Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Edwin Jagger DE89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(23/06/2014, Saat: 02:59)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum siZdeki muhle r89 sanırsam, konu ej de89, sizdeki ej de89 mu r89 mu?

pardon hocam doğru dediniz bendeki r89. Ama DE89 la kafaları aynı diye biliyorum yani.
Yine de tahrisli ve uc perdeli tiras. Yeni suclu arko sabun, cella'dan sonra kopugu kuru geldi. Bastirmadan tiras faydasiz, bastirinca da tahris. Her turlu aciyi da denedim. Jilet timor, ikinci kullanisim. Bi suru problemli bolge var, cene alti, boyun filan.
(25/06/2014, Saat: 21:51)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yine de tahrisli ve uc perdeli tiras. Yeni suclu arko sabun, cella'dan sonra kopugu kuru geldi. Bastirmadan tiras faydasiz, bastirinca da tahris. Her turlu aciyi da denedim. Jilet timor, ikinci kullanisim. Bi suru problemli bolge var, cene alti, boyun filan.
@seiko acaba tıraş öncesi jel ya da tıraş yağı kullanırsanız derdinize bir çözüm olabilir mi?
en konforlu ve tahrissiz tiraslarimi tıraş öncesi yumuşatıcı jel kullandigim zamanlarda elde ediyorum.
2 gunluk sakalin tirastan sonraki hali. 2,5 perde. Yesil astra ikinci kullanisim. Genelde tirasim hep boyle, ama 4 gunluk sakalla tahris daha az. Arko sabun da pek hosuma gitmemeye basladi.
Mancho ustad, selamlar

25uje6r.jpg
(27/06/2014, Saat: 22:39)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2 gunluk sakalin tirastan sonraki hali. 2,5 perde. Yesil astra ikinci kullanisim. Genelde tirasim hep boyle, ama 4 gunluk sakalla tahris daha az. Arko sabun da pek hosuma gitmemeye basladi.
Mancho ustad, selamlar

Azminize, inadınıza hayran kaldım Smile Biz sabırla bekliyoruz sizi karanlık tarafa Wink
Gilette Fusion EJ 89 dan daha yakın traş veriyor.

Klasik traşa yaptığın özenli traş öncesini kartuşa yaparsanız çok daha memnun kalırsınız.
(27/06/2014, Saat: 23:52)daronik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gilette Fusion EJ 89 dan daha yakın traş veriyor.

Klasik traşa yaptığın özenli traş öncesini kartuşa yaparsanız çok daha memnun kalırsınız.

Komşum bu göreceli bir durum. 2/3/5 bıçaklı kartuşluların çoğunu denedim. Eskiden de Arko sabun + Banat fırçayla güzel hazırlık yapardım ama hiç bir zaman EJ89 + keskin bir jiletle elde ettiğim yakın ve konforlu tıraşı elde edememiştim. Sakalım sert ve yoğun sayılmasına rağmen en fazla 3 perde ile sinek kaydı olabiliyorum. Ama hepsi belli bir sürede el melekelerinin oturmasıyla oluyor.
Galiba birseyler olmaya basliyor. Timor jiletle De89 guzel anlastilar. Sabun yerine de krem kullandim ve iyi kopuk elde ettim. Tahris azaldi nihayet. Timor gibisi yok!
(29/06/2014, Saat: 23:24)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Galiba birseyler olmaya basliyor. Timor jiletle De89 guzel anlastilar. Sabun yerine de krem kullandim ve iyi kopuk elde ettim. Tahris azaldi nihayet. Timor gibisi yok!

seiko hocam zamanla açıyı tam tutturmaya başlarsınız ve tıraşlarınız daha yakın ve temiz olur. PolSilver, Gillette 7, Feather vb. keskin jiletleri deneyin. Aralıklı olarak tekrar tekrar deneyin. Acemilikte sevmeyip bir kenara attığımız ürünler zamanla baş tacı olabiliyor Smile
peki hocsm. 89 birakmaya niyyetim yok. dun yine de tahris yasadim ama devam edecegim