Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rimei tıraş aleti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tahriş varsa duştan sonra soğuk su ile tıraş hazırlığı önerilir. Cilt daha dayanıklı olur tahrişe karşı.
@parathormon komşum anlattıklarınıza göre sizin ön hazırlık gayet yeterli. Sıcak su şart değil, nasıl rahat ediyorsanız öyle tıraş olun. Ama fırçalamayı en az bir dakika yapın. Yukarıda bir komşumuz önermiş ama ben tıraş öncesi yüzü sabunla yıkamayı tavsiye etmem, hele duş jelini hiç tavsiye etmem. Sabunlar, bil hassa jel tipi sabunlar, kimyasalı bol olduğundan cildi gerdirir. Zaten tıraş kremi veya sabunu kullanıyoruz ve fırçayla çalışıyoruz, ek olarak bu gibi işlemler uygulamaya gerek yok.

Yeşil 7 o'clock rimei ile güzel uyum sağlar. Orta üst keskin ama konforlu da bir jilettir. Wilkinson'a dönmeyin, rimei ile deva edin. Yolun yakını uzağı da yok, siz bu şekil tıraş olama devam edin, ki zaten siz de başarmak istediğinizi belirtmişsiniz.

Ben anlattıklarınızdan yola çıkarak, fazla tekrar (aynı yerden geçiş) ile gereğinden fazla yakın tıraş olmaya çalışmışsınız gibi düşündüm. Tıraşı bitirdikten yarım saat kadar sonra cilt fazla nemini atar, kendini toparlar ve tıraş esnasında gördüğünüzden daha az sakal görünür. Siz tatmin edici bir noktada bırakın ve yarım ya da bir saat sonra yüzünüze tekrar bakıp, ne kadar yakın tıraş olduğunuzu öyle gözlemleyin. Banyoda ışık altında ayna karşısında sakal hep görünür ve istemsizce görünen her şeyi kazıma hissiyatına kapılabilirsiniz, buna dikkat etmek lazım.

Bastırmamaya dikkat ediyorum demişsiniz ama, yine de biraz bastırma eğilimi var gibi. Özellikle son perdede tersten alırken, jileti cildinizden çok sakalınıza değdirmeye çalışın. Yani jilet sakala takılıp kessin. İki üç geçişten sonra sakal kesim sesi azalır, jileti teniizde daha fazla hissetmeye başlarsınız. Bu sesi dinleyin, ses azalınca bırakın, tamamen kesilince değil. Ha yüzün bazı yerleri tersten sıfır kesmeyi kaldırır, bunu da zamanla tecrübe edip öğrenirsiniz. Örneğin ben gıdı kısmını ATG ile tamamen sıfırlarım, hiç tahriş olmaz. Ama boyun ve ağız kenarında fazla kesmem, kabarma ve sivilcelenme olur. Zaten dediğim gibi tıraştan bir yarım saat sonra cilt toparlanınca zaten gün ışığında bir şey görünmüyor.
@onurcakmak beni benden iyi analiz etmişsiniz. Bir beni gözetliyor muSmile çoğu eleştiriniz doğru. Jileti yüze değil sakala deydirin önemli bir motivasyon cümlesi olmuş. bugün tıraş olunca sonuçları günün tıraşında paylaşacağım.
2013 yılında Rimei'nin ilk serisinden dört parçalı modelini almıştım, o zamandan beri kullanıyorum. Bugün, daha sonra üretilen üç parçalı modeli de elime geçecek (ikinci nesil desek daha doğru olacak herhalde). En kısa sürede deneyeceğim. Eğer yeni versiyonun kafa kısmı jileti daha iyi tutuyorsa eski iki parçalı sapla değiştirerek kullanmayı düşünüyorum. Bakalım rimei nereden nereye gelmiş Smile
Değerli forum üyeleri ve @onurcakmak öenerileriniz ile 3 kez daha Rimei'yi denedim. İlkinde Yeşil 7 o'clock son ikisinde İmpa ticaretten aldığım phermasharp ile. Öncelikle sizden aldığım bilgi ve motivasyonlar ile tahriş hissini sıfırlamadıysamda ciddi azalttım. Son tıraşta yüzde köpürtme sistemine geçtim sanki daha garanti köpük oluyor ve daha az ürün israfı oluyor. 2.5 perde tıraş oldum.

