Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(26/03/2016, Saat: 23:46)AKadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel Üstadım;
Henüz teslim almadığımız Kendi makinalarınızı artı bir değerle yapma imkanı varmı?

Şuan kaplamalar test aşamasında yaklaşık 3 ay kadar bekleme imkanınız varsa titanyum kaplamalı olarak alabilirsiniz. Fiyata çok fazla bir etkisi olmayacak.
(26/03/2016, Saat: 23:54)serjames Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam peki gillette redtipleri bilirisiniz onların o sapında malum eskiliğinden renkleri hep dökük oluyor. Onlarada orjinaline yakın tonda bir boya ile işlem yapabilirmisiniz ?

Metal boyama ile kaplama bir birbirinden çok farklı işlemler. Söylediğiniz makineyi biliyorum, ancak o kırmızı kısım boya mı bilmiyorum. Eğer boya ise çeşitli asit bazlı kimyasallar ile kaldırıp, inceltilmiş ucuz(pahalıları tırnaklar için) kırmızı tırnak boyasının içine batırabilirsiniz, belirli bir süre kırmızı görünümünü korur, sonra pul pul yine atar, sapın son kısmının kırmızı olması çok hoşunuza gidiyorsa tekrar yaparsınız. Tabi buradaki boya fırın toz boya vb. özel işlemse (pek sanmıyorum) o zaman karışmayın, kumlama ya da fırçalama harici boyayı zor kaldırırsınız, sapa da zarar verebilirsiniz.
@rocnel büyük bir ihtimal ilk dediğiniz tarzda bir boya.
Yani bana kalırsa aletin en hoş kısmı . Benim tereddüt ettiğim nokta farklı tonda bir boya orjinal rengine zarar verebilme olasılığı  .
Bu arada fatboyun rakamlarının boyası için kimileri oje filan demiş onun için ne önerirsiniz şöyle uzun ömürlü  ve dayanıklı fakat bir tabi işlemin ev hali bir ortamda olacağını
da düşünürsek uygulaması rahat ve pratik bir boya olarak ne tavsiye edersiniz veya bu işlemi nasıl gerçekleştirmemiz hususunda ?
Bu videoda ki boya sizce uzun ömürlü olurmu ve nereden temin edebiliriz ?


(27/03/2016, Saat: 00:38)serjames Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu videoda ki boya sizce uzun ömürlü olurmu ve nereden temin edebiliriz ?



Bu görüntüde evde yapılan sıvama usulü bir boyamadan bahsetmiş. Kazılarak işlenmiş metallerin içine belirleyici kaplama yapılmasının bir çok usulü var. Genelde fabrikalarda olukların içine toz tanelerinin yapışması sağlanıyor, sonra fırınlanarak oluklara iyice adapte olması sağlanıyor. Bunların hepsi kimyasal işlemler.

Ev ortamında bunu yapmak istiyorsanız görüntüdeki sıvama yöntemi doğrudur. Ancak boya kısmı biraz karışık, bu boyayı bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile hazır satılan bir boya, yani tetikleyici başka bir kimyasal madde karışımına ihtiyaç duymuyor. Boyanın sabit bir biçimde oyulmuş numaralar içerisinde tutunabilmesi için kuruyunca sertleşen bir plastik içermesi gerekmektedir. Bu da genelde yardımcı malzemeler ile olur. Bu işlerden iyi anlayan forumda kimyager ya da kimya mühendisleri vardır. Daha iyi anlatabilirler.


Ev ortamında bu malzemeyi oluşturmak için şu yöntem izlenebilir ama iyi sonuç verir mi kesinlikle bilmiyorum tamamen bir fikir. Siyah kurşun kalem( boyama kalemi) ucunu açarak iyice ezip toz haline getirirsiniz. Bir kapta hazırladığınız epoksi karışımının içerisine karışımın siyah oluncaya kadar karıştırırsınız, daha sonra görüntüdeki gibi sıvama usulü oluklara yerleştirirsiniz. Ancak işlem sonrası temizleme işlemini çok daha iyi yapmalısınız.
Karışım orantılı hazırlanırsa çok iyi bir tutunma sağlanır.
@serjames

O boya akrilik boya dır. Kuruyana kadar nemli bir bez ile çıkarabilirsiniz ama kuruduktan sonra tiner bile fayda etmez. Ufak boyunu maket boyası olarak alabilirsiniz, yada daha ortancasını herhangi bir sanat malzemesi satan yerden bulabilirsiniz.
Ayarli aleti gercekten merak ediyorum, buyuk emek harciyorsunuz. Kolayliklar diliyorum.
@rocnel , @dikdik_s hocam ikiniz de sağolun . İleride bu tarz durumlarda kimlerden yardım istiyeceğimi biliyorum Smile
Komple 316 paslanmaz çelik tek bıçaklı tıraş makinelerin 2. üretim partisi dağıtılmaya başlanacak, kumlama işleminden başarıyla (1 haftalık gözlem) geçenler paketleniyor, geçemeyenler geri üretim hattına alınıyor, dağıtımda sıralama sipariş tarihine göre yapılıyor. Saygılar.
20mqo5.jpg
Ellerinize saglik murat bey

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi