Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dün akşam EJ89 ile 3. tıraşımı oldum.

Ilk akşam değişken sadece EJ89 idi. Yani jilet hep kullandığım ws idi. Sonraki 2 akşam ise Bolzano ve permasharp ile denedim.

WS Classic ile aldığım performansı, RJ89 Barley'den hala alamadım Sad

Amaç hemen sinek kaydı değil ancak henüz elim alışmadığından olsa gerek hem tahriş var hem de boyunun yanak ile birleştiği bölgeler gibi yerlere ulaşamıyorum. Wtg de sorun yok ancak xtg yaparken sanırım tahriş ediyorum.

Merak ettiğim, bu cihazı alan dostlar ne kadar sürede adapte oldunuz? Veya adapte olmakta zorluk çektiniz mi hiç?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Her yeni alete alışmak bir iki hafta alır. Bu konuda rahat olun. Şuan keskin jiletlerle WTG ve XTG yaparak DE89'dan performans alamıyorsanız büyük olasılıkla bunun nedeni tıraş aletini doğru açıyla tutmuyor oluşunuzdandır. Biraz daha farklı açılarla kullanmayı deneyin.
Tahrişe de bastırmanız neden oluyor olabilir. WS çok hafiftir o nedenle biraz bastırma gerektirir. DE89 ise daha ağırdır hiç bastırmadan kendi ağırlığı ile tıraş eder. Biraz da böyle deneyin.
(10/09/2015, Saat: 12:25)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her yeni alete alışmak bir iki hafta alır. Bu konuda rahat olun. Şuan keskin jiletlerle WTG ve XTG yaparak DE89'dan performans alamıyorsanız büyük olasılıkla bunun nedeni tıraş aletini doğru açıyla tutmuyor oluşunuzdandır. Biraz daha farklı açılarla kullanmayı deneyin.
Tahrişe de bastırmanız neden oluyor olabilir. WS çok hafiftir o nedenle biraz bastırma gerektirir. DE89 ise daha ağırdır hiç bastırmadan kendi ağırlığı ile tıraş eder. Biraz da böyle deneyin.

Cihan komşum çok teşekkür ederim, önerilerinizi deneyeceğim.

Yüzüm köşeli hatlara sahip, cilt ince, sakallar seyrek ve sert, ayrıca yönleri de biraz karışık Sad

Forumu okurken benzer vakalara denk geldim. Anladığım kadarıyla tahrişe sebep olabilecek çok fazla değişken var.

Sabun içeriği ve kıvamı
Fırça yapısı ve kullanım tekniği
Tıraş öncesi hazırlığı abartmak (örn dün akşam önce cildimi temizleyip sonrasında birkaç defa sıcak,Islak havlu uyguladım)
Kullanılan jilet
Bahsettiğiniz gibi tıraş makinesinin açısı
Makineyi bastırmamak vb.

Tabi bu bilgilere forumu okuyarak ulaşabilsem de hatayı nerede yaptığımı bulmak biraz zor. Insan kendi hatalarını görmekte zorlanır malum Smile

Eğer sorunu yakın zamanda çözemezsem, konuyu dağıtmamak adına traş teknikleri bölümüne yeni bir konu açarım.

Tekrar teşekkürler.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Komşular bu aletin muhle r89'dan bir farkı var mıdır?
Kafalar aynı saplar farklı galiba sadece..
İkisinin de kendi içerisinde sapları aynı değil yani aslında bütün saplar farklı. Kafa tasarımı aynı. Mühle nin biraz daha kaliteli işçiliği olduğu konusunda da bir görüş var.
kafalar ayni
Teşekkür ederim cevaplar için.
(16/10/2015, Saat: 19:29)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İkisinin de kendi içerisinde sapları aynı değil yani aslında bütün saplar farklı. Kafa tasarımı aynı. Mühle nin biraz daha kaliteli işçiliği olduğu konusunda da bir görüş var.

forumda tam tersi ej'in daha kalın ve pürüzsüz krom işçiliği olduğu söyleniyor.
@albatross bu biraz da kisisel begenilerle alakali sanirim. Kimisi muhle nin klasik tarzini sevdigi icin daha basarili algiliyor kimisi ej in modern hatlarini begeniyor. Ben de ikinci gruptayim. Arada buyuk fark oldugunu sanmiyorum.
Ek olarak; Lord blogunda muhlenin biraz daha iyi oldugunu soylemisti.
R89 ve Barley modelinin yanyana resmini çekmiştim. Dropbox da bulamadım ama görüşlerimi kısaca paylaşayım. Kafa tamamen aynı. Muhlenin sapının deseni ve kalitesi bence bariz daha iyi. Işıl ışıl ışıldıyor. Ben Barley 'in altındaki topuz ayrıntıyı çok beğendiğim ve R89'dan daha ağır bir sap olduğu için tercih etmiştim. @ooppss üstat tan R89 'unu denemek için aldığımda çok beğendim ve Muhle'nin hakkını teslim ettim. Ama gene de şahsen Barley'i daha çok seviyorum.
Kısaca sizin görsel zevkinize hangisi hitap ediyorsa onu seçin.
Yumuşak bir kesim verdiği için beğenmeyen ve etkisiz bulan arkadaşlarımız çok ama günlük tıraşta ben çok keyifli buluyorum.