Son seferde çok net hisettimki son düzeltmede tersten almak istediğim yerlerde jilet takılıyor gitmiyor start veremiyorum. Sakallarım çok sert ve gür bu konuda iddalıyım malsef Smile Hatta o an dedimki yeni bir jilet mi taksam denemek adına. Bıçağı ters çevirdim etkili oldu biraz. Bu jilet kaynaklı mı teknik kaynaklı mı bilmiyorum ancak oranın köpüğünüde sağlamama rağmen o son perdede jilet akmadı.
Elim Rimei'ye alıştıkça tahriş sorununu minimalize edeceğim gibi geliyor. Bir de tahrişten korktuğum için serinlik adına yeşil proraso serisini yönelmiştim. Sanki benim için beyaz ya da kırmızı seri daha uygun olurmuş.

Burdan sonraki adımlarım için önerilerinizi bekliyorum.
@parathormon komşum, öncelikle kişisel olarak rimei'yi biraz agresif buluyorum. Belki size de agresif geliyor olabilir. Elinizin altında daha mild sayılacak farklı bir aletiniz varsa onunla bir süre devam edin derim. Yoksa da Yuma'yı önerebilirim. Dikkatinizi tıraş köpüğüne çekmek istiyorum. Köpüğün kıvamı çok önemli. Köpüğün kalitesi (kıvamı) ne kadar yüksek olursa tıraşın da konforu o oranda yüksek olur.
Bu gün fark ettim. Aldığım rimei jileti eşit tutmuyor. Yorumları okuduğumda herkes jileti düzgün tutuyor demiş fakat benim aldığım alette bir taraftan jilet daha fazla taşıyor buda bir tarafı daha agresif yapıyor. Vidayı gevşettiğimde üst kapağın alttaki çıkıntıları tamda kaplamadığını ve oynadığını fark ettim. Jilette oynuyordu tam oturmuyor. Vidayı sıkınca bir sıkıntı yok ama sıkmadan önce jileti oynatıp eşitmeleniz gerekiyor ve bu da çok zaman alıyor. Eşitlemesi çok zor. Bu kadar kişiye düzgün güzel bir alet gelirken bana sıkıntlı gelmesi biraz hevesimi kaçırdı ama iyi oldu. Ne zamandır ustura kullanmak istiyordum yeni aletlerim gelene kadar ustura kullanıcağım gibi gözüküyor.
(22/12/2018, Saat: 15:30)Hüseyin İbiş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu gün fark ettim. Aldığım rimei jileti eşit tutmuyor. Yorumları okuduğumda herkes jileti düzgün tutuyor demiş fakat benim aldığım alette bir taraftan jilet daha fazla taşıyor buda bir tarafı daha agresif yapıyor. Vidayı gevşettiğimde üst kapağın alttaki çıkıntıları tamda kaplamadığını ve oynadığını fark ettim. Jilette oynuyordu tam oturmuyor. Vidayı sıkınca bir sıkıntı yok ama sıkmadan önce jileti oynatıp eşitmeleniz gerekiyor ve bu da çok zaman alıyor. Eşitlemesi çok zor. Bu kadar kişiye düzgün güzel bir alet gelirken bana sıkıntlı gelmesi biraz hevesimi kaçırdı ama iyi oldu. Ne zamandır ustura kullanmak istiyordum yeni aletlerim gelene kadar ustura kullanıcağım gibi gözüküyor.

Ust kafayı ters tutup, jileti ust kafaya oturtmayı,
Jileti ve ust kafayı uclarından sıkıp tutarak, sap bolumunu onların ustune oturtmayı denemek istermisiniz.
(22/12/2018, Saat: 16:16)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ust kafayı ters tutup, jileti ust kafaya oturtmayı,
Jileti ve ust kafayı uclarından sıkıp tutarak, sap bolumunu onların ustune oturtmayı denemek istermisiniz.

Aynen abi öyle takıyorum zaten. Öyle üst kapağı ters çevirip taktığımda jiletle dokunduğumda sağa sola oynuyor tam ortalamıyor. Elle ayar yapmam gerekiyor ki vidayı sıkana kadar oda geri bozuluyor yanlardan. Tutup yapıyorum bu seferde alt koruma barını tam ayarlayamıyorum oda tam ortalamıyror onu ayarlıyayım derken de bu sefer hepsi kayıyor sinir oldum baya bir an aleti atmayı bile düşündüm ama sevdiğim için kıyamadım.
2lut00z.jpg
Sanki üst kafanın jilete bakan yüzü de düz değil gibi.
ileride kaliteli marka bir alet alırsanız boyle sorunlar yasamazsın, ufak ayarlamalarla duzeltilemeyecek seyler degil su anki halliylede. Bu dertli dunyada derdimiz bu olsun takmayın kafanıza cok.