Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel, Single Edge Razor / Model SE-P
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Geleneksel tıraşa bu makineyle başlamak istediğim için ilk mesajım bu konuya ait olsun istedim. Tüm forum sakinlerine saygılar... Murat Bey'e de başarılar dilerim.
(26/03/2016, Saat: 22:04)hexag10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geleneksel tıraşa bu makineyle başlamak istediğim için ilk mesajım bu konuya ait olsun istedim. Tüm forum sakinlerine saygılar... Murat Bey'e de başarılar dilerim.

Hoşgeldiniz , keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle ,
(26/03/2016, Saat: 22:04)hexag10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geleneksel tıraşa bu makineyle başlamak istediğim için ilk mesajım bu konuya ait olsun istedim. Tüm forum sakinlerine saygılar... Murat Bey'e de başarılar dilerim.

Çok mutlu oldum teşekkürler Smile Hoş geldiniz. Buradaki araştırmalara ve kişisel deneyim aktarımlarına vakıf oldukça kişisel bakımınızı daha konforlu bir şekilde yerine getireceksiniz hem de hoş vakit geçireceksiniz. Saygılar.
Arkadaşlar sizlerden bir çok mesaj geliyor, ayarlı alet üretimi hakkında geçen yıldan bu yana hep aklımda zaman zaman boş vakit oldukça çizimlerini yapıyorum. Piyasada bir çok ayarlı alet var ama hiç biri paslanmaz çelik değil. Bu sefer ki yapacağım ayarlı alet çok ağır olmayacak 100 gramdan aşağı olacak. Bu makinenin kelebek kolları başlığı vs. ( sap harici yerleri) malzeme bakımından nasıl olacak diye düşünüyorsanız. Elinize kaliteli bir kaşık alın ve iyice bakın aynı onun kalınlığı ve kalitesinde olacak Smile uzun zamandır yemek yediğim her yerde ev, misafirlik iş yeri vs. elime kaşık çatalı alıp uzun uzun inceliyorum, hepsinin türleri farklı, gözümde canlandırıyorum, hayal etmeden tasarım olmuyor maalesef. Aklımdaki kelebek makineyi bu malzemeden yapabilirsek gerçekten tüm dünyanın beğeneceği bir alet olacak.

Elinde klasik, kaplamaya değer aletleri olan arkadaşlar varsa bana mail ile fotoğraflarını atsınlar. Bizim makineler titanyum kaplama işlemine girdiği zaman elinizdeki klasik değerli makineleri de kaplama yapabilirim. Bunun için herhangi bir ücret vs. almıyoruz. Tek şartım kaliteli klasik bir makine olması, yani mühle ed benzeri fabrikasyon aletleri kaplama yapamam ve değeceğine de sanmam. Ayrıca baba yadigarı olur, antika olur vs. küçük metal hayatınızda yeri olan cisimleri de titanyum kaplama yapabilirim. Bunun için de herhangi bir ücret vs. almayız. Forum üyesi olmanız yeterlidir.

Saygılar.
Merkur futur , progress gibi DE ler uygun olurmu ? Özellikle yepyeni hiç kullanılmamış olanlar ?
(26/03/2016, Saat: 23:19)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merkur futur , progress gibi DE ler uygun olurmu ? Özellikle yepyeni hiç kullanılmamış olanlar ?

Şuan üretilmeyen bir makine olmalı, piyasada satışı yapılan ürünleri maalesef kaplama yapamam.
Şuan üretilmeyen bir makine olmalı, piyasada satışı yapılan ürünleri maalesef kaplama yapamam.

@rocnel hocam merakımdan soruyorumda fatboyu titanyum kaplatabilirmiyiz mesela veya rodyum metali ile ?
@rocnel Üstadım;
Henüz teslim almadığımız Kendi makinalarınızı artı bir değerle yapma imkanı varmı?
(26/03/2016, Saat: 23:38)serjames Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şuan üretilmeyen bir makine olmalı, piyasada satışı yapılan ürünleri maalesef kaplama yapamam.

@rocnel hocam merakımdan soruyorumda fatboyu titanyum kaplatabilirmiyiz mesela veya rodyum ile ?

Sizin makinenizi gördüm çok beğendim, temiz kalmış, bende de var bu makineden, kaplama güzel görünüyor mu deneyip göreceğim, burada fotolarını paylaşırım, bu makine halen üretiliyor mu bilmiyorum, ancak en azından kaliteli bir makine olduğu kesin, titanyum ile kaplanabilir. Rodyum kaplama bence basit bir kaplama, yapmaya değmez.
Hocam peki gillette redtipleri bilirisiniz onların o sapında malum eskiliğinden renkleri hep dökük oluyor. Onlarada orjinaline yakın tonda bir boya ile işlem yapabilirmisiniz ?