Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Benim Barley de kısmetse Cuma elimde olur.
Gelecek sifir aleti yikamaya ve dezenfekte etmeye gerek var mi? Varsa nasil?
Progress'i olanlar, alet 1 ve 1,5 ayarlarında birebir de89 tadını veriyor, deneyin derim. Hani onu gördükten sonra bir de yanına de89 gerekir mi diye sorgulamaya başladım. Çok versatil bir makine progress. Ej başlığı 42 sayfayken progress konusu 3-4 sayfa heralde. Değeri bilinmiyor güzelim makinenin.
(21/05/2014, Saat: 00:40)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Progress'i olanlar, alet 1 ve 1,5 ayarlarında birebir de89 tadını veriyor, deneyin derim. Hani onu gördükten sonra bir de yanına de89 gerekir mi diye sorgulamaya başladım. Çok versatil bir makine progress. Ej başlığı 42 sayfayken progress konusu 3-4 sayfa heralde. Değeri bilinmiyor güzelim makinenin.

Aynen abi. Senin de ısrarlarınla almıştım Progress'i, bence çok iyi bir makina. Dengeli, kafa tasarımı iyi, ağırlığı yerinde, mild-agresif aralığı yeterli. Yazın Almanya'dan aldığımdan beri R89'dan çok Progress'i kullanıyorum.


Sent from my iPad using Tapatalk
Evet saygideber ustatlar. Barley makinami ilk kez bugun denedim ve malesef sonuc - husran. Dus ve preshave skrabindan sonra, guzelce Cella ile tirasa basladim. Comezligimden dolayi Derby jilet taktim ve tirasa basladim. 0 baskiyla, makinanin kendi agirligina guvenerek tirasima basladim ve ne oldugunu anlayamadim. 1 perde - sakal sadece azik kisalmis, ikinci perde de ayni. Zar zor ucuncu perdeyi bitirdim ve gercekten de millet icine cikacak durumda degilim. Kanama 1-2 yerde oldu, ki normal, onceki tirastan kalma razor bumplarin yeridir. Ama yuzum duzensiz tirastan dolayi pek guzel degil. Tamam, teknik zayif, katiliyorum. Amma bu derby`nin de sucu olmasi lazim. Arti az bir sakali cekistirme de hissettim. Bilmiyorum ve anlamakta gucluk cekiyorum. Fakat anladigim tek bir sey varsa, gercekten de rahatlik konusunda King amcanin makineleri daha rahat (mancho ustada saygilar). Ben 5 bicakliyla sinekkaydi tiraslar olurken, DE razordan bu kadar igrenc bir tiras beklemezdim. Ama vazgecmeyecegim, davamiz sonuna kadar.
Seiko memnun kalmayabilirsiniz elbette ama ej hiç bir vakit bu kadar kötü sonuç vermez. Kartuş'un tutuşu ile DE aletlerin tutuş şekli farklıdır. 30 Derecelik bir açı ile tutmalı yüz kıvrımlarında açıyı sabitlemek için de küçük bir beceri geliştirmeniz gerekli. Oynar başlıklar bunu sizin yerinize yaptığından DE de ilk deneyenler bunu genelde atlar. Ben kısa zamanda durumu toparlayacağınıza inanıyorum Smile Kolay gelsin
(02/06/2014, Saat: 10:19)kazimdikici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Seiko memnun kalmayabilirsiniz elbette ama ej hiç bir vakit bu kadar kötü sonuç vermez. Kartuş'un tutuşu ile DE aletlerin tutuş şekli farklıdır. 30 Derecelik bir açı ile tutmalı yüz kıvrımlarında açıyı sabitlemek için de küçük bir beceri geliştirmeniz gerekli. Oynar başlıklar bunu sizin yerinize yaptığından DE de ilk deneyenler bunu genelde atlar. Ben kısa zamanda durumu toparlayacağınıza inanıyorum Smile Kolay gelsin

Hocam tesekkurler. Yani ilk sorun bende, ikinci sorun Derby`de mi? Smile
Bence ilk sorun derbydedir.

Fikrimi soracak olursanız orta keskinlikte, pek çok kullanıcının olumlu yorum yaptığı bir jilet ile başlayın. Öncelikle normal bir tıraş nasıl olabilir sorusuna cevap almış olursunuz.

Mavi Astra
Polsiver
Gillette 7 O'Clock vs.

(02/06/2014, Saat: 10:47)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam tesekkurler. Yani ilk sorun bende, ikinci sorun Derby`de mi? Smile
theunnamed üstada katılıyorum ilk olarak Derby keskin bir jilet olmadığı için istediğiniz temiz tıraşı yakalayamamışsınız. Teknik oturdukça XTG ve ATG ile herhangi bir jilet ile sinek kaydı olabilirsiniz orası ayrı ama daha keskin jiletlerle bir deneyin farkı göreceksiniz. EJ89 parasının ve isminin hakkını verecektir @seiko dostum biraz zaman tanıyın.
Tesekkurler herkese. 2-3 gun zaman gecsin, biraz sakal ciksin da, deneyeyim Polsirverle. Allah`tan sample packet aldim, guzelce deneme firsatim olur