Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(07/06/2021, Saat: 13:57)Oldstyle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum selamlar. Tecrübenizi bilmiyorum fakat geleneksel tıraşta yapılan en büyük mali hatalardan biri problemi makineden sanıp ciddi maliyet kayıpları yaşamaktır. DE89 uygun yüz hazırlığı uygun köpük uygun ekipman ve teknik ile çok güzel tıraşlar verir ki örnekle açıklayayım. Ben sakalları gayet sert ama hassas alerjik cilde sahip bir kişiyim. Ben ustura ile tıraş olmaktayım. Antalyada yaşadığım için cilt yapımda nötürü tahrişsiz tıra şbir tık daha önemli serin memleketlere göre benim için. Ben ilk alışma evremde 2 perde çıkış yönüne en son bölgesel düzeltmeler ile DE89 kullanarak tıraşımı icra ederim. Temmuz ayı favori ekipman kombinasyonum DE89 + voskhod jilet + Prorasso mentol tıraş öncesi ve tıra şkremi ( tast aköpürtüyorum ) + tıraş kolonyası + kuruluğa göre balsam tercih ediyorum. Fırça seçimim omega pro 49. Soğuk su kullanıyorum tıraşımda her anında, sadece fırçayı ılık suyla yumşatıyorum ki güzelcene yumşuyor. Özetleyeyim. Orta keskin konforlu jilet ve doğru yüz hazırlığı + köpük ile sahip olunacak en konforlu makinaya sahipsiniz. Tavsiyem Bu makine ile öğrenip bütçenizi yormayarak gc 84 tarzında orta - orta üstü bir çelik alet temin ederek daha güzel tıraşlar olmanız yönünde. Çünkü öğrendikçe bu işi daha kaliteli daha özel ekipmanlar için gayet bütçe gerekeceği. Benim DE89 um steri ledildi temizlendi silinip parlatıldı ve çekmecede 1 senedir minik oğlumun büyümesini beklemektedir.

Eyvallah komşum, öncelikle oğlunuzu Allah bağışlasın, umarım ona traş olmayı öğretirsiniz, benim de iki oğlum var Allah o günleri sağlıkla görmeyi nasip etsin. Aslında dönem dönem denemekte birlikte cildinin alışması için fırsat vermiyorum. Bu sefer biraz daha ısrarla deneyeceğim. Geleneksel tıraşta tecrübeli değilim, satıcının tavsiyesi ile çelik ustura da aldım, bir kaç kez denedim, çok konforlu ama günlük tıraşta henüz bana erken gibi geldi. Sanırım buradaki kilit nokta tecrübe ederek cilt ve yöntem olarak doğru kombinasyonu bulmak olacak. Dediğiniz gibi bütçe de önemli, gelecekte alınacak aletlerle bütçe ayırmak da lazım. Siz ustura ile tıraş uzun süre double edge kullandıktan sonra mı başladınız.
@"Ahmet Soyer" komşum benim sakalların çok sert olmakla beraber cildim sıcak suyla yapılan ön hazırlıkta kabaracak kadar hassas. Dolayısı ile banyo sonrası mild alet yada usturanın sağladığı tek perde avantajına ihtiyaç duyuyorum. Ben yaklaşık 5 aylık DE alet kullandıktan sonra ustura tıraşına başladım. Günlük tıraşlarda yanaklar boyun ustura dudak çevresi De şeklinde kombinliyorum. Yada banyo sonrası Konforlu jilet ile sakalım 2 günlük gibi kıs ise DE89 kullanıyorum yoksa R41 kullanıyorum. Fakat faal olarak son 6 - 7 aydır ustura kullanıyorum. Ustura ile tıraş olunca 2 güne bir tıraş oluyorum hemde. Ama haftalık rotasyonum toplantım olmadığı şekilde pazar - çarşamba ve cuma günleri ustura tıraşı. Ara zamanlarda eğer toplantım varsa R41 1 perde + düzeltme yada DE89 ile 2 perde artı düzeltme. Ustura tıraşında yüz hazırlığım tıraş öncesi dışında hiç bir şey kullanmıyorum. De alet ise toplantı için olacağından haliyle kesinlikle duş sonralarıma denk geliyor onda da tıraş öncesi ve sıcak suda ıslatılmış domuz yada porsuk fırça kullanıyorum. En favorim tıraş öncesi + sentetik fırça ile soğuk tıraş + ustura 2 perde. Usturadan sonraki mermer gibi cildi çok seviyorum komşum. EJ DE89 çok güzel bir alet komşum 3 perdeli çıkış yönü + çapraz + ters alışlarda tahriş yaşamayana kadar DE89 la elinizi alıştırın derim komşum. Tahrişide şap kullanarak öğrenmenizde yararvar hem ısırmasından tahrişi anlarsınız, hemde cildi toparlar şap.
