Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rimei tıraş aleti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@bayc geçen hafta forumda bir server sıkıntısı oldu. Son 1 aylık veriler gitti. Üyeliğiniz bu son 1 ay içine denk gelmişse o da gitmiştir muhtemelen. Mesela benim son 1 aylık mesajlar haricinde bir de avatarım gitmişti, çünkü onu da o son 1 ay içinde yüklemiştim.

Tıraş aleti konusuna gelince; dikdik_s yazmış iki satır da ben eklemek isterim. Bu aletlere İngilizler safety razor diyor, güvenlik bıçağı/jileti gibi çevirebiliriz. Bunun sebebi sizin o altta çıkardığınız koruma barı. Ustura ile bu aletleri ayıran en belirgin özellik bu. O bar belli bir açının üzerinde jiletin cildinize temasını engellemek suretiyle kendinizi kesmekten koruyor sizi. O barı çıkartmanın ne avantajı olabilir diye düşünüyorum... Sanırım uzun sakalda (en az 10-15 günlük) tıraşa imkan tanır ve tıkanmayı ciddi oranda engeller. Fakat zaten belli bir uzunluktan daha uzun sakalın önce kısaltılması, sonra tıraş olunması gerekiyor.

Tıraş aletinden agresiflik beklentiniz varsa şimleme (shimming) -yani jiletin altına kesici uçları makasla kesilerek küçültülmüş bir başka jilet koyarak jiletle koruma barı arasındaki mesafeyi açma- yöntemini deneyebilirsiniz. Bu başlık altında bir iki sayfa geri giderseniz ilgili mesajları görebilirsiniz. Fakat daha agresif makinenin daha yakın tıraş verme garantisinin olmadığını da baştan söyleyeyim.
(01/11/2017, Saat: 22:26)bayc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Aleti aldığım abi tarağı çıkarıp da deneyebilirsin dedi ben de merak edip denedim hepsi bu.
Bir de dikkatimi çeken yeni üye olan birisi ne zaman birşey sorsa hemen forumu okuyun ilgili konuyu okuyun diye uyarıda bulunuyor. Forumu bayadır takip ediyorum. Rimei aletinin tarağını çıkarıp deneyen var mı sorusunu nereye sorabilirdim ben de bilmiyorum. Bir de bu benim ilk yorumum değil hesabıma giriş yapamadım garip bir şekilde aynı kullanıcı adıyla üye oldum. Zaten her seferinde herkesin cildi farklıdır alet, sabun veya fırça kişiye göre değişir diyorsunuz. O halde suratımı kazıya kazıya kendim bir şekilde öğrensem daha iyi olacak. Olmazsa kartuşlara geri dönerim yapacak bir şey yok. Ülkemizde bilgisi olan insanlar bir şekilde bilmeyenleri küçük görüyor malesef iş hayatımda da sıkça karşılaşıyorum. Her neyse çok uzattım kusura bakmayın hepinize iyi forumlar diliyorum iyi akşamlar.

Size lütfen diye hitap edilmiş ve uygun şekilde izah edilmiş. Ekşi sözlükte bir yorumda orası da lütfen forumu okuyunuz diye yorum yapmış siz de. Metro, otobüs de insan topluluğu burası da...
Burada kartuş karşıtı kimse yok hatta eski üyeler var ve nüktedan dokunur. O sizin kararınız. İstediğinizi kullanırsınız. Forum bilgi, tecrübe paylaşımıdır bu forum bir tık üstü belki birkaç üstüdür. Ekipman paylaşırız, hediyeleşiriz yüzlerimizi dahi görmeden. Esnafımız ki ithalatçıdır kırmaz satılır mı korkusu ile değil hatırla bizler için ürün tedarik eder. Burası şelaleden yukarı yüzen somon balıkları gibidir ...

Sıcak su ile tıraş olanın, soğuk su ile niye tıraş oluyorsun dediği değil onun da denediği yer ...
(01/11/2017, Saat: 20:57)bayc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu aleti taraksız kullanmayı deneyen var mı? Ben denedim gerçi sakalım yok denecek kadar azdı dikkat ederek tıraş oldum kanama olmadı ama kızardı biraz. Zaten keserken yoldu sakalımı zorlamak istemedim ben de. Peki bunda böyle oluyorsa ustura neden yolmuyor sakalı? Saçma bir soru olabilir kusura bakmayın.


