Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhabalar geçenlerde EJ89 a temizlik yapayım dedim ama bi hata yaptımki başlığında kılcal çizikler oldu süngerin tel tarafı geldi sanırım çokta dikkat etmedim çizikler kılcal çok derin değil çözümü sanmıyorum ama belki basına gelen vardır varmı çaresi ?
Merhabalar,

Eğer çok rahatsız etmiyorsa veya paslanmaya neden olmuyorsa olduğu gibi bırakmanızı tavsiye ederim. Ancak kesinlikle kurtulmak istiyorsanız Metylan/Pattex veya Vikaul gibi bir metal parlatıcı ile halledebilirsiniz. Ancak dediğim gibi çok ciddi bir problem varsa bu yola yönelmenizi tavsiye ederim, çünkü bu parlatıcılar aynı zamanda sağlam aşındırıcı. Ben sadece antika aletlerin ilk temizliğinde kullanıyorum.

Durum bundan da vahim ise tekrar kaplatabilirsiniz bu arada. Froumda (en azından istanbul ve izmir'de) bu konuda sizi yönlendirebilecek komşularımız var.
Araba cilalarının binbir çeşidi, binbir grit'te ürünü vardır. Bunlardan finisaj aşamasında kullanılan birisine erişiminiz olursa işinizi görebileceğini düşünüyorum. Bulabilseniz keşke, gTechniq P1 nanoteknolojik araba pastasını sulandırıp ince çizikleri çıkarmakta, yüzeyi temizlemekte kullanıyorum. İnanılmaz etkili oluyor.
Teşekkürler çok rahatsızlık vermiyor da cizdik ya şimdi göze çarpıyor ama önerdikleri nizi kullanmak daha kötü yapabilir öyle devam ederim sanırım
Barley ile ben de katıldım EJ kullananlar takımına. Sabırsızlanıyorum kullanmak için. Tıraş aleti
Traşa doyuran keyfe keyf katan cildi koruyan alettir.
Sabunumu fırca mı alıp uzun uzun ayna karşısında kalmak istersen de 89 yatmadan müthiş iş cıkarır.
Her yönden tertemiz korkmadan keser.
Traşa uzun vakit ayıracaksam mutlaka 89 barley imi alırım. 30 dk da mermer gibi düz ve pamuk gibi yumusak ciltle gülümseyerek çıkarım banyodan. Her tip sakala her tip adama tavsiyemdir
Merhabalar, 2 ay kadar önce geleneksel ıslak tıraşa, forumdan aldığım bilgiler doğrultusunda de89 la başladım. Son birkaç tıraştır jilet değiştirirken, vidadan hem sıkarken hem de gevşetirken ses geliyor ve hafif zorlamalı gibi gidiyor. yuvadaki dişler mi bozulmuştur yoksa içine sabun mu kaçmıştır bilmiyorum. Detaylı inceledim birşey gözükmüyor gerçi ama. bunun için birşey yapmak gerekir mi?
Zaman içinde dişlilerin aşınması beklenen bir durum ama 2 ay bunun için fazlasıyla erken. Araya sabun veya kesilen sakal parçaları kaçmış olabilir. Bulaşık deterjanı ve yumuşak bir fırça ile fırçalarsanız biriken birşey varsa kurtulabilirsiniz. Vida dişlerine silikon gres gibi birşey sürerek varsa aşındırıcı parçaların dişleri daha çok yemesini önleyebilirsiniz.

Bu tip aletler çinko alaşımı bir malzemenin dökümü yoluyla yapıldıkları için sap ve gövdedeki vida dişleri yumuşak oluyor. Kapağı takarken jiletin oluşturduğu gerginlik bu dişlerde yük oluşturuyor. Dişler için en güvenlisi jileti kapak ve alt tabla arasında hizalı bir şekilde oturttuktan sonra kapak ve tablayı elle birbirine bastırmak ve sapı sonra vidalamak olacaktır. Böylece hem jilet kaymamış olur, hem de stres unsurlarını baştan ortadan kaldırdığınız için vidalar daha uzun süre hizmet edebilir.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@kokopelli
Komsum harika bilgi dolu bir cevaptı. Tesekkur ederiz paylasım icin.
(29/04/2018, Saat: 13:38)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@kokopelli
Komsum harika bilgi dolu bir cevaptı. Tesekkur ederiz paylasım icin.
Sağolun Serdar Üstadım. Umarım faydası dokunur.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi