Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(09/01/2016, Saat: 19:44)albatross Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bana de89 çok mild geldi özellikle boyun bölgemdeki yatık kılları alırken sıkıntı oluyordu. Bende forumdan öğrendiğim tekniği uygulayarak alt kısma iki jilet yerleştirdim bu şekilde çok iyi verim almaya başladım.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben forumsa böyle bir şey okumamıştım denk gelmemişim komşum Nasıl oluyor bu olay anlatabilir misin?

Çünkü de89 bana da çok mild geldi ve feather ve permasharp bekliyorum gelince deneyeceğim. Ama bahsettiğiniz durumdan olumlu sonuç almanız beni heveslendirdi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(12/01/2016, Saat: 02:15)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben forumsa böyle bir şey okumamıştım denk gelmemişim komşum Nasıl oluyor bu olay anlatabilir misin?

Çünkü de89 bana da çok mild geldi ve feather ve permasharp bekliyorum gelince deneyeceğim. Ama bahsettiğiniz durumdan olumlu sonuç almanız beni heveslendirdi.


Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.geltir.com/post-84397.html
Biraz da aletlere hemen bu kadar çabuk notunu verip yeni makinalar bakmayalım komşular. Fotografçılık gibi bu iş.
Adamda her tür makine vardır, lensler o biçim ama elinde 10da1 parasında makinası olan bir ögrenci kardeşimiz gibi fotograf cekemez. Şahsen yaşadım biliyorum.

De89 çok yumuşak bana uymadı deyip, başka ne makine önerirsiniz ağalar deyip geçmek işin kolayı, ama bu hobi yi zevk alarak yapıyorsak, bu aleti ben kendime nasıl uydururum, neler yaparım demek, bu işin zevk alma bölümü orada bence.

De89 un mild bir makine oldugu defalarca zaten yazıldı çizildi. Sadece impa da 20 çeşidin üzerinde jilet var. Adı duyulanlardan, okuyarak bilgi sahibi olduklarınızdan 1er tane alıp, deneseniz belki de çok memnun kalacagınız kombo olacak guzel De89 unuzla.

Ayrıca De89, bence her tıraşseverin koleksiyonunda olması gereken bir ürün, yaşanan ve yaşanacak güzel tecrübelerin, yakışıklı basamaklarından sadece biri.

Not: De89 diyip geciyorum, Mühle/EJ manasında.

Saygılar efenim
Tebrik ederim @dikdik_s komşum, ne güzel yazmışsın, üstelik DE89 size "yamuk" yaptığı halde Big Grin
(12/01/2016, Saat: 16:01)ms_1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tebrik ederim @dikdik_s komşum, ne güzel yazmışsın, üstelik DE89 size "yamuk" yaptığı halde  Big Grin

Big Grin Big Grin Big Grin Bak şimdi, açma o konuyu. Big Grin Big Grin
Bugün permasharp jilet elime ulaştı ve EJ89 ile denedim, sonuç gerçekten tatmin ediciydi. WTG, XTG ve tekrar WTG olmak üzere 3 perde tıraş oldum. Yakın ve tahrişsizdi. Yalnız çok konforlu bir tıraş değildi, bunun nedenini de yüzüme sabun uygulamadan önce (tasta köpürtüyorum) yüzüme ilk defa arko klasik krem uygulamış olmaya bağlıyorum. Tıraş olurken ilk perdeden sonra hiç böyle bir sonuçla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum Smile hatta moralim bile bozulmuştu. Rapira mavi siyah kırmızı ile EJ89 tam bir hayal kırıklığı oldu benim için, resmen sakalın üstünde zıplaya zıplaya ve yolarak kesmeye çalışıyordu. Rapira üzerine çok iyi geldi permasharp. Gillette 7 o'clock da iyi bir combo oluşturmadı benim yüzümde EJ89 ile. Bütün hazırlıklarımda cella sabun ve semogue 830 kullandım, şap hep uyguladım.

Sonuç olarak mild alet keskin jilet olayı benim sakalım için de doğru bir seçim oldu. Daha feather jilet sırada denenmek için. Smile bir ara da temin edebildiğim de KAI denemek lazım diye düşünüyorum.
@dikdik_s komşum size katılıyorum. Ben EJ DE89'u işime pek yaramayacağını bildiğim halde sırf görüntüsü için aldım. Arasıra kullanıyorum ve keyfini alıyorum. Evet mild bir alet ama uygun ortamda güzel tıraşlar veriyor. Benim sakallarım yüzüme resmen yapışık çıkıyor, o kadar yatık yani. Bir günlük bile olsa yine yatık. Ama bu alete polsilver ya da feather taktığım zaman, sabunumu da ustura tıraşlarında olduğu gibi biraz gevşek hazırlayınca (yeni başlayanlar bunu yapmamalı) güzel tıraş ediyor. Yarım gün veya 2/3 günlük temiz bir yüze ihtiyacım varsa o zaman kullanıyorum. Çok vicdanlıdır kendileri, tahriş etmeden güzel işler çıkartıyor.

@rating komşum permasharp cildi hassas olanlarda tahriş ve kaşınma hissi verebiliyor ne kadar mild bir alette kullanılırsa kullanılsın. Benzer etki sarı 7 oclocklarda da var (her iki jiletin başlığındaki yorumlardan yola çıkarak belirttim). Uç performansı, konfor bakımından biraz düşük gibi (yani hone'lanma kalitesi). İsterseniz polsilver ile veya gillette silver platinum ile deneyip, bir de öyle tecrübe edin.
(12/01/2016, Saat: 18:08)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rating komşum permasharp cildi hassas olanlarda tahriş ve kaşınma hissi verebiliyor ne kadar mild bir alette kullanılırsa kullanılsın. Benzer etki sarı 7 oclocklarda da var (her iki jiletin başlığındaki yorumlardan yola çıkarak belirttim). Uç performansı, konfor bakımından biraz düşük gibi (yani hone'lanma kalitesi). İsterseniz polsilver ile veya gillette silver platinum ile deneyip, bir de öyle tecrübe edin.

Gillette silver platinum için link verebilir misiniz komşum?
(12/01/2016, Saat: 19:08)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gillette silver platinum için link verebilir misiniz komşum?

İMPAda vardı ama bitmiş komşum. İmpa ticaret başlığına yazıp Mustafa bey'e bi soruverin isterseniz.
(12/01/2016, Saat: 19:23)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İMPAda vardı ama bitmiş komşum. İmpa ticaret başlığına yazıp Mustafa bey'e bi soruverin isterseniz.

Benim kafam karıştı şimdi komşum. Bu ürün http://www.amazon.com/Silver-Double-Razo...B0059QF5RS linkinden farklı mı aynı mı?