Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rimei tıraş aleti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Rimeinin kendi konusuna sorabilirsiniz komşum yeni başlık açmanıza gerek yoktu.

Zaten kendi konusunda da fazlaca tavsiye mevcut. Jilet işi kişiye göre farklılık gösterdiğinden genelde tavsiye değil kişilerin kendi subjektif yorumlarını bulabilirsiniz forumda. Sipariş verirken birkaç farklı çeşit jilet siparişi verebilirsiniz deneme yanılma için.
Merhaba komşum sitenin arama motorunu aktif olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum. Aklınızda olsun Geleneksel traş ile ilgili sorabileceğimez tüm konular için başlıklar mevcut. Sorunuza cevap olarak da şunu söyleyebilirim, hafif agresif bir tıraş aleti olması sebebiyle konforlu jiletler tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Tecrübe etmek anlamında, Personna Lab Blue, Astra Mavi, Treet Platinum, Lord Super Stainless ve Voskhod sipariş edebilirsiniz.
Değerli abilerim peki bu aletle hangi jileti kullanmam daha mantıklı olur ? Forumu baya inceledim ama bilgi eksiğim çok fazla.Hiç tecrübem yok.
@semih1473
Semih kardesim, yukarıda gordugun 517# ve 521# numaralı gonderileriniz icin dun ve bugun ayrı konular actınız. Komsularımızdan gelen cevaplarla beraber onları ilgili bu Rimei konusuna dunden beri tasıyorum. Bu sekilde siz acıp ben tasıma isine daha devam edecekmiyiz bilgi verirseniz sevinirim.
Dostum sende var bir rimei, adamda var belki 20 farklı makina, herkes kendi makinası icin aklına gelen soru için konu acsaydı milyon tane birbirine benzer ama alakasız konu olurdu. Senden sonra yeni baslayanlar hangi birini takip edip hangisini okuyacak, biraz empati yapıp, sorularınız varsa ilgili konusu içinde sorarsanız sevinirim.
Saygılar.
Edit: Uyenin "forum isi bana gore degilmis" acıklaması ve kendi istegi ile uyeligi iptal edilmistir.
Bu aleti geçen hafta sonu büyük heyecan ile aldım. İlk aletim Wilkinson Clasic iyi yorumları olsa da gerçek geleneksel tıraş bu aletle olmaz yorumları bana pahalı bir alete karar vermeden bunu almaya itti. Yanında bir takım yeni jiletler de aldım. Ancak daha çok tıraş olduğım Derby Premium’u taktım aradaki farkı anlmaak için. Eskiden sinek kaydı olamıyordum tersten test ettiğimde hep kalıntılar oluyordu. Sert, gür ve yatık bir sakalım var sanırım hayatımda hiç sinek kaydı olmadım Smile Alet ilk denememde yüzümü kabarttı tıraş sonrası ciddi yanıklar vardı. Canım sıkıldı ama tekrar denedim tabiki. Bugün 2. Tıraşı daha kaliteli olduğunu düşündüğüm Gilette 7 o’clc super steinless ile yaptım. Kalıntı daha az ama şu an yüne yüzümde ciddi yangı var. Yüz hazırlığımın standardını değiştirmedim bugün önvesinde duş ve proraso preshave kullandım. Köpük proraso yeşil krem. Ama Wilkinson’la geleneksel tıraşı sevdim. Şimdi soğuyorum. Sizce nasıl devam etmeliyim. Elimde pharmasharp father shark vs. çeşit var. Çok bastırdığımı düşünmüyorum iyi hazırlandığımı da düşünüyorum. Ama tıraş esnasında kılcal kanamalar başlıyor.
Önerileri bekliyorum.
@parathormon
Hocam geleneksel tıraş işi, biraz da gaz işi. Kendimizi gazlıyoruz, forumdakileri gazlıyoruz. Bazen iyi yönde, bazen kötü yönde etkiliyoruz birbirimizi. Kötülük olsun diye değil, neticede herkes tecrübe ettiklerini paylaşıyor burada ama ona yarayan sana bana yaramıyor bazen. Misal "Bu sabun, alet vs. çok iyidir" deyip başkalarının da bu güzelliği tecrübe etmesini sağlayabiliriz. Aynı zamanda "Permatiğin koruma barını kırdım" veya "R41'e Featheri taktım 3 gün 3 gece 40 perde tıraş oldum" ya da "Yumanın alt tabakasını takmadım" şeklinde gazlıyoruz birbirimizi. Önemli olan sizin nasıl rahat tıraş olduğunuz. Rimei işe yaramıyorsa bir kenara kaldırın, WS ile devam edin. Mild alet kullanmak ayıp değil. "Gerçek geleneksel tıraş bu aletle olmaz" ise olmasın, ne çıkar.
Mild alet kullanmak ayıpsa ben çok ayıp ediyorum. Kılcal kanama, tahriş, yanma, kabarma vs vs olacağına mild alet ile tıraş olmayı tercih ederim. Edeceğim, acelesi yok.. Smile

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rimei’yi atmak üzereyim Smile Ama bu benim becereksizliğim eminim bu kadar övgü alan bir alet sonuçda. EJ89’u denemek istiyorum Rimei’yi o yüzden aldım ama bu daha agresif sanırım. Eaj89’uda emin olmadan almak bütçesinden dolayı ürkütücü. Rimei 18 tl olunca attım ne olacak diyebiliyorum ki aslında saygısz bir hareket. Maddeye doğaya...
(11/12/2018, Saat: 20:52)parathormon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rimei’yi atmak üzereyim Smile Ama bu benim becereksizliğim eminim bu kadar övgü alan bir alet sonuçda. EJ89’u denemek istiyorum Rimei’yi o yüzden aldım ama bu daha agresif sanırım. Eaj89’uda emin olmadan almak bütçesinden dolayı ürkütücü. Rimei 18 tl olunca attım ne olacak diyebiliyorum ki aslında saygısz bir hareket. Maddeye doğaya...
AliExpress aracılığı ile size bir Baili BD179 önerebilirim. Sayı farkları sadece renk farkı olduğundan 177 falan da olabilir. Wilkinson sevip Rimei sevmeyen biri Baili'yi sever diye düşünüyorum.

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(11/12/2018, Saat: 20:52)parathormon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rimei’yi atmak üzereyim Smile Ama bu benim becereksizliğim eminim bu kadar övgü alan bir alet sonuçda. EJ89’u denemek istiyorum Rimei’yi o yüzden aldım ama bu daha agresif sanırım. Eaj89’uda emin olmadan almak bütçesinden dolayı ürkütücü. Rimei 18 tl olunca attım ne olacak diyebiliyorum ki aslında saygısz bir hareket. Maddeye doğaya...

Komşum öncelikle geçmiş olsun. Rimei ile Wilkinson farklı tarzda makineler,dolayısıyla tıraş olurken dikkat etmeniz gereken etmenler farklı. Wilkinson bastırmanıza sebep olabilecek kadar mild bir makine. Rimei tam tersi. Rimei size yaramadıysa bir kenara kaldırın ama atmayın. Yanılmıyorsam geleneksel tıraşa yeni yeni alışıyorsunuz. Benim de ilk başladığım zamanlarda bir türlü tahrişsiz tıraş olamadığım makineler vardı. Şimdi aynı makinelerle çok keyifli tıraşlar olabiliyorum. Size naçizane tavsiyem hem kendinize hem de elinizdekilere biraz zaman tanıyın derim.