Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(23/04/2015, Saat: 18:52)1905sss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Konu açılışında 89 ve 34c nin pek çok açıdan iyi aletler oldukları söylenmişti ve eklenmişti; 89 un 10 usd daha ucuz olduğu sevgili admin tarafından.

İMPA ikisinide 100 TL ye satıyor. Dolar arttı desem birine mi arttı sadece cevap bu değil... 10 usd 27 TL yapıyor. Aynı fiyata satılmalarının sebebi nedir bilir misiniz dostlar?

Konu açılışı 2011 komşum. Aradan 4 sene geçmiş. 4 senede çok şey değişir. Smile
(23/04/2015, Saat: 18:52)1905sss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Konu açılışında 89 ve 34c nin pek çok açıdan iyi aletler oldukları söylenmişti ve eklenmişti; 89 un 10 usd daha ucuz olduğu sevgili admin tarafından.

İMPA ikisinide 100 TL ye satıyor. Dolar arttı desem birine mi arttı sadece cevap bu değil... 10 usd 27 TL yapıyor. Aynı fiyata satılmalarının sebebi nedir bilir misiniz dostlar?

Bu tamamen impanın satış stratejisidir bunu biz bilemeyiz. Dediğiniz gibi 34c yurtdışında yaklaşık 10 dolar daha pahalıya satılıyor. Merkurle anlaşması daha uygun koşullarda olabilir. Bu yüzden 34cyi yurtdışına göre daha uygun fiyattan satabilme gücüne sahip olabilir...
Teşekkürler arkadaşlar. Aslında konunun açıldığı zamana baktım. Ama bu tür eş değer ürünler biri zamlanıp diğeri aynı kalmaz genelde.


Yurt dışı rakamlarını kontrol ettiğimde bahsedilen 10 usd civarı farkın korunmuş olduğu gördüm. O yüzden merk edip sordum. Herhalde dediğiniz gibi pazarlama stratejisi. Sorun değil.
İmpa ticaret her partide maliyetlerin değişkenlik gösterdiğini (gümrük, nakliye gibi nedenlerle) bu nedenle mallar ancak eline ulaştıktan sonra maliyet belirleyebildiğini belirtmişti. Üzerine makul bir kar payı koyup satışa koyuyormuş. Listedeki fiyatlar şu an elinde olan mallar için geçerli yani yeni parti mallar gelirse fiyatlar değişebiliyor. Yine de fiyatların avrupa fiyatlara göre çok pahalı olmadığı düşünülürse impa ticaret gibi bir yerin olması bizler için büyük şans çünkü yurtdışı alışveriş yapmak bazen işkenceye dönüşüyor Smile
(23/04/2015, Saat: 20:47)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İmpa ticaret her partide maliyetlerin değişkenlik gösterdiğini (gümrük, nakliye gibi nedenlerle) bu nedenle mallar ancak eline ulaştıktan sonra maliyet belirleyebildiğini belirtmişti. Üzerine makul bir kar payı koyup satışa koyuyormuş. Listedeki fiyatlar şu an elinde olan mallar için geçerli yani yeni parti mallar gelirse fiyatlar değişebiliyor. Yine de fiyatların avrupa fiyatlara göre çok pahalı olmadığı düşünülürse impa ticaret gibi bir yerin olması bizler için büyük şans çünkü yurtdışı alışveriş yapmak bazen işkenceye dönüşüyor Smile

kesinlikle katılıyorum komşum artı olarak ise; İmpa da ürünü ertesi gün kargoya vermiş oluyor,kaldı ki yurtdışında bazı ürünlerin kargo bedeli neredeyse ürün fiyatı kadar. Beklemesi alması vs derken impada varsa en mantıklısı. Karşılaştırdığınız zaman göreceksiniz ki fiyat dışarıya göre daha uygun oluyor yada eşdeğer oluyor,ee o zaman dışarıdan neden alasınız ki..
(23/04/2015, Saat: 19:45)kethuda57 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu tamamen impanın satış stratejisidir bunu biz bilemeyiz. Dediğiniz gibi 34c yurtdışında yaklaşık 10 dolar daha pahalıya satılıyor. Merkurle anlaşması daha uygun koşullarda olabilir. Bu yüzden 34cyi yurtdışına göre daha uygun fiyattan satabilme gücüne sahip olabilir...

Merhabalar dostlar.
Vallahi gözünüzden hiçbirşey kaçmıyor ama bu fiyat farklılığının sebebi ; EJ tüm toptancı müşterilerine aynı fiyatı uygularken, Merkur adete göre iskonto uygulamakta.Bir ürüne farklı,başka ürüne farklı marj uygulamıyorum yani Smile .Edwin Jaggeri sterlin ile almaktayız son fiyatlamamı 3.50tl kurundan yapmıştım, şuanda 4tl yi aştı .

Ayrıca yurtdışı sitelerden alışveriş yaptığınızda sepet toplamınız Türkiye döviz kurunun yaklaşık %5 üzerinden hesaplanıyor.
(23/04/2015, Saat: 22:58)impaticaret Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ](...)

Ayrıca yurtdışı sitelerden alışveriş yaptığınızda sepet toplamınız Türkiye döviz kurunun yaklaşık %5 üzerinden hesaplanıyor.

Bu nedenden dolayı sık yurtdışı alışveriş yapıyorsanız kredi kartınızı bankanız izin veriyorsa döviz ekstreli yapmanız. Benim kredi kartı ekstrem dolar, euro ve tl olarak 3 ayrı ekstrede geliyor.
24 Nisan günü Impa Ticaret'e bir sabah ziyareti gerçekleştirerek Barley saplı DE89 sahibi oldum nihayet. Öncesinde WS ve Rimei kullandım. WS bana daha yakındı, o yüzden DE89 cazip geldi. Impa'da Progress ve DE89 modellerini elime alıp inceledim. Progress ayarlanabilirliğiyle cazip olsa da bu ayarların ilave sıkıntılar yaşattığını gördüm. Bütün bu iç muhasebe "ağır abi" Barley'i elime alınca bitti. Ağırlığına ve görünüşüne hayran oldum resmen ve derhal onu aldım. Sabah vakitsizlikten kendisine şans veremedim ama yüzümü kara çıkarmayacağına eminim.

Edit: Benim tombul de89 barley değil, bombeli sap imiş. Bu sabah cella–de89–sharpedge ile ilk tıraşı mükemmel seviyede halletim. Şap kullanımı dahi boşa gibiydi
Barley ile ilk traşımı bu sabah oldum. WS den sonra zorlandım biraz. Çok ağır geldi sanki. Bastırıyor muyum bastırmıyor muyum anlayamadım.

Bakalım alışma evresi ne kadar sürecek. Tahriş, yanma falan olmadı. Genel olarak başarılı geçti. Sadece bittikten sonra bazı yerleri çok iyi alamadığımı fark ettim. ( çene altı ve boyun altında bazı noktalar ) Her geçen gün daha iyi olacağını hissediyorum.


Cella almama rağmen Barley ile ilk traşımı yine Arko sabun ile oldum. Tüm varyasyonları tecrübe etmek istedim. Böylece aradaki farkları daha iyi görebilirim. Perma Sharp kullanıyorum jilet memnunum.
4 aydır Ej de89 u kullanıyorum, sanırım bi 4 sene daha bunu hosnutlukla kullanacağım gibi Wink, bir ara ideal adjustable kullandım 3 ve 5. Ayarlarda ama bu konforu yakalayamadım ve yeniden eski dostuma geri döndüm Big Grin