Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(03/06/2014, Saat: 21:12)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Köyün delisi gitmedi, kaldı başımıza diyorsunuz Big Grin

Kesinlikle hayır @mancho hocam !! Biliyoruz ki GELTİR kültürünün en önemli ögesi "değişik fikirlerin" de burada rahatça ifade edilebilmesidir..
Hele ki sizin gibi karşıt görüşlü(!) bir üstadımızın buradaki üslubu açıkçası beni mutlu ediyor.
Her düşüncenin karşısında bir değişik düşünce olması ve bunu ifade etme zenginliktir ..
Aslında çoğumuzda biraz aykırı fikir ve düşünceler var gibi sanki, ben de bu sıralar Jel'e taktım mesela .. Undecided
Tipsol hocam, tesekkurler. Iyice sakalin uzamasini bekleyip tekrar derby kullanmayi dusunuyorum. Ama inanin ki, ilk tirasimda hic bastirmadan denedim ve jilet kesmedi. Ikinci tirasimda da sifir baski uyguladim, kesmedigini gorerek bastirdim. Yine de hayretler icinde her gun tiras olan arkadaslara bakiyorum )))
Anlamadığım nokta neden Derby jilette israr ediyorsunuz? Yüz yapınız nasıl köşeli mi?. Yuvarlak yüzlü insanlar DE aletlere daha kolay alışıyor. Kartuşun oynar başlığı köşeli yüzlerde daha büyük konfor sağlıyor. Diğer türlüsü köşeli yüzde DE tıraş tekniği geliştirmekle ilgili. Ama ne kadar olsada uğraştırıcıdır. Sizin DE alete alışamama durumunuz belki yüzünüz yuvarlak değilse ondandır.
Tavsiyem derby i birakin benim de ilk makinam muhle 89 du ve sorun yasamamistim. Jilet olaraksa astra perma ve feather kullanmistim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
(04/06/2014, Saat: 09:18)Naci Erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kesinlikle hayır @mancho hocam !! Biliyoruz ki GELTİR kültürünün en önemli ögesi "değişik fikirlerin" de burada rahatça ifade edilebilmesidir..
Hele ki sizin gibi karşıt görüşlü(!) bir üstadımızın buradaki üslubu açıkçası beni mutlu ediyor.
Her düşüncenin karşısında bir değişik düşünce olması ve bunu ifade etme zenginliktir ..
Aslında çoğumuzda biraz aykırı fikir ve düşünceler var gibi sanki, ben de bu sıralar Jel'e taktım mesela .. Undecided

Güzel sözleriniz için çok teşekkürler Angel
Yuz yapim yuvarlak. Eskiden berberler tiras ettikleri zaman "keske butun musterilerimiz boyle yuz hatlarin sahip olsaydi" diyorlardi. Belki cildime uygun degil jiletle tiras olmak? Off anlamadim gitti
Sevgili kardeşim pes etme hemen.

Ben bir senedir DE kullanıyorum. Cildim hassas, sakallar orta yoğun ama sert.

Proraso ile tahriş yaşayıp atmıştım bir kenara aylar önce. Suçu sabuna kesmiştim. Vulfix de uzun süre cezalıydı. Şimdi arko ve r41 ikilisi ile bile tahriş yaşamıyorum. El alışkanlığı oturacak illaki.

5-6 dakika köpükleme, acele etmeden ve bastırmadan sıkıntılı bölgeleri uzun çekişlerle al derim. Biraz erken kalkıp uykudan feraget edip acele etmeden elimi alıştırdım ben. İlk zamanlar boşver eline sakal gelsin. Bir senenin 10 ayı tek perde tıraş oldum, iki aydır tersten de almaya başladım. Zamanla elin alışacaktır.

Saygılarımla.
Evet arkadaslar, bugun de89 la ucuncu tirasim oldu. 5 gunluk sakal, dinlenmis cilt, guzel bir dush. Sabunlari bugun askiya aldim ve rus yapimi everesti tasta kopurerek tirasa basladim. 3 perde fazla bastirmadan ve tersten almadan isi bitirdim. Sinekkaydiyi unuttum zaten, yanaklar iyi, boyun kenarlari da guzel fakat biyik, cene ve cene alti sanki 2 gunluk sakalli, ozellikle cene alti bolgesi. O taraftaki sakal resmen Atg yap beni diye bagiriyordu, ama riske girmedim. Tahris eskisine nazaran daha az, ama hala az hir yanma var. Gillette mach3 aftershave kullandim. Ha, sari gillette 7 ikinci kere kullandim ve attim. Ama yine de fusion bulunduracagim, ozel gunlerde sinekkaydi icin. Elim tam alisinca vazgecerim.
Bu arada bol ve kremsi kopuk 2 perdeye zar zor yetti, ucuncu perde icin tasa krem ekledim, ama malesef fircadan verim alamadim. Anlamadim, fircaya noldu ki, krem ekleyince kopurmek istemedi.
Seiko hocam birkaç ay sonra bu yazdıklarınızı okuduğunuzda yüzünüzde hoş bir tebessüm oluşacak. 3 Perde sonunda yüzünüzde hala sakal kalıyor ise teknik henüz oturmamış demektir. Sabrediniz, güzel günler yakın.
Su anda problem aciyi dogru tutturamiyorum gibi geljyor. Ama boyundaki eski kil donmelerinden dolayi olusan razor bumplardan nihayet kurtuldum