Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(09/03/2016, Saat: 16:00)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar yurt içi kargo olayını size şöyle anlatayım....

Şimdi ne yazsam ağır kaçacak, ters tepecek. Klasik Türkiye örneği, yapacak bir şey yok
Rocnel baba, gozunu seveyim aynı git. Bak ulkenin neresinden tutarsak elimizde kalıyor. Hergun onlarca olaya sahit oluyorum, cok basit cozumlenecek ama insanların bitkinligi, yaptıgı isi sahiplenmemesi dolayısı ile yanlıs yapılan, kargosundan tut, copcusune, satıcısından tut, bahcivanına, komple ulke yonetimine, onu bırak milletine vs. vs.

Aman baba bizi ulkeye sevgimizi saygımızı baglayan tarihsel degerler dısında, guncel konulardan sizin gibi tek tuk guncel birkac ornek var begenerek gurur duyarak takip ettigimiz.
Hic bozulma hep daha iyisine calısalım, az is yapalım ama isimizi severek sahiplenerek yapalım. Basarıda, gururda, parada kendiliginden gelecektir.
Sizler gibi nice guzel degerler, girisimciler basarılar gormek dilegiyle.
@rocnel Murat usta hocam vidayı resimleyeblirmisiniz Nasıl takılır Nasıl çıkarılır ?

Hocam bendeniz herzaman PTT ile yolladım ve PTT ile yollamalarını söylüyorum diğer kargo firmaları hep canımı sıktı.
@Nani Kuş
Komsum miskinligime ver, simdi gidip makinayı elime alıp kucucuk vidanın resmini cekmeye usendim. Vida setskur diye geciyor piyasada zannedersem, Rocnelin ki tabi ısıl islem gormus daha kaliteli bu ornek resimden. Vida cift taraflı vida, once kafaya elinizle vidalayın, sonrada sapı ustune vidalayın. Çok basit elinize aldıgınızda dusunmeden yapıyorsunuz zaten.

24np6o9.jpg
(09/03/2016, Saat: 16:55)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Nani Kuş
Komsum miskinligime ver, simdi gidip makinayı elime alıp kucucuk vidanın resmini cekmeye usendim. Vida setskur diye geciyor piyasada zannedersem, Rocnelin ki tabi ısıl islem gormus daha kaliteli bu ornek resimden. Vida cift taraflı vida, once kafaya elinizle vidalayın, sonrada sapı ustune vidalayın. Çok basit elinize aldıgınızda dusunmeden yapıyorsunuz zaten.

24np6o9.jpg

Güzel dilekleriniz için teşekkürler, arkadaşlar setiskur piyasadan temin edilebilir, standart bir parçadır, ancak paslanmaz setiskur olmasına dikkat etmelisiniz. Bizim setiskurları sanayide bir arkadaş yapıyor. Biz de yapabiliriz basit bir parça ama uğraşmaya değmez, adamlar bu işi seriye dökmüşler, günde yüzbin adet yapıyorlar.

Çok basit bir yöntemle takılıyor. Önce vidayı başlığa elinizle çevirerek yerleştiriyorsunuz, başlık kısmı üzerinde zaten sıkışıyor, sonrası aynı mühle vs. olduğu gibi fark yok, müsait olursam resimle de anlatabilirim.

Bu setikurlardan ben kaybederim diyen olursa iki tane yollayabilirim. Ya da farklı başlığım var bana 15mm lik yollayın derseniz onu da yaparım ek ücret almam sıkıntı değil.

Bu bizim makinedeki setiskurlar işçilik olarak çok kaliteli, hep yurt dışına ihraç ediliyor, her paslanmaz setiskur aynı değildir. Ölçü aynıdır ama kalite çok değişir. Çok önemli bir parça da olmamakla beraber aklınızda yer etsin dedim Smile
(09/03/2016, Saat: 15:12)kamil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Titanyum model hakkında bilgi alabilir miyiz?

Şöyle anlatayım, titanyum paslanmaz çelikten misli ile çok fazla sert olan bir metaldir. Ama buna rağmen ağırlığı alüminyum gibidir. Rengi de hemen hemen çelik rengi gibidir. Titanyum malzemenin de yüzlerce çeşidi vardır. En kaliteli olanlardan gr5 ile çalışmayı düşünüyoruz.

Kesimi daha zor, ham maddesi daha pahalı, bakalım uygun bir fiyat verebilecek miyiz.

Paslanmaz için yaptığımız model ne ise titanyum da aynısı olacak, görünüm kesim modeli vs. değişmeyecek, sadece markalama pres olmayacak, çünkü titanyuma pres ile markalama yapmak olmaz, lazer ile markalama olacak.

İlerleyen zamanlarda bir prototip olarak karşınıza çıkarabiliriz. Saygılar.
Desen için çalışmalara başladık, bir sonraki seri için özel desen topu yaptırıyoruz, böyle olunca daha hızlı desen yapabileceğiz, belki yürümeli sistemle komple paslanmaz çubuğa desen verip, sonra sap yapımı için tornalayabiliriz.
Murat usta özel mesaj kutunuz dolu sanırım size mesaj attım ama gelmemiş olabilirmi


Sent from my iPhone using Tapatalk
bende almak istiyorum. impa'dan satıs ne zaman baslar acaba. buradan da sipariş verebilirim.
Arkadaşlar bir konu ile ilgili açıklama yapmak istiyorum.

Geçenlerde bir arkadaşın bizden temin ettiği 3 adet SE makinenin tamamını e-bay üzerinden satması ile ilgili olumsuz bir durum oluşmuştu. Bu durum ile ilgili yaptığım açıklama sanırım yanlış anlaşılmış. Bazı arkadaşlar bana mesaj atarak bizden toplu ürün alıp çeşitli satış kanalları ile satmak istediklerini söylüyorlar.

Şöyle açıklayayım, biz SE makineleri sadece bu forum üyelerine ya da onların kefil oldukları kişilere satıyoruz. Bu durumda hiçbir yabancı kişiye şuana kadar makine teslim edilmedi ve belirli bir süre daha teslim edilmeyecek çünkü forum üyesi arkadaşların siparişleri henüz tamamlanmadı. Bizim bu iyi niyetimiz, karaborsa mantığına dönüştürülmezse bizim geleceğimiz açısından iyi olur. Bu tip bir durumla bir daha karşılaşırsak mecburen forum içi satışları kesmemiz ve belirli bir müddet stok yaptıktan sonra satış yetkisini doğrudan mağazalara devretmemiz lazım. Çünkü gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların çoğunun ülkemize bakış açısı farklı, bize çok tepeden bakıyorlar ve güven konusunda hassaslar, bilerek ürünü ihraç etmeyerek fazla fiyata verdiğimizi düşünebilirler, böyle bir durumun tekrarında da bunu ispatlı/haklı olarak ortaya koyabilirler.

Konuyu net olarak açıkladım, saygılarımı sunarım.