Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rimei tıraş aleti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Geçen hafta Mustafa bey den aldım rimeimi , 4. tıraşımı oldum bu gün.Gayet tatminkar tıraş veriyor.Memnunum.
Bende 12 gün aradan sonra hafta sonu uzayan 2 günlük sakalimi rimei,yeşil Astra ve Alsancak sabun ile oldum. Rimeinin agresifligi 2 perdeden fazla yaptırmıyor bana ama yeşil Astra ile uyumu gerçekten çok iyi.Hafta içi günlük tıraş olduğumdan ws tto kullanıyorum oda ne mild ne agresif.Rimeiden 1-2 tık mild. Rimei gunluk tirasta yoruyor cildimi ama 2 gün ve üstü sakallarda gerçekten çok iyi iş çıkarıyor.
Bir süre önce satın aldığım ancak bir türlü deneme imkanı bulamadığım Rimei 2002 ile sonunda tıraşımı oldum.
Aslında seyahat için hesaplı bir tıraş aleti edinme mantığı ile satın almıştım. Ancak evdeki gün aşırı tıraşlara da gayet uyan bir kesimi var.
Gerçekten fiyatını sonuna kadar hak eden bir tıraş aleti.

2 günlük sakal ile denedim. Tek perde + Rötuş ile, tıraştan beklediğim herşeye ulaştım. En ufak bir tahriş veya kesik yok. İnanılmaz iyi bir tıraş. Şansıma ilk denediğim jilet te çok uydu bu tıraş aletine.

GSB ile denedim ve inanılmaz bir uyum yakaladım.

O kadar memnun kaldım ki, kendi çapımda bir kıyaslama başlığı da açmaya karar verdim Idea
Merkur 933c Seyahat Tipi tıraş aleti ile kıyaslamayı düşünüyorum Cool

Aslında etkinlik bakımından Progress'in 2. kademesi ile tıraş olduğumda yakaladığım etkinliğe ulaştığımı söyleyebilirim.

İnce kafa yapısı sayesinde, burun altı / bıyık bölgesinde çok iyi iş çıkartıyor.

Jilet kenarının yandan taşması oldukça fazla, kulak veya burun kenarına çizik atmak çok olası, dikkatli olmakta yarar var.

Neyse kendimi tutayım, biraz da kıyaslama başlığıma cephane kalsın. O kadar beğendim ki kendimi tutamadım bayağı bir şeylerden bahsettim Angel
İmpadan Rimei makine aldım. Daha yeniyim 2 jilet denedim. Yeşil Astra da çekiştiriyor. Fakat Mavi Astra ile akıyor bence. Hayatımdaki en iyi tıraşı bu ikiliyle oldum diyebilirim.
İmpadan yaklaşık 4 ay önce aldığım bu makinenin fiyatına göre işçiliğini çok beğenmiştim. Ama günlük tirasta Astra ve perma ile cildimi çok yordugundan bı kenara koyup baili 179,wilkinson tto ve en son king c gibi mild aletlerle devam ediyordum. Ama hafta sonu 3 günlük sakalında rapira pembe mavi siyah jilet ile kombin yaptım ve 3 perde de çok yakın ve tahrissiz bir tıraş verdi. Tabi el alışkanlığı da kazandım bu süreçte.Diger aletlerime göre daha hafif olmasına karşın bastırmadan çok keskin olmayan bir jiletle bir kaç günlük sakalda iyi iş çıkarıyor.Agresif bir yapısı var ama çok fazla değil. Pahalı makinelere para vermek istemeyen komşularım rimeiyi degerlendirmeli.
Üretimden kalkabilir diye bir tane daha mı alsam diyorum . Çin malı sonuçta bir anda üretimi durdurabilirler.
Uzun zamandır Mühle R41 ve Merkur 34C ile tıraş oluyordum, iki makineyi de elimden çıkarmam sebebiyle bugünkü tıraşımda Rimei makineye şans verdim ve kesinlikle şok oldum çünkü 2 perdede oldukça temiz, neredeyse R41 ayarında tıraş oldum. Makine hafif ve kafası ince olduğu için oldukça kıvrak bir şekilde kullanılabiliyor. Tabi tek sorunu yandan jiletin çok fazla çıkması, dikkatsiz kullanımda çok rahat kesik atılabilir. Onun haricinde tam bir f/p ürünü.
Komşular merhabalar. Bu tıraş aletini Antalya'da bulabilen varmi acaba.
(03/01/2021, Saat: 23:56)Oldstyle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşular merhabalar. Bu tıraş aletini Antalya'da bulabilen varmi acaba.

Ben direkt impadan almıştım komşum, markantalya karşısındaki yener ulusoyun köşede bi milyoncu tarzı mağaza vardı, varsa orada vardır bi ara baya çeşit vardı
Makine ve jilet uyumu herkesin cildine göre değişebilir tabi ama Rimei ile iyi anlaşan jiletler hangileridir acaba ? Permasharp ve yeşil Astra denedim fakat hiç verim alamadım.