Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(07/12/2014, Saat: 18:09)Naci Erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Zaten WS'yi mild aletler içinde değerlendirdim, "bana uyan bir mild alet" diyebiliriz, yoksa elimde R41'de var, agresiflikte üstüne yok biliyorsunuz onu kullanır veya Progress alırdım.
Ben, hepimiz gibi konforu ön planda tutarken tıraş kalitesini de değerlendirmeye alarak o yorumu yazdım.
Siz sakalı zor kesiyor derken ben (DE89'a göre) biraz daha fazla jileti hissediyorum tıraş anında. Belki de yüz yapımızdan kaynaklanıyor aletlerin farklı tepkileri ..
Haklısınız komşum ben de aynı şeyi yazmak istemiştim. Yuz ve sakal yapısına göre değişiyor.
7 aydir de89 kullaniyorum. Izlenimlerim soyle. Yatik sakalli birisi icin pek uygun alet degil, o yuzden mecburen atg yapmak zorunda kaliyorum ki, benim cildimde tahrise sebep oluyor. Her turlu aciyla denedim, fakat yatik killari mecburen tersten almak zorundayim. Bu yuzden merkur progress yeni baslayanlar icin daha iyi bence. Tabi ki sadece wtg li tiraslar da oldum, fakat sonuclar pek iyi olmadi, bazi bolgede sakal.kaldi, ama tahris olmadi. Belki de kendi beceriksizligimdir )))))
(07/12/2014, Saat: 21:26)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yatik sakalli birisi icin pek uygun alet degil, o yuzden mecburen atg yapmak zorunda kaliyorum ki, benim cildimde tahrise sebep oluyor. Her turlu aciyla denedim, fakat yatik killari mecburen tersten almak zorundayim.

Bende Muhle R 89 için aynısını düşünmeye başladım.
(08/12/2014, Saat: 10:50)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende Muhle R 89 için aynısını düşünmeye başladım.
Komşum ikisi de aynı kafa tasarımı olduğu için tıraş karakteristigi nerdeyse aynı iki aletin de.
(07/12/2014, Saat: 21:26)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]7 aydir de89 kullaniyorum. Izlenimlerim soyle. Yatik sakalli birisi icin pek uygun alet degil, o yuzden mecburen atg yapmak zorunda kaliyorum ki, benim cildimde tahrise sebep oluyor. Her turlu aciyla denedim, fakat yatik killari mecburen tersten almak zorundayim. Bu yuzden merkur progress yeni baslayanlar icin daha iyi bence. Tabi ki sadece wtg li tiraslar da oldum, fakat sonuclar pek iyi olmadi, bazi bolgede sakal.kaldi, ama tahris olmadi. Belki de kendi beceriksizligimdir )))))

Komşum progress ile WTG tıraş olabiliyor musunuz? Benim de sakallar biraz yatık DE89 ile WTG ve XTG olarak sadece yanaklarda ya ATG tıraş oluyorum.
(08/12/2014, Saat: 10:53)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum ikisi de aynı kafa tasarımı olduğu için tıraş karakteristigi nerdeyse aynı iki aletin de.

Aynı olduğu için boyun bölgesinde benimde sakal kalıyor,karışık bir sakal yapım var boyun bölgesinde denemediğim taktik kalmadı ama ne zaman atg ve kombinasyonlarını denesem kanama oluyor. Sabah tıraş olup işe gitmem çok zorlaştı. tahriş kaçınılmaz oluyor. Daha agresif makine mi denesem sonuç ne olur acaba?
Daha agresif bir makine ile düz ve çapraz iki perde ile daha iyi tıraş olabilirsiniz. R89 u elden çıkarmak sorun olmayacaktır. Yerine bir progress, futur alınabilir. Gillette ayarlilar da mild oluyor galiba.
(08/12/2014, Saat: 11:14)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Daha agresif bir makine ile düz ve çapraz iki perde ile daha iyi tıraş olabilirsiniz. R89 u elden çıkarmak sorun olmayacaktır. Yerine bir progress, futur alınabilir. Gillette ayarlilar da mild oluyor galiba.

Gillette
@4 ayar Rimei,89,Wilkinson Classic,Parker siyah TTO
@6 ayar 34C,
@9 ayar Progress 3,5
forumu gördükten 2 gün sonra progress aldım. Şu an alışma dönemindeyim.
Bu arada yorumları okuyunca de89 beni aşırı meraklandırmaya başladı. Gerçekten yakışıklı bir makine progresse göre.
(12/12/2014, Saat: 01:04)kethuda57 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]forumu gördükten 2 gün sonra progress aldım. Şu an alışma dönemindeyim.
Bu arada yorumları okuyunca de89 beni aşırı meraklandırmaya başladı. Gerçekten yakışıklı bir makine progresse göre.
Progress candir ya