Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(18/11/2013, Saat: 01:48)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eyvallah abi teşekkür ederim. Akşam akşam canım sıkıldı, en azından yabancıdan almadık bir hatırası vardı. İlk önce senin yöntemini deneyeceğim, silgi belki olmazda sakız daha mantıklı abi.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağolasın kardeşim, can sıkıcı bir durum ama olan olmuş bir kere moralini bozmaya değmez, sakız sertleşince iyice bastırarak çıkarmaya çalış, hemen çıkacağını sanmam çıkmıyor diye hemen pes etme uğraş biraz.
Pes etmek yok abi olur mu öyle şey. Sakızı deneyeceğim olmazsa bir torna ustasına götürürüm zarar vermek istemiyorum alete.
Sap'ı sıcak suda bekletip ısıtın biraz.Kurulayıp vida arasına varsa makine yağı yoksa yemek yağı dökün.
Kalınca 2 iğneyle vida parçasını döndürmeye çalışın.

Diğer yöntem temiz ve kurulanmış parçalara taşmayacak kadar Japon yapıştırıcı döküp birleştirin yapışınca kafayı sökmeye çalışın.
(18/11/2013, Saat: 02:03)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Pes etmek yok abi olur mu öyle şey. Sakızı deneyeceğim olmazsa bir torna ustasına götürürüm zarar vermek istemiyorum alete.

Vidanın yuva içinde kalan kısmı şuanda sıkı bir durumda değildir, boştadır. Yani kırılıp içeride kalan parçayı yarım tur bile döndürebilirseniz yuva içinde kalan vida parçasını çıkardınız diyebiliriz.

Bu işi siz halledersiniz; zamanında bilgisayar kasasına sabit disk monte ederken vida kırılıp parçası sabit diskteki vida yuvası içinde kalmıştı; kırılıp içeride kalan parçadaki kırılmadan dolayı oluşan pürüzden, çapaktan faydalanarak tornavida ve yankeski ucu ile 1 tur döndürdükten sonra içeride kalan parça biraz yuva dışına çıktığı için geri kalan kısmı da pense yardımıyla çevirerek çıkarmıştım.
İhtilaf üstadım japon yapıştırıcısını denedim ama gözüm korktu biraz ne yalan söyleyeyim ama sıcak su yönteminde deneyeceğim evde makine yağı da var zaten.
(18/11/2013, Saat: 02:17)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sap'ı sıcak suda bekletip ısıtın biraz.Kurulayıp vida arasına varsa makine yağı yoksa yemek yağı dökün.
Kalınca 2 iğneyle vida parçasını döndürmeye çalışın.

Diğer yöntem temiz ve kurulanmış parçalara taşmayacak kadar Japon yapıştırıcı döküp birleştirin yapışınca kafayı sökmeye çalışın.

ihtilaf hocam japon yapıştırıcısı çok sakat vida arasına kaçarsa imkansız çıkması bu yöntemi bende düşündüm ama japon olmaz
japon yapıştırıcısı tecrübem olabildiğince fazla, japon kullanırken çok çok dikkat etmek gerek el becerisi ve tecrübe yoksa daha kötü olur.
Japon taşıp dişleri doldurduysa fena bu yüzden 2. yöntem olarak ve taşırmadan diye vermiştim.

İçeride kalan parça yumuşak pirinç vs gibiyse vidayla delinip geri çekilebilir.




(18/11/2013, Saat: 02:24)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İhtilaf üstadım japon yapıştırıcısını denedim ama gözüm korktu biraz ne yalan söyleyeyim ama sıcak su yönteminde deneyeceğim evde makine yağı da var zaten.
Sakat bir yöntem bu yüzden 2. olark söyledim ve dikkatli taşırmadan diye bold yazdım.
İçeride kalan parça yumuşaksa kısa ve sağlam bir vida saplanıp döndürülecek.



(18/11/2013, Saat: 02:25)rewolwer_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ihtilaf hocam japon yapıştırıcısı çok sakat vida arasına kaçarsa imkansız çıkması bu yöntemi bende düşündüm ama japon olmaz
Benim denedigimde arasına kacmamis olduğunu düşünüyorum.