(07/06/2021, Saat: 16:36)Oldstyle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@"Ahmet Soyer"  komşum benim sakalların çok sert olmakla beraber cildim sıcak suyla yapılan ön hazırlıkta kabaracak kadar hassas. Dolayısı ile banyo sonrası mild alet yada usturanın sağladığı tek perde avantajına ihtiyaç duyuyorum. Ben yaklaşık 5 aylık DE alet kullandıktan sonra ustura tıraşına başladım. Günlük tıraşlarda yanaklar boyun ustura dudak çevresi De şeklinde kombinliyorum. Yada banyo sonrası Konforlu jilet ile sakalım 2 günlük gibi kıs ise DE89 kullanıyorum yoksa R41 kullanıyorum. Fakat faal olarak son 6 - 7 aydır ustura kullanıyorum. Ustura ile tıraş olunca 2 güne bir tıraş oluyorum hemde. Ama haftalık rotasyonum toplantım olmadığı şekilde pazar - çarşamba ve cuma günleri ustura tıraşı. Ara zamanlarda eğer toplantım varsa R41 1 perde + düzeltme yada DE89 ile 2 perde artı düzeltme. Ustura tıraşında yüz hazırlığım tıraş öncesi dışında hiç bir şey kullanmıyorum. De alet ise toplantı için olacağından haliyle kesinlikle duş sonralarıma denk geliyor onda da tıraş öncesi ve sıcak suda ıslatılmış domuz yada porsuk fırça kullanıyorum. En favorim tıraş öncesi + sentetik fırça ile soğuk tıraş + ustura 2 perde. Usturadan sonraki mermer gibi cildi çok seviyorum komşum. EJ DE89 çok güzel bir alet komşum 3 perdeli çıkış yönü + çapraz + ters alışlarda tahriş yaşamayana kadar DE89 la elinizi alıştırın derim komşum. Tahrişide şap kullanarak öğrenmenizde yararvar hem ısırmasından tahrişi anlarsınız, hemde cildi toparlar şap.
Komşum maalesef benim de cildim sizinki gibi, sakallarım da sert. Bir özeniyorum ki hassas cildi olmayanlara anlatamam. Böyle düzüne tersine çatır çatır tıraş olanlara... Bence de soğuk tıraş daha konforlu. Sıcak tıraşta sakallar daha derin kesildiği için sanırım batma ve sivilce oluyor. Memur olduğum için hergün tıraş olmam gerekiyor. Ben De89 ile devam edeyim bir süre daha, bir de feather sipariş etmiştim o gelince onu da deneyeceğim. Ters almadan gerekirse temiz tıraştan ödün vererek, biraz daha tecrübe edeyim. Belki bir süre sonra ben de usturaya geçerim. Sanırım ustura sorunlu ciltler için iyi bir yöntem. Şap sağlıksız dendiği için bırakmıştım kullanmayı, yoksa iyi oluyordu.
@"DelikanliTiras" Selman abimizin çok yerinde bir cümlesi yeni başlama zamanlarında yol göstericidir komşum. '' Yakın tıraş iyidir, tahrişsiz tıraş daha iyidir '' diye. Ben ilk zamanlarda bütün perdeleri çıkış yönünede olduğumu bilirim komşum. Doğr ön hazırlık doğru köpük orta keskin konforlu jilet DE89 gayet yeterli kombin komşum.
(07/06/2021, Saat: 13:00)Ahmet Soyer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba herkese, yeni üye oldum foruma, ancak daha önceden takip ediyordum fırsat buldukça. Sakallarım sert cildim hassas olduğu için EJ DE89 aldım ama bir türlü alışamadım. Hergün tıraş olan biri için en iyi çözüm gibi gelmişti. Kesik vs. olmuyor ama akşam tıraş oluyorum ertesi gün yüzüm acıyor... Birçok jilet de alıp denememe rağmen hatta traş öncesi ve esnasında da bir çok kombinasyon denememe rağmen olmadı. Sanırım aletin mild olması hassas cilt için uygun olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi feather sipariş ettim, satan arkadaşlardan 34c alıp onları da denemek istiyorum.
Alet mild olduğu için kesmiyor sanıp bastırdığınız için tahriş oluyor. Bastırmayın kesmez ise perde sayısını artırın. Gilette silver blue ve gilette platinum ile deneyin.

https://beyfendi.org
https://dolap.com/profil/sohayli
De89, her ne kadar yeni başlayanlara tavsiye edilse de, ben tam aksini düşünüyorum. Alet mild ama açısını tutturmayı öğrenmek zaman alıyor. Sizin gibi birçok arkadaşım De89 başlıklar ile hala pek anlaşamıyor, ben dahil. Naçizane tavsiyem, keskin jiletlerle deneyin, bastırmayın, el alışkanlığı zamanla oturacaktır
EJ DE89 ilk ve tek tıraş aletim. daha önce gillette fusion ve braun 9 serisi tıraş makinesi kullandım. boyun altında her zaman kıl bırakıp tahrişe neden oluyordu. de89 un kesimi net ve yumuşak açıkçası çok hoşuma gitti. şimdilerde tıraş olmak keyfe döndü. biraz daha ustalaştıktan sonra sıradaki hedefim Merkür Progres almak.
yumusak bir tiras bekliyordum ama bu kadarini beklemiyordum. gercekten kesmiyor sandigim anda yakaladigi sakaldan gelen sesle kesiyormus diyorum. wilkinson classic plastik olandan bile daha yumusak bir tirasi var, parasini fazlasiyla hakeden bir makina. sap blokla bile isirma olmamasina hayret ettim acikcasi.
(07/06/2021, Saat: 21:53)esox Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]De89, her ne kadar yeni başlayanlara tavsiye edilse de, ben tam aksini düşünüyorum. Alet mild ama açısını tutturmayı öğrenmek zaman alıyor. Sizin gibi birçok arkadaşım De89 başlıklar ile hala pek anlaşamıyor, ben dahil. Naçizane tavsiyem, keskin jiletlerle deneyin, bastırmayın, el alışkanlığı zamanla oturacaktır

Zaten doğru açıyı öğretmesi olayıdır. Agresif makine ile açı bulmak çok kolaydır, bir şey öğrenemezsiniz. Önemli olan bunu bu tip bir makine ile bulmayı öğrenmektir. Kas hafızası öğrenildikten sonra her türlü makine kullanılabilir. Aynı şekilde yumuşak makine ile iyi ve yakın tıraş olabilen birisi sonrasında başka her türlü makineyle çok rahat edecektir. Yeni başlayanlara tavsiye edilmesinin temel sebebi ise piyasadaki en konforlu birkaç makineden biri olmasıdır. Bu sebeple tahriş veya kesme, çizme ihtimali çok çok düşüktür. Böylece eli alışık olmayanlar için hobiye rahat bir giriş basamağı olur.
Diğer makineleri denemedim ve benim ilk ve tek makinem. Ama bu makine kesmiyor demek gerçekten çok yanlış bir önerme. Zamanla el alışkanlığı kazandıkça çok güzel tıraşlar olunabiliyor. Hatta keskin jiletle kombin etmeye bile gerek kalmıyor. Konforlu bir jiletle daha iyi tıraşlar olunabiliyor. Tabi ki, doğru jilet kombinini, kendi yüzünüze göre bulmak önemli. Ama bence en önemli husus insanın kendi yüzünü tanıması. Sakal çıkış yönleri ve buna göre nasıl kesim yapacağını insan zamanla öğreniyor. Diğer kartuşlu aletler de çok rahat ve tek seferde temiz tıraş olunuyor. Ama bu durum insanın kendi yüzünü tanımasının önünde bir engel teşkil ediyor. Birden bu makineye geçildiğinde kesmiyor hissi vermesi gayet normal. Ama 2 perdede ve ufak rötuşlarla her perdede sakalı azaltmak üzerine kurulu bu geleneksel tıraş yöntemlerine alışmak ister istemez bir zaman gerektiriyor. Agresif aletler güzel olabilir, ama bence günü çıkarabilecek ve tahrişsiz bir tıraş, sıfır, sakal ucu dahi gözükmeyecek bir sakaldan her zaman daha yeğdir. Bu nedenle öncelikle kendimize zaman tanımalı ve doğru açıya elin alışmasını beklemeli, eğer halâ daha farklı bir arayış sürüyorsa, bundan sonra karar vermeli gerekir diye düşünüyorum.