Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ben bir acemi olarak gayet memnunum EJ89’dan. Ne tahriş yapıyor ne de sert sakallı olmama rağmen atlama fln yapıyor. Mesela bugün Faena subun, Gillette 7 o clock jilet ile harikalar yarattı. Ben sabun ve jiletin de önemli olduğunu düşünüyorum. Ama güvenli alet. Feather ile bile kolay kolay kesme tahriş yapmıyor
DE Alet seçimi, jilet seçimi kadar subjektif olmasa da kişisel tercih ve sakal-cilt yapısına göre değişkenlik gösteriyor.
Öneride bulunurken de tecrübesiz ve ortalama bir kullanıcı için DE/R89 doğru ve sorunsuz bir öneri olarak öne çıkıyor.
Bana göre 89 önerisinde sıkıntı şundan çıkıyor;
1. Akdeniz/Ortadoğu tipi sert ve yoğun sakallı insanların ülkemizdeki oranının fazlalığı
2. Tıraş olma alışkanlıklarımız. Ülkemizde ortalama haftalık tıraş olma sayısının çok düşük olması.
3. Her tıraşta , berberde jiletli ustura ile tıraş olmuşcasına yakın tıraş elde etme isteği.
4. Bir tane DE Alet alıp yola devam edileceği yanılgısı.
El cevap Smile
1. 89 ile sert ve yoğun sakalınız olsa bile keskin bir jilet ile halledilmeyecek sakal yok.
2. 89 ile ilgili nerdeyse tüm paylaşımlarda günlük bir alet olduğu yazılmış, çizilmiş. Haftada 2, 3 tıraş olunuyorsa bence gene 3 perdede sonuç alınabilecektir. Ama daha iyi tercihler var.
3. Hergün sinekkaydı , cilde eziyetten başka birşey değil. Bu istekle ve motivasyonla başlangıçta hepimiz tam ve eksiksiz sinekkaydı aramışızdır ama zamanla orta yola evrilmek kaçınılmaz.
4. Merak, size herseyi olmasa bile bir sürü tıraş aleti aldıracak.

Bence de R41 radikal bir başlangıç olur. Ancak 89/41 farketmez , ergeç dolapta birkaç tane tıraş aleti olacağı için ve günde sadece bir kez yaşadığımız keyfin, keyif olarak kalması için en sorunsuz ve favori alete el kendiliğinden gidecek. Smile
Kısaca 89 kafa iyi diye düşünüyorum. Açısı, kalitesi vs. Begenmeyenlerin de olması kadar normal birşey olamaz.
Radikal aletler eninde sonunda dolapta kalıyor. Sorunsuz ve tahrişsiz tıraş isteği baskın geliyor.
Klasik tıraşa başladığım ilk iki yıl EJ89 kullandım, sonrasında ise R41 dahil 8-9 farklı alet kullandım. Günlük tıraş oluyorum. R41 en çabuk elden çıkardığım makineydi.
Ehliyetini yeni almış sürücü trafiğe 300 beygir gücünde bir spor araba ile çıkabilir mi, çıkar. Alışana kadar yavaş yavaş kontrollü kullanır olur biter. Ama şahsen ben bu riske girmedim, 27 yıldır araba kullanan biri olarak da hiçbir acemiye önermem.


SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(03/12/2017, Saat: 17:40)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam su lafı konu baslıgı yapıp, tıras dunyasında Geltir olarak yeni bir akım baslatalım bombayı patlatalım derim ne diyosunuz.
Guclu Turkiye icin sende varmısın,
Niko kardesim
Ferman kardesim
Ahraz kardesim
Pilotic kardesim
Big Grin  Big Grin

Smile yani bana uyar akim tutar bomba patlarmi onu bilemem. R41 de israrci degilim, benim elime babamin r41 i gecti bende onun uzerinden beyin firtinasi yaptim. ama daha korunakli bir agresif makineyle baslanmasi bana daha mantikli geliyor.
@Ferman komşum babanız kaç yıldır R41 kullanmakta hatta bir sorun ne zaman almış .

ben hala acemiyim @Niko üstat . Elim hiç gitmiyor EJ89 a .
Ej89 olmasın dersek, Mild ama Ej89'dan bir tık daha eğlenceli olduğu için Merkur 34C/38C veya çok benzeyen Maggard V3 tavsiyesinin hala arkasindayim. Bu kafalarda açıyı tutturmak da daha kolay oluyor, en azından erken sıkılmaz yeni başlayanlar. Maggard'a kadar giden V3a modeli, agresif kafaya da geçebilir V3'ü de beğenmezse.

SeckinB
(03/12/2017, Saat: 22:56)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Ferman komşum babanız kaç yıldır R41 kullanmakta hatta bir sorun ne zaman almış .

ben hala acemiyim @Niko üstat . Elim hiç gitmiyor EJ89 a .

Babam bildim bileli DE aletlerle tiras olur hatta geleneksel tirasada beni babam baslatti bunuda forumda yazmistim. Benim mach 3 u gorunce erkek adam bunlami tiras olur demisti iddaya girdik onun makinesylede olursun olamazsin diye. Nitekim olamadim Smile ama kendimide kesmedim. 1 ay kadar WSC, 4 tirasta EJ ile tiras oldum ve dun babamin makinesini tekrar aldim elime, tipki babamin kaymak gibi tirasini oldum. Makine cokta eski sayilmaz 5 6 seneliktir tahminen.
(02/12/2017, Saat: 23:47)Ferman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komsum bu makineyi sevenlerden ozur dilemistim onceki yorumumda, sanirim biraz uzuldunuz tekrar ozur dilerim.

Ancak ben yeni baslayanlara boyle korunakli aletler yerine agresif aletlerin onerilmesi dahami dogru olur diye sorgulamistim. EJ icin ise yaramaz dediysem yeni baslayanlar icin ise yaramaz demek istedim; ki bende yaramadi. Tabiki tecrubeli kullanicilar bu aleti daha verimli kullanabilir.

Yanlış anlaşılma olmasın, üzülmem veya sinirlenmem gibi bir durum olmadı. Zaten aradaki mesajlarda arkadaşlar durumu çok güzel anlatıp gerekli önerileri yapmışlar, bana bir şey kalmamış.
(03/12/2017, Saat: 23:07)Ferman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Babam bildim bileli DE aletlerle tiras olur hatta geleneksel tirasada beni babam baslatti bunuda forumda yazmistim. Benim mach 3 u gorunce erkek adam bunlami tiras olur demisti iddaya girdik onun makinesylede olursun olamazsin diye. Nitekim olamadim Smile ama kendimide kesmedim. 1 ay kadar WSC, 4 tirasta EJ ile tiras oldum ve dun babamin makinesini tekrar aldim elime, tipki babamin kaymak gibi tirasini oldum. Makine cokta eski sayilmaz 5 6 seneliktir tahminen.


Komşum sormamdaki maksat R41 makinanın 2011 üretimi ve sonrası çok Farklı karakterde . 2011 ve öncesi üretimi olanlar aşırı derece de agresiftir .
(03/12/2017, Saat: 22:56)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Ferman komşum babanız kaç yıldır R41 kullanmakta hatta bir sorun ne zaman almış .

Aradim sordum, 10 -12 sene var diyor.