Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@msakalli
Makinanın agresifliği hangi makinaya denktir?
@rocnel üstad yurtiçi kargo bir dönem iyi parladı ve sevilen marka araştırmalarında üst sıralarda yer aldı. İnsanların yoğun talepleri oldu. Bu da tabir-i caizse şımarmayı beraberinde getirdi. Farklı şubeleri ile çalıştım/çalışıyorum ve ben de hiç memnun değilim. Bizim buradaki şubenin hali içler acısı. Nerden biliyorsun diye sorarsanız, çünkü kargolarımı genelde kendim alıyorum. Yürüme mesafesi uzaklıkta olmamıza rağmen şubeye ulaşan kargomu çoğunlukla ikinci günde teslim ediyorlar.

Kargoda iş dağıtım ağı altyapısına bakar. Hakkını yemeyelim, yurtiçi kargo bu konuda iyi durumda. Ancak kendi kargo uçağı filosu olan ve fedex tnt gibi markaların Türkiye çözüm ortağı olan MNG'yi de es geçmemek lazım. Bir de Aras var, günayın kargo hizmetleri nedeniyle dağıtım altyapısına ciddi yatırım yapmış firma.

Ezcümle, kargo şirketlerini karşılaştırırken lokal tecrübelere değil, dağıtımın a şehrinden b şehrine ulaşım hızına bakmak lazım. Sapa kalan lokasyonlar için hangi kargonun dağıtım ağı altyapısı iyiyse onunla çalışmak lazım, ki birçoğunun websitesinde bu bilgiler mevcut. Zaman zaman yaşanan aksaklıkları genele vurmamak lazım. Kargoculuk ne kadar teknoloji ile bağdaştırılsada, özünde insan kaynaklarına bağlı bir iş mekanizmasıdır.
(09/03/2016, Saat: 13:47)AKadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@msakalli
Makinanın agresifliği hangi makinaya denktir?

Komşum bende sadece EJ DE89 olduğu için (Rimei de var ama onu saymıyorum) başka aletlerle kıyaslama yapma şansım yok. Şöyle söyleyeyim, bildiğiniz üzere EJ DE89 mild bir alettir. Rocnel SE ise bunun birkaç tık üzerinde agresif olarak düşünebilirsiniz. Bu soruyu 34C gibi, Fatip gibi birçok aleti kullanan rocnel SE sahipleri daha iyi cevaplayabilir sanırım.
(09/03/2016, Saat: 13:51)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel üstad yurtiçi kargo bir dönem iyi parladı ve sevilen marka araştırmalarında üst sıralarda yer aldı. İnsanların yoğun talepleri oldu. Bu da tabir-i caizse şımarmayı beraberinde getirdi. Farklı şubeleri ile çalıştım/çalışıyorum ve ben de hiç memnun değilim. Bizim buradaki şubenin hali içler acısı. Nerden biliyorsun diye sorarsanız, çünkü kargolarımı genelde kendim alıyorum. Yürüme mesafesi uzaklıkta olmamıza rağmen şubeye ulaşan kargomu çoğunlukla ikinci günde teslim ediyorlar.

Kargoda iş dağıtım ağı altyapısına bakar. Hakkını yemeyelim, yurtiçi kargo bu konuda iyi durumda. Ancak kendi kargo uçağı filosu olan ve fedex tnt gibi markaların Türkiye çözüm ortağı olan MNG'yi de es geçmemek lazım. Bir de Aras var, günayın kargo hizmetleri nedeniyle dağıtım altyapısına ciddi yatırım yapmış firma.

Ezcümle, kargo şirketlerini karşılaştırırken lokal tecrübelere değil, dağıtımın a şehrinden b şehrine ulaşım hızına bakmak lazım. Sapa kalan lokasyonlar için hangi kargonun dağıtım ağı altyapısı iyiyse onunla çalışmak lazım, ki birçoğunun websitesinde bu bilgiler mevcut. Zaman zaman yaşanan aksaklıkları genele vurmamak lazım. Kargoculuk ne kadar teknoloji ile bağdaştırılsada, özünde insan kaynaklarına bağlı bir iş mekanizmasıdır.

+1

Bir de sanırım birçok e-ticaret sitesi çoğunlukla Yurtiçi kargo ile çalışıyor. Doğal olarak bu hacim kaliteyi de olumsuz etkiliyor.
Ben de MNG, Sürat ve PTT'den hep memnun kaldım. Bu firmalar daha sorunsuz ve hızlı.
Kargo firmalariyla kisilerin deneyimleri direkt kendi adresinin bagli oldugu sube ile alakali. Benim bulundugum yerde Yurtici cok iyi calisiyor, MNG 2 gunde 5 dk'lik yurume mesafesinden kargoyu getiremiyor mesela. Ama baska subeden teslim alan arkadasim Yurtici kargodan bikmis. Bence en guzeli birkac secenek sunulmasi.

Bu arada desenli saplar ciktigi zaman ben de bir tane edinmek istiyorum, cok cekici bir tiras makinasi olmus.
(09/03/2016, Saat: 13:27)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@btoprak tabi hep beraber deneyip göreceğiz, forumun güzel yanı da bu, insanları istekleri kolayca şekillenebiliyor.

