Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bende ozel mesaj gonderdim. Saygilar.
Sevgili Rocnel Dostum,

Genel Üretim yaparsan hem çok kazanırsın hem biz faydalanmış oluruz hem de Dünya'da çok tanınırsın.

Bizi de düşün. Big Grin Naçizane fikrim; Bence Kişiye özel üretime ilaveten genel üretim de yap. Smile
25 dolarlık paslanmaz çelik  SE alet üretimi birçok kişi tarafından şaşkınlık ile karşılandı. Yabancı forumlara üye değilim fakat merakımdan dolayı rocnel hakkında yabancıların yorumarına baktım.
25 doların ön ödeme olduğunu düşünenler, ''adımı yazdırdım gerçek değilse bile en fazla 25 dolar kaybederim'' gibi yorumlar dikkatimi çekti.

Bu 25 dolar olarak belirlenen satış fiyatı bana günümüzde de hala devam eden bir efsaneyi hatırlattı.

FORD MUSTANG. Evet 1964 yılında üretimine başlanan ve günümüze de hala birçok araba sevdalısının aklını başından alan araba. Üretimine başladığında 2372 dolarlık baz model satış fiyatı ile piyasadaki en yakın rakibi olan Thunderbird den %20 daha ucuz bir rakam ile piyasaya çıkmış. 1964 yılında piyasaya çıkan bu efsane 1966 yılının martında üretimi 1 milyonu geçmiş.

Bunun SE jilet tutucu ile ne alakası var gibi düşünebilirsiniz. Fakat Merkür, Muhle, EJ gibi piyasayı ele geçirmiş ağır abilerin masasına oturulacak ise hem güzel bir tanıtım rakamı hem de kaliteli bir ürün pazarlıyor olmak gerekir. Rocnel SE yarım jilet kullanması, paslanmaz çelik olması ile bence farkını ortaya koyuyor. paslanmaz çelik DE lerin yanında  EJ gibi kaliteli kaplamalı ekonomik jilet tutucuları da üretilirse bu iş tamam olur bence.
Merhaba arkadaşlar işler yoğunlaşınca fazla cevap veremiyorum kusura bakmayın, işimin başında olup paslanmaz makineleri yetiştirmem sanırım şuan daha önemli Smile

Fiyatlama konusundaki yazılanları okudum hepsine katılıyorum, özellikle Ford fabrikasının örneği çok güzel oturmuş, teşekkür ederim @mazot

İnsanlar uygun rakamlara zaten döküm makineler alıyorlardı ancak gerek üretim şekli gerekse ham madde pahalılığı sebebiyle paslanmaz çelik ürünlerden temin etmekte güçlük çekiyordu, bu dünya genelinde de böyleydi, biz hem bu güçlüğü aştık hem de artık insanların sıkıldığı modellerin haricinde bambaşka bir model ortaya çıkardık, çıkarmaya da devam edeceğiz.

Bir aksilik olmazsa bu ayın sonuna kadar ilk parti ürünler teslim edilmeye başlanacak. Şuan makine üretecek parçaları yaptığımız için biraz yavaş oldu ama hızlanarak devam edecek. İlk çıkan SE makinelerimizin yüzey işlemleri başladı, üst kısım mat yanlar parlak olarak çıkacak, çok güzel bir görünüm oluşturuyor.

İlk üretimlerin tamamına yakını söz verdiğim gibi forum üyesi arkadaşlara teslim edilecektir.
Murat bey benim sıram geldiği zaman yerinizden teslim almak isterin sizin için sıkıntı oluşturmazsa üretim yerinize çok yakın oturuyorum.
Murat Bey, tek tip sap mı üretiliyor? Yoksa çeşitler arasından biz mi seçeceğiz? (Sap üstündeki figürler bakımından soruyorum)
Murat bey uzun ve kısa sapın ölçülerini paylaşırmısınzın ?
Haddim olmayarak, cihankeskin in incelemesini okuduktan sonra ağırlıkla ilgili olarak olumlu bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Anladığım kadarı ile kafanın 2016 yazan kısmı atıl pozisyonda. Yani jilet giren o bir santimlik kısmın arkasında kalan geniş alanı atıp, daha dar bir kafa olsa idi daha olumlu olur muydu diye düşünüyorum. (ne olur yanlış anlaşılmasın, çok güzel bir ürünün daha da güzel olabileceğini ifade ediyorum)

(22/01/2016, Saat: 17:57)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]11ipg82.jpg
(09/02/2016, Saat: 13:38)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]3 veya 2 parçalı DE aletlerin vidalanması jiletin sabitlenmesini sağlıyor. Rocnel'de gördüğüm kadarıyla buna ihtiyaç yok. Bu durumda sap ve başlığın yekpare olduğu bir tasarım daha şık olurdu diye düşünüyorum. Başlığın köşeli ve sapın yuvarlak hatları bence birbirleriyle kontrast oluşturuyor. Bu nedenle estetik olarak ben pek şık bulmadım.
Görüşlerimi tıraşla ilgili olmayıp aletin kendisi ile ilgili olması nedeniyle buraya taşıdım. Tıraş etme konusunda kullanan ve kullanacak komşuları izliyorum.
Görüntü benim çok hoşuma gitti çok karizmatik ...

Sert erkeğin sert köşeli çizgilerini içeriyor... Ağırbaşlı , sakin gel velakin eğer gerekirse sonuna kadar agresif ...