Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@onurcakmak Çok teşekkürler komşum. Sizce aletin ömrünü kayda değer ölçüde azaltmış mıyımdır? Biraz bundan çekiniyordum açıkçası.
Merhaba arkadaşlar, Edwin Jagger tıraş aletimin kafa kısmında sapa sabitlenen kısımda resimde görüldüğü gibi renk değişimi başladı. Bu sizce pas mıdır? altın sarısı-turuncuya kayan renk, ben pas olduğunu düşünüyorum ama sizlere de sormak istedim. Sizce kullanmaya devam etmem sağlıklı olur mu?

Her tıraştan sonra mutlaka sapı da baş kısmını da havluyla kuruluyordum. Sabitlerken çok da sıkmamıştım. Eğer kullanılmaz derseniz bu alete uygun sadece baş kısmını satın alabileceğim yerler var mı?

https://ibb.co/0ZR4hR6
https://ibb.co/mhqKKP5
https://ibb.co/bFVtkwx
Pas değilde kaplama aşınması galiba.
Pas değilde kaplama kalkmış altındaki zamak görünüyor sanki.
Pas değil üstadım kaplaması sıyrılmış sanki.
Bir sorun olacağını düşünmüyorum, altındaki zamak gözüküyor gibi.
Komşum krom ve nikel kaplamalarının altında bakır kaplama var o açığa çıkmış. Kullanmaya devam edebilirsin.
çok teşekkürler arkadaşlar. peki bu kaplamanın gitmesi ileride paslanabileceğinin işareti mi ? korumak ya da eski haline getirmek için neler yapabilirim?
(01/03/2021, Saat: 02:09)Machete Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]çok teşekkürler arkadaşlar. peki bu kaplamanın gitmesi ileride paslanabileceğinin işareti mi ? korumak ya da eski haline getirmek için neler yapabilirim?

Paslanacak bir malzeme değildir komşum. Metalin metale sürtündüğü bölgede kaplama aşınabilir belli bir süre sonra. Diğer alanların aşınma ihtimali düşük. Yüzünüze sürdüğünüz tabla kısmında değilse tıraşınızı etkilemez.
Korumak için sert aşındırıcılar kullanmazsanız, sürekli temizleme kaygınız olmazsa sorun yaşayacağınızı sanmam. Eski haline getirmek için emek harcamaya gerek yok bence. Tıraş aletlerini çok kurcalamama taraftarıyım, çalışıyorsa sorun etmemek lazım.
(01/03/2021, Saat: 02:41)sfenks Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Paslanacak bir malzeme değildir komşum. Metalin metale sürtündüğü bölgede kaplama aşınabilir belli bir süre sonra. Diğer alanların aşınma ihtimali düşük. Yüzünüze sürdüğünüz tabla kısmında değilse tıraşınızı etkilemez.
Korumak için sert aşındırıcılar kullanmazsanız, sürekli temizleme kaygınız olmazsa sorun yaşayacağınızı sanmam. Eski haline getirmek için emek harcamaya gerek yok bence. Tıraş aletlerini çok kurcalamama taraftarıyım, çalışıyorsa sorun etmemek lazım.

çok çok teşekkür ederim. : ) bu şekilde tıraşa devam edeyim o zamansa. : )