Hocam ben size dilimin döndüğünce anlatayım.Ustura,Double edge,jiletli ustura vb. aletlerin tutuş şekli ve açıları ( cilde temas açısı ) birbirinden farklı,aslında genelleme yapmam gerekirse her aletin tekniği ve yapısı farklı.Çoğunlukla 30 ila 45 derece arasında olması söylenir,doğrudur da.Koruma barı bu açıyı sağlamanıza yardımcı olmaya çalışan bir araç,tabii ki korumanıza da.Siz o koruma barını çıkardığınızda gayri ihtiyari olarak daha dik bir açıyla kılları kesmeye çalışırsınız,yere büyük ölçüde paralel halde cildinizi kazır.Bu beraberinde kızarıklık ve yanmaya sebebiyet verir.Usturadan neden böyle olmadığı ise yine açıyla alakalıdır.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu alete her geçen gün daha fazla alışıyorum. Fiyatına göre çok iyi bir alet bence. Ağırlığı da bana ideal geliyor. Futur klonum var ama çok ağır geliyor gerçi onun da faydaları var tabi ona da alışmaya çalışıyorum. Ama genelde elim rimeiye gidiyor şimdilik. Agresifliğinin de bana uygun olduğunu düşünüyorum. Çok subjektif olacak ama yeni başlayanlara - ki ben de yeni sayılırım- ws classictense rimei tavsiye etmek daha mantıklı geliyor bana. En azından ben olsam rimei tavsiye ederim. Ws ağırlık olarak ve agresiflik olarak çok hafif kalıyor tatmin etmiyor insanı.

Bi de şu futur klonuna alışsam güzel olacak. Ej89 alacağım ama alamadım bir türlü gerçi acelesi de yok.
Futur klonu size yumuşaktan agresife geniş bir aralıkta hizmet edecek bir alet. 1-2 ayarları arası EJ89'u aratmayacağını düşünüyorum. Ej89 alacaksanız sapın güzel ve kullanışlı olan bir model seçmenizi tavsiye ederim. Bazıları kaygan oluyor. Zaten diğer aletlerin yanında kozmetik öğe olarak kalacaktır.

Rimei de Ej89'dan bir iki tık agresif. Yeni başlayan birisi için daha öğretici olabilir.

SeckinB
@kokopelli değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Geleneksel tıraşı hobi ve koleksiyonerliğe dönüştürmek istemeyenler için Rimei çok çok yeterli bir alet. Günlük tıraş ve 3-4 günlük sakal tıraşında beni çok memnun etti. Diğer kullandığım aletler forumda incelemesi yapılan Yintal (Çinli Agresif) ve Wilkinson Sword Classic. Aslında bu iki aletide meraktan almıştım, Rimei varken bu iki alete ihtiyaç duymuyorum.
(07/12/2017, Saat: 10:35)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Futur klonu size yumuşaktan agresife geniş bir aralıkta hizmet edecek bir alet. 1-2 ayarları arası EJ89'u aratmayacağını düşünüyorum. Ej89 alacaksanız sapın güzel ve kullanışlı olan bir model seçmenizi tavsiye ederim. Bazıları kaygan oluyor. Zaten diğer aletlerin yanında kozmetik öğe olarak kalacaktır.

Rimei de Ej89'dan bir iki tık agresif. Yeni başlayan birisi için daha öğretici olabilir.

SeckinB

Katılmıyorum. Geleneksel tıraşa başladığımda Rimei almış ve çene kısmından hatrı sayılır bir parça almıştım. Jiletin sabit olarak değmesi gerektiği dışında bir şey yapmasına gerek olmadığını deneyimlemeyen bir insan için Rimei tehlikeli bir alet. Aynı zamanda ağır bir alet de değil. Yeni başlayanın, kartuştan geçenin Wilkinson, Rimei gibi hafif aletlere mukayet olması zor. Problemlerden dolayı geleneksel tıraşa başlanmış ise bu aletlere hiç yaklaşmamak gerekiyor.

Önce bir jiletin sakalı hangi durumlarda kestiğinin öğrenilmesi, sonra nasıl tutmak gerektiği, sonra cilt özellikleri sonra da aletler araştırılmalı. Bu süreçte Rimei destek olmaz, olamaz.

EJ89 veya biraz daha bütçe ayırıp Merkur Progress (hep sabit açıklıkta kullanılacak) çok daha yol gösterici olur.
Bu alet bana çok mild geliyor jileti hissetmiyorum. Ws clasicde jileti hissediyorum. Bunda temiz traş olamıyorum. Jileti tutuşu mükemmel ama jilet açısı sorunlu
(13/01/2018, Saat: 08:56)AC@DC Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu alet bana çok mild geliyor jileti hissetmiyorum. Ws clasicde jileti hissediyorum. Bunda temiz traş olamıyorum. Jileti tutuşu mükemmel ama jilet açısı sorunlu

Bence tutus acinizi degistirmeniz faydali olabilir, ben geleneksel tirasa Rimei ile basladim daha sonra sirf merak ettigimden Wilkinson aldim ilk bas zorlandim ancak daha sonra dogru tutus acisini yakalayinca Wilkinsondanda memnun kaldim, tekrar Rimei kullanmak istedigimde ise bu seferde Rimei ile zorlandim, şu an Rimei kullaniyorum gayette memnunum aletten. Yani aletleriin el ile tutus acilari farkli olabiliyor.