Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Elinizdeki aletle bir ömür aynı yastıkta kocayabilirsiniz bence @hknz hocam.


Sent from my iPad using Tapatalk
(07/12/2014, Saat: 00:29)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Elinizdeki aletle bir ömür aynı yastıkta kocayabilirsiniz bence @hknz hocam.


Sent from my iPad using Tapatalk
Keşke btoprak hocam keşke Ama zor. Bu alete hangi jileti taktığımızda mild olur, agresif olur, "mid" olur?
@hknz hocam,
Keskin jiletleri takarsanız daha agresif, yumuşak jiletlerle daha yumuşak davranır. Bu cildinize uygun jiletle ilgili bir de el alışkanlığınız doğrultusunda makineyi ne derece bastırarak kullandığınızla ilgili. Değişik jiletlerle deneyin en güzel kombinasyonu bulacaksınızdır.


Sent from my iPad using Tapatalk
Uzun sakalda tökezleyebilir. sakal uzatmıyorsanız heves haricinde hiç başka alete gerek duymadan bununla geçinebilirsiniz.
De89 ahangi jileti takarsanız takın agresif olmuyor. sadece konforsuz jilet takarsanız konforsuz tıraş olursunuz. Alet agresifleşmez Smile
Yakın tıraş istiyorsanız üstadlar genelde keskin jiletle kullanmayı öneriyor.
Güzel açıklamalar teşekkür ederim.
(07/12/2014, Saat: 00:26)hknz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben bu aleti yeni aldım. Forumda genelde acemiler için iyi, ilk denemeler için iyi , mild aletlerin şahı minvalinde yorumlar var. Peki bu ve benzeri mild aletler tek alet olarak devamlı kullanılamaz mı? İlla agresif ya da ayarlı alet almak gerekir mi? (Heves,merak,bıkkınlık gibi şeyleri düşünmessek) Forumda bir arkadaş kendi arkadasının yıllarca ws dışında alet kullanmadığından bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Edwin Jagger DE89'u bir müddet kullanıp, sonrasında biraz fazla mild oluşundan dolayı bana daha iyi gelen Wilkinson Classic'i yaklaşık 5 aydır tek alet olarak kullanıyorum. Plastik malzemeden dolayı kırılıp devre dışı kalma ihtimaline karşı KİPA'dan 2 tane de yedek alıp attım stoğuma, şu zamanlarda hazır bulunabiliyor iken...
Bu arada kombinasyon da yerine oturdu, WS Alet+Yeşil Astra jilet+TABAC sabun ..
(07/12/2014, Saat: 15:04)Naci Erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Edwin Jagger DE89'u bir müddet kullanıp, sonrasında biraz fazla mild oluşundan dolayı bana daha iyi gelen Wilkinson Classic'i yaklaşık 5 aydır tek alet olarak kullanıyorum. Plastik malzemeden dolayı kırılıp devre dışı kalma ihtimaline karşı KİPA'dan 2 tane de yedek alıp attım stoğuma, şu zamanlarda hazır bulunabiliyor iken...
Bu arada kombinasyon da yerine oturdu, WS Alet+Yeşil Astra jilet+TABAC sabun ..
Gavur amma mild alet yapmış ya neymiş bu DE89
Mild/yumuşak olması kişiden kişiye değişiyor hocam. Normalde ws classic en mild aletlerden kabul edilir. Ikisini de kullandim ws ile sakalı kesebilmek bile zor geldi. O derece mild bir alet benim için.
Ben de89 ile cok guzel tahrissiz tiras oluyordum merak heves merkur progress aldim de89 u ariyorum
(07/12/2014, Saat: 17:27)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mild/yumuşak olması kişiden kişiye değişiyor hocam. Normalde ws classic en mild aletlerden kabul edilir. Ikisini de kullandim ws ile sakalı kesebilmek bile zor geldi. O derece mild bir alet benim için.
Zaten WS'yi mild aletler içinde değerlendirdim, "bana uyan bir mild alet" diyebiliriz, yoksa elimde R41'de var, agresiflikte üstüne yok biliyorsunuz onu kullanır veya Progress alırdım.
Ben, hepimiz gibi konforu ön planda tutarken tıraş kalitesini de değerlendirmeye alarak o yorumu yazdım.
Siz sakalı zor kesiyor derken ben (DE89'a göre) biraz daha fazla jileti hissediyorum tıraş anında. Belki de yüz yapımızdan kaynaklanıyor aletlerin farklı tepkileri ..