Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Estağfurullah @erfa hocam neden alınganlık yapayım. Tam tersine çok güzel ifadelerle kendi görüşümüzü paylasmissiniz. Zaten forum bunun için. Ayrıca yeni başlayanların en başta okudukları bu konuda (kendimden biliyorum Smile ) bu tarz görüşlerin bulunmasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Saygılar.
(17/08/2019, Saat: 22:23)Ayhandulgar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Estağfurullah @erfa hocam neden alınganlık yapayım. Tam tersine çok güzel ifadelerle kendi görüşümüzü paylasmissiniz. Zaten forum bunun için. Ayrıca yeni başlayanların en başta okudukları bu konuda (kendimden biliyorum Smile ) bu tarz görüşlerin bulunmasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Saygılar.

Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
Ben de mild alet tavsiye ederim ama durumu varsa kişinin direk ayarli alet almasıni tavsiye ederim
(17/08/2019, Saat: 21:44)erfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok güzel bir konuya değinmişsiniz @Ayhandulgar.Dediklerinize bir kısma kadar katılıyorum.Katılıldığım kısım teknik geliştirme açısı.Bu düşünceniz bence de çok doğru.

Katılmadığım nokta ise de89 gibi mild bir aletle  yakın tıraş  beklentisi olup tahriş sorunu yaşayan arkadaşım zaten geleneksele yeni başlamış olacak, tecrübesi olmayacak r41 de neler neler yapar bir düşünün.Aynı zamanda mild bir aletle çok güzel konforlu yakın tıraşta çıkartabiliyorsunuz bunu da belirtmek isterim.

Size nacizane  bir durumu anlatayım.Babam yaklaşık 25 30 sene öncesinde sigarayı bıraktı.İçtiği zamanlarda çocukluğumda hatırladığım kadarıyla kaç tane cebi varsa her birinde birer paket sigara taşırdı.Hastanelik duruma geldi ve bıraktı.Bıraktıktan sonra elinde titreme başladı ve hala titreme devam etmekte.Tıraş konusunda da en büyük sıkıntısı bu el titremesi oluyordu.Orta ve mild aletlerden kendisine denemesi için ısrar ettim.Oda beni kırmadı ve hem progresi hemde  de 89 denedi.Progresi sert buldu ve beğenmedi.Ama de89 u öle çok sevdi ki o eli titreyen tıraş olamayan kişi şuan de89 ile çok çok rahat geleneksel tıraşını  oluyor ve elinden bırakmıyor.Bunu De89 yada mild aletlerin  konforunu, rahatlığını, verdiği güven hissini ve öğreticiliğini anlatmak istediğim için yazdım.

El becerisi,tekniği yada adını ne koyarsak koyalım yeni başlayan arkadaşlarımıza direk teknikleri oturmadan yada bazı standart kuralları bilgilendirmeden direk r41 gibi sert bir makineyi önermemiz bence belkide o arkadaşımızı direk gelenekselden soğutacak veyahut tekrar kartuşluya dönmesini sağlayacak.İstisnalar hariç.Ya da tıraş esnasında çok zorlanıp istediği tıraşı konforlu bir şekilde yapamamasından dolayı aleti elden çıkarıp yada bir kenara kaldırıp tekrardan konforlu diyebileceğimiz bir mild alet almasına neden olacak.

Bırakın mild bir aletle başlangıcı yapın bilgilenin tekniğinizi geliştirin daha sonrasında zaten illaki başka makinelerde edineceksiniz.Sanmayın ki aldığınız mild aleti bir daha kullanmayacaksınız yada tek aletiniz olacak.Aksine belkide tekrar dönüş yapıp mild de devam edeceksiniz.Zaten forumdaki arkadaşlarımızdan çoğu tek makine ile devam etmemekte.3 4 5 10 hatta 200 makinesi olan üstadlarımız var.Benim şahsi görüşüm her gelenekselcide mutlaka mild orta ve agresif 3 makinenin olması ve kesinlikle ilk başlangıç için mild aletle başlanılması yönündedir.

Bu arada sert makineleri daha çok seven bir kişi olarak affınıza sığınarak nacizane bu yorumu yaptım.Yorumum şahsınıza değil genel bir yorumdur.Lütfen üzerinize alınmayın.


+1
Bende mild bir aletler başlanması gerektiğini düşünüyorum ( tabi ws classic değil) mümkün ise R89, DE89. Sonrasında zaten mutlaka farklı aletler denemek istiyorsunuz ayarlısı, agresifi, vintage olanı ve imkan olursa da birer adet ediniyorsunuz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KOMŞU'LAR bu DE89 modellerinin birbirlerinden farkı varmıdır varsanedir barley modelini almayı planlıyorum
(19/08/2019, Saat: 18:46)Chefkara Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]KOMŞU'LAR bu DE89 modellerinin birbirlerinden farkı varmıdır varsanedir barley modelini almayı planlıyorum

Komşum hepsinin kafa yapıları birebir aynı olup, sadece sap tasarımları farklıdır. Güzel bşr model beğenmişsiniz.
[quote='Sh@dow' pid='231677' dateline='1566227769']
Oralara çıkmışken lazer kesim neden olmasın diyorm Smile
(19/08/2019, Saat: 19:32)Chefkara Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ][quote='Sh@dow' pid='231677' dateline='1566227769']
Oralara çıkmışken lazer kesim neden olmasın diyorm Smile


3d bence en guzeli
Barley bende de var Komşum. İlk göz ağrım Smile ama almışken 3d alsam daha iyiymiş diyorum bazen. Barley in tutuşu filan güzel hakkını yemeyelim.
Hala elimden düşüremediğim klasiklerimden oldu.