Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(12/02/2020, Saat: 13:38)Rognam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yeni başlıyacağım ve 3 güne bir tıraş olacağım bu yüzden 89 iyi midir? Teşekkürler.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

De8 geleneksel tıraşın şahı ve padişahıdır bana göre ama 3 günde 1 tıraş icin yumuşak kalabilir. Yine de keskin bir jiletle 3 perdede iyi sonuç alabilirsiniz. Merkur Progress su an Karabulut Ticarette 350 TL. 3 günde 1 tıraşa daha uygun olabilir. Ama de8 gün aşırı tıraşta da oldukça iyi sonuç verir.
R89 mühle marka aynı başlık işçilik olarak daha iyi onu da değerlendirebilirsiniz ancak 3 gunde 1 tirasta tam keyif almanız biraz zaman alır. Günlük tirasta vazgeçilmez olacaktır muhtemelen.

Bütçeniz varsa merkur progress veya parker Variant da tavsiye edebilirim. İkinci el kısmında var.
(12/02/2020, Saat: 13:26)Rognam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar 89 ile 87 arasında kaldım hangisini almalıyım

arkadaşlar yeni başlıyacağım ve 3 güne bir tıraş olacağım bu yüzden 89 iyi midir?

5ff73a7054d684c721bd4806c9c0ed2f.jpg

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Sakalınız sık ve sertse 3 günlük sakalda en azından ilk perdede zorlayabilir. Orta sertlikte ve yoğunlukta sakalınız varsa @JohnLocke komşumuzun dediği gibi keskin bir jiletle daha rahat bir tıraş elde edebilirsiniz. Jilet tutuşu muntazam, ağırlığı ideal, tıraşı kararlı bir alet, herhangi bir sürpriz yapmaz diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(12/02/2020, Saat: 14:14)matrakçı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sakalınız sık ve sertse 3 günlük sakalda en azından ilk perdede zorlayabilir. Orta sertlikte ve yoğunlukta sakalınız varsa @JohnLocke komşumuzun dediği gibi keskin bir jiletle daha rahat bir tıraş elde edebilirsiniz. Jilet tutuşu muntazam, ağırlığı ideal, tıraşı kararlı bir alet, herhangi bir sürpriz yapmaz diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sakalım orta sert ama seyrek bu durum için ne diyorsunuz

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Komşum siz siparişinizi verin 2 günde bir tıraşınızı olun mutlu olun. Zaten ürün gelince her gün tıraş olmak isteyeceksiniz Smile
(12/02/2020, Saat: 14:24)Rognam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sakalım orta sert ama seyrek bu durum için ne diyorsunuz

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Orta üzeri ya da keskin jiletle çok çekiştirme yapmadan tıraş olacağınızı düşünüyorum. Zaten tek perdede bu makineyle çok temiz tıraş elde edemezsiniz; ama her zaman söylenen uyarıyı ben de tekrar hatırlatayım, ilk zamanlarda sinekkaydı tıraş olmaya çabalarsanız bu makineyle de tahriş yaşayabilirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim sık ve sert sakallarım var. Makine olarak R89 mühle aldım. 1 aydır kullanıyorum. Kafa yapısı De89 ile aynıymış.

İki üç günlük sakalda da deneyimim oldu. Ama genelde günlük kullanıyorum. Benim deneyimlerime göre De89 günlük tıraşta mild yani orta keskinlikteki bir jilet ile iyi iş çıkarıyor. Tabi ilk başlarda çok hevesle sinek kaydı olmak için çok bastırarak kullanırsanız tahriş yaşayabilirsiniz. Benim tavsiyem en hassas bölgelerinize fazla bastırmadan ve çok fazla üstünden geçmeden tahrişsiz bir tıraş deneyimi yaşayabilirsiniz. Ben tahriş sorunumu böyle çözdüm. Ama benim gibi sık ve sert sakalda üç veya 4 günlük sakalda mild jiletler çekiştirme yapabiliyor. Ama keskin jiletler ile (7 o'clock sarı, feather) yine çekiştirme yapmadan konforlu bir tıraş olabilirsiniz.

Bende geleneksel tıraşa başlayalı 1 ay oldu ama deneyimlerimi paylaşmak istedim. Forumda birçok yazı okudum bir çok katkısı olmakla beraber deneme yanılma ile en iyi sonucu sen bulacaksın.
Arkadaşlar bu ürünü alacağım ancak bu ürüne en uygun jileti bulamadım siz bu makine için hangi jilet önerirsiniz? Teşekkürler.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Jilet konusu biraz göreceli ve kişiden kişiye değişen öznel bir konu. Benim çok beğendiğim bir jilet, sizde çok iyi sonuçlar vermeyebilir. Jilet başlıklarına bakarsanız, bir komşumuzun öve öve bitiremediği bir jileti, bir başkası çöpe attığını söylüyor. Ben de EJ89 sahibi olarak, Perma sharp ve Gillette 7 O'clock sarı paket kullanıyorum. Ama dediğim gibi bu benim kullandıklarım, tavsiye değil, keskin jiletlerden deneyerek kendinize en uygun jileti bulabilirsiniz.
(12/02/2020, Saat: 17:43)Rognam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar bu ürünü alacağım ancak bu ürüne en uygun jileti bulamadım siz bu makine için hangi jilet önerirsiniz? Teşekkürler.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Komşum size 89 almayın diyemem alınız fakat
Yatık sakalınız varsa uzak durun
Sakalınız yoğun sert ve 3 güne bir tıraş olacaksanız almayın
89 daha çok Avrupalı insanların tipine uygun bir makina
Sakalınız az yumuşak ise 89 ideal bir seçim olur

Jilet mevzusu ise iki tane ana tedarikçi var
1. İmpa
2. Razorus
Buradan bir kaç adet Farklı marka jiletleri almak
Size Uygun olanı kendiniz belirleyeceksiniz

Ek olarak forumun 2.el bölümünü de inceleyiniz