Arkadaşlar YURT İÇİ KARGO ancak 8 gün dayanabildi Smile

Bu kargo şirketine güvenmeyenler haklıymış, adamlar kargoculuk işini anlamıyorlar, çünkü acentelere devretmişler, profesyonel ekipler her yerde yok. Yani bir şube profesyonel ekipten oluşuyor ama dağıtan bakkaladan çevrilme dükkan Smile

Şubede bankoda duran bir kişinin daha ambar teslim fişinin ne olduğunu nasıl doldurulduğunu bilmediğini kendi gözümle gördüm, aralarındaki konuşma muhabbeti ise tuvalette yapılmaz. Sonuç, kargo kaybı, istanbul içine 1 haftada teslim Smile

Bazen aras kargo ile de çalışıyoruz, en azından çalışanları kıdemli, sadece yıllardır kargoculuk yapıyorlar, bir müddet de aras kargoyu mu denesek?

(03/03/2016, Saat: 13:07)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak isterim, biz Yurt İçi Kargo firması ile Türkiye içindeki tüm gönderileri 4,35-TL'ye göndereceğiz gayet uygun ve yerinde bir fiyat.
Ancak yurt dışı gönderiler için şuan PTT haricinde en uygun fiyatı veren TNT ve o da ABD için 12 Usd, Avrupa için de 10 Usd fiyat veriyor. Bugün web sitesi üzerinden satışı durduracağız, bundan sonra aldığımız siparişleri biz göndermeyeceğiz, İmpa üzerinden satılacak, ancak şuana kadar gelen elimizdeki yurt dışı siparişleri bu fiyatla gönderirsek sizce pahalı mı olur ? Şöyle düşünün yabancı müşterilerimiz ürünün yarısı kadar kargo ücreti ödeyecekler Smile

PTT uygun fiyata gönderiyor ama hem gümrük konusunda sıkıntı oluyormuş hem de teslimatı çok uzun zaman alıyormuş, not olarak bildireyim.

ben yurt içi kargoyu öve öve bitiremedim ancak bugün enterasan bir şey ile karşılaştım.

4.35 ücret ödemesi beklerken 15.7TL gibi bir rakamdan bahsettiler ancak fatura yanlarında olmadığı için yarın gellip ücreti tahsil edecekler, anlaşma sonrasına denk geldiğimiz için oldu herhalde bu rakam
İçindeki vidadanin sabit kalmasını isteyen arkadaşlara naçizane tavsiyem lock tight adında motorsiklet vidalarinin titresimden gevsememesi için kullanılan ürünüdür . Biraz internetten araştırıp bulabilirsiniz.


http://www.hepsiburada.com/loctite-243-o...tlct243-10
Titanyum model hakkında bilgi alabilir miyiz?
Arkadaşlar yurt içi kargo olayını size şöyle anlatayım, biz şimdi yurt içine kargoları toplu olarak teslim ediyoruz, kargo takip numaralarını hemen vermiyorlar, bir teslim fişi ile hepsini bizden alıyorlar, daha sonra bir ara sisteme girip kargo takip numaralarını alıyorlar, ancak kargo takip numaralarını anlık alamadığımız zaman, ya da en azından aynı gün alamadığımız zaman kargoları takip etmek mümkün olmuyor, ertesi gün yüzlerce telefon konuşması yaparak mail ile zorla takip numaralarını alıyoruz, bir bakıyoruz bir sürü karışılıklık var, tekrar düzeltmek mümkün değil. Çözümü de şöyle sunuyorlar, gelin bizimle genel müdürlükçe sözleşme imzalayın bir kargo sayısı beyan edin, o sayının altına düşerse biz de sizden ceza gibi bir şey tahsil ederiz ve bu sözleşme uzun süreli olmalı diyorlar. Böyle olursa size internet sitelerinden bir şifre veriyorlar oradan anlık takip edebiliyorsunuz. Yani resmen kargonuzun güvende olmasını istiyorsanız bize düzenli ek para vereceksiniz diyorlar. Şimdi sözleşme imzalasan her zaman aynı sayıyı bulabilir misin belli değil, ayrıca bir aksilik çıkarsa kargo şirketinden çıkamıyorsun, çünkü sözleşme imzalamışsın, tazminat bedeli var.

Bu iki hafta içerisinde kargo takip etmekten iş yapamaz hale geldik, bir arkadaşım tek tek adresleri alıp dağıtım adresindeki yurt içi şubesinde sıkıntı olup olmadığına baktı, sıkıntı olabileceğini düşündüklerimizi farklı bir şubeden kesin takipli olarak gönderdik, onların da ücretleri normal anlaşmasız fiyattan oldu, direk takip numarası olduğu için her ne hikmetse onlara bir şey olmuyor. Bundan sonra da en azından yurtiçinin kargo şubesini değiştireceğiz, alan şubeden de fark ediyor, takip numarası vermemek için resmen diretiyorlar, tahminince genel müdürlük vermesini engelliyor, sözleşmeli müşterimiz olsun, bırak ağzı yansın gibi bir tutum sergiliyorlar. Bir nevi tekel olmuşlar, tek tek kargodan kazanacaklarını bakmıyorlar, bize ayda ne kadar ödersin sen ROCNEL diyorlar. Bu genel müdürlük bazında yapıldığı için tüm yurt içi kargo şirketini bağlar. Bu da bana çirkin geliyor, şimdi ayrılacağımızı anladılar anlaşmak için elli tane arama yapıyorlar, yurt dışını da bunlara verecektim vazgeçtim. Bu arada bir çok müşterinin kargosunu gelen istek üzerine PTT, Mng ve Aras kargo ile gönderdim. Yani yurt içinden daha fazlasını bu şekilde gönderdim. Ama isterdim ki adam gibi bir kargo şirketi olsun, gelip bizden fabrikadan kargoyu alsınlar ulaştırsınlar, kısmet değilmiş.