Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
571b608ea658d2f51104aabf5cc84842.jpg073d3483d754a4a80a7bfddcdfb07e5c.jpg
Fotoğrafların kalitesi çok iyi değil ama fikir verir.
Malzeme kalitesi cok iyi performans vasat(yakin tiras acisindan bana gore) hele muhle r41 i duyduktan sonra hepten sogudum
Performansi neden vasat olsun komsum? 1-2 gunluk sakalimi en konforlu kesen alettir.hala ilk gunku gibi severek kullanirim. Tek perde degil de uygun teknikle ve uygun bir jiletle 2 perdede gayet yakin tiras olabilirsiniz. R41 le de89 gibi gunluk tiras olmak cildi yoracaktir buyuk ihtimalle. Kulvarlari farkli kiyaslasiginiz aletlerin.
Bencede vasat demesek daha doğru olur. Günlük olarak birçok forumdaşımızın keyifle ciltlerini yormadan üzmeden kullandıkları bir alet. Saltuk hocamın da dediği gibi R41 günlük tıraş için biraz fazla gelebiliyor.
(04/12/2015, Saat: 00:29)frekans1986 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Malzeme kalitesi cok iyi performans vasat(yakin tiras acisindan bana gore) hele muhle r41 i duyduktan sonra hepten sogudum

Üstadım duyduktan sonra mı? Denedikten sonra mı?

Şundan dolayı soruyorum, ej de89'un performansından ben de pek memnun değilim. Benim sakallar yatık olduğu için agresif aletler ile daha temiz tıraşlar çıkarıyorum. Bendeki gibi bir durum mu var acaba diye düşündüm, mesajınızı görünce.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende forumu tanıdıktan sonra aldım bu aleti.Bana uyduğunu söyleyebilirim. Agresif bir alet denemeyi istiyorum yakın zamanda, o zaman karşılaştırma yapacak bilgim olur. Gerçi forumdan aldığım SE aletle agresifin ne demek olduğu konusunda fikir sahibi oldum.DE aletle tıraşa yeni başlamış biri olarak herkese uymasa da yeni başlayanlar için alınabilecek bir alet olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla
(04/12/2015, Saat: 08:26)totto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadım duyduktan sonra mı? Denedikten sonra mı?

Şundan dolayı soruyorum, ej de89'un performansından ben de pek memnun değilim. Benim sakallar yatık olduğu için agresif aletler ile daha temiz tıraşlar çıkarıyorum. Bendeki gibi bir durum mu var acaba diye düşündüm, mesajınızı görünce.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Duydum, daha dogrusu kullanici yorumlarindan bu sonuca vardim. Baska bir aletim yok belki de muhle 41 ile de ayni sorunu, (temiz tiras cikaramama) yasayacagim. 5-6 tane farkli jilet denedim. Hemde keskin olarak nitelendirilen ama olmuyor, olmuyorSmile)
(04/12/2015, Saat: 02:08)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bencede vasat demesek daha doğru olur. Günlük olarak birçok forumdaşımızın keyifle ciltlerini yormadan üzmeden kullandıkları bir alet. Saltuk hocamın da dediği gibi R41 günlük tıraş için biraz fazla gelebiliyor.

Aleti ilk elime aldigimda kalitesine resmen asik oldum. Ama dedigim gibi temiz tiras cikaramiyorum. Vasat kelimesiyle kotu demek istemedim, ama cok iyi de diyemiyorum. Yuzumu uzmeme konusunda basarili oldugunu soyleyebilirim. Bu arada 2 gunde bir duzenli tras oluyorum
(04/12/2015, Saat: 01:53)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Performansi neden vasat olsun komsum?   1-2 gunluk sakalimi en konforlu kesen alettir.hala ilk gunku gibi severek kullanirim. Tek perde degil de uygun teknikle ve uygun bir jiletle 2 perdede gayet yakin tiras olabilirsiniz. R41 le de89 gibi gunluk tiras olmak cildi yoracaktir buyuk ihtimalle. Kulvarlari farkli kiyaslasiginiz aletlerin.

Sizde dogru jilet hangisi? Ben bir turlu bulamadim daSmile
Jilet secimi ciltten cilde degisiyor. Sakalim uzunsa agresif alet ve az keskin jilet kullaniyorum. Kisaysa mild alet ve keskin jilet kullanıyorum. Sonucta yuzunuze degen kesici agiz jilet oldugu icin cildinize ve sakaliniza uygun olmali. Cok sert ve gur sakala sahip degilseniz keskin jiletlerin tahris etme olasiligi daha yuksektir. Bence tekniginizi oturtunca ayni hazirlik ve ekipmanla ayni uzunluktaki sakala sadece jileti degistirerek denemeler yapin. Birkac kez sari 7 o clock birkac kez trig birkac kez derby deneyin mesela. Bunu en iyi kendiniz bulursunuz. Perma sharp, feather gibi jiletleri surekli kullanmam ben mesela cunku fazla keskin geliyor 1 veya 2 gunluk sakalda benim cildime.de89 la benim tercihlerim geneldevpolsilver, astra, rapira stainless olur.