Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(09/03/2016, Saat: 03:11)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teknik olarak mühle R89 gibi ürünlerden daha agresif P Modeli, tasarımı ağırlık dengesi farklı olduğu için mild gibi görünüyor, bu yanıltıcı olabilir. Ama şu söylediğinize katılırım, P (ORTA AGRESİF) / AGRESİF/ ÖZEL AGRESİF olarak 3 ayrı model yapılabilir.


Toplam ağırlığı yada sap ağırlığını düşürmek için revizyon olur mu ?
(09/03/2016, Saat: 03:21)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Toplam ağırlığı yada sap ağırlığını düşürmek için revizyon olur mu ?

Çeliğin ağırlığı ile oynamak tasarımın çirkinleşmesi ile son buluyor. Bu sebeple titanyum gr5 ile benzerini hafif olarak üreteceğiz.
@rocnel Hocam böyle böyle detaylar ve değişikleri okuyunca korkmaya başladım
Bizim desenli sap en en sona kalmaz dimi
(09/03/2016, Saat: 02:38)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mild olan seriye çok az talep geldi, Mild üretimini en son sıraya aldık, Agresif için şuan değişik bir tasarım yaptık, önce biz test edeceğiz, sonra test etmek isteyen arkadaşlara göndereceğiz, beğenilirse seri üretime geçeceğiz, tabi burada değişik sürprizlerimiz olacak.

bu ürün ile sert ve kıvırcık sakalım dolayısı ile ilgilenemedim ama
agresif e talibim günlük tıraşta futur kullandığımdan ancak agresif ürününüz ilgimi çeker
beta tester olarak listeye ekleyin beni lütfen agresife Wink
Agresif seri için tester olabilirim @rocnel üstad


Sent from my iPhone using Tapatalk
@rocnel ürünüm elime ulaştı çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel en kısa zaman da ben de ilk traşımı olarak denemiş olacağım emeği geçen herkese teşekkürler ve kolay gelsin
Vida sapın içine kaçabilecek şekilde... Niye Rocnel ' in böyle yaptığını arkadaşlarla tartıştık. Diğer bütün makinelere uyumlu olsun onların başlığıyla da kullanılabilsin diye böyle bir dizaynı tercih ettiklerini düşündük. Vida başlığa sabitlenemez miydi diye bir arkadaşa sordum, anlıyor biraz bu işlerden. Yekpare çelik üstüne vidayi sabitlemek nerdeyse mümkün değil dökümlerde olabiliyor ama yekpare celikte çok zor dedi. Vidayı önce başlığa vidalayıp sonra sapı takmak gerekiyor Smile...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
@rocnel üstadım, @ihtilaf üstadım agresiflik konusunu tartışmışsınız, "orta agresif, agresif, özel agresif" olabilir demişsiniz. Şahsi kullanımlar fark edebiliyor. Şahsen gündelik kullanımım daha uygun olması açısından ben mild, orta agresif, agresif seriyi kendime daha uygunmuş gibi hissediyorum. Aslında tüm arkadaşlar (P) serisini kullandıktan sonra bu iki seçenek arasında bir anket açabiliriz [SMILING FACE WITH SMILING EYES].

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
@btoprak tabi hep beraber deneyip göreceğiz, forumun güzel yanı da bu, insanları istekleri kolayca şekillenebiliyor.

Arkadaşlar YURT İÇİ KARGO ancak 8 gün dayanabildi Smile

Bu kargo şirketine güvenmeyenler haklıymış, adamlar kargoculuk işini anlamıyorlar, çünkü acentelere devretmişler, profesyonel ekipler her yerde yok. Yani bir şube profesyonel ekipten oluşuyor ama dağıtan bakkaladan çevrilme dükkan Smile

Şubede bankoda duran bir kişinin daha ambar teslim fişinin ne olduğunu nasıl doldurulduğunu bilmediğini kendi gözümle gördüm, aralarındaki konuşma muhabbeti ise tuvalette yapılmaz. Sonuç, kargo kaybı, istanbul içine 1 haftada teslim Smile

Bazen aras kargo ile de çalışıyoruz, en azından çalışanları kıdemli, sadece yıllardır kargoculuk yapıyorlar, bir müddet de aras kargoyu mu denesek?
Dün akşam itibariyle elime geçen Rocnel SE Razor ile bugün ilk tıraşımı oldum. İlk izlenimlerimi aktarmak isterim:

Model: P (orta agresif) başlık, kısa ve düz sap.

- Görüntü çok karizmatik. Düz saplı desen bana daha şık geldi. Yekpare bir görüntü veriyor.
- Başlığın ve sapın ergonomisi başarılı.
- Jileti takmak gayet kolay. Taktıktan sonra kafanın yanlarındaki kısımlarını kolayca kırdım (önerilir)
- Jileti sıkı bir şekilde tutuyor, sabitliyor, oynama yok.
- Ağırlık, denge, tutuş gayet iyi. Ağırlığı, rahat ve temiz bir tıraş için avantaj sağlıyor. Neredeyse ilk perdede temiz bir tıraş elde ettim, 2. perde de aldı götürdü zaten.
- Düz sap elimden hiç kaymadı, bu konuda rahat olabilirsiniz.
- Jileti çıkarmak ta çok kolay, başlığın herhangi bir yanından tırnağınız ile birazcık ittirmeniz yeterli.

2 hususta uyarı yapmak istiyorum. (Bunları aletin eksileri gibi düşünmeyin lütfen.)

- Burun ve kulak altında çizilmeye karşı dikkat etmek lazım. Çünkü, her ne kadar kafanın yan taraflarındaki jilet parçalarını kırsanız da yine de 1 mm. 'den çok daha az bir parça kalıyor (ki bu doğal ve jiletin kolayca çıkarılmasını sağlıyor) Dikkat ederseniz herhangi bir sıkıntı olmaz.
- Kafa ve sapı birleştiren vidaya dikkat etmek lazım. Vida ayrılabildiği için kaybetme riski var. Gerçi böyle bir durumda sanırım rocnel yardımcı olur.

Sonuç: Aletin, ar-ge'sinden tasarımına, işçiliğinden üretimine, paketlemesinden gönderimine kadar her aşamasında profesyonellik kendini gösteriyor. Orta agresif bir tıraş aleti almak istiyordum. Rocnel SE bana ilaç gibi geldi Smile Önemli bir eksikliği giderdi benim açımdan. Hem orta agresif olması hem de kısa saplı olması bana büyük bir kolaylık sağlayacak. Şimdilik elimdeki jiletleri ikiye bölerek kullanmaya devam edeceğim ama sanırım bir süre sonra yarım jiletlerden alırım. Hem rocnel'de hem de jiletli usturamda kullanmak için.

Teşekkürler @rocnel