Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(18/07/2019, Saat: 18:14)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yok değilim, R41'i 2013 yılında almıştım ve o zamandan beri kullanıyorum. Ayrıca bu ifadenizden anlıyorum ki R41 konusunu baştan sona okumamışsınız Smile. Arkadaşlar R41 in şu anki haline agresif diyenlerin 2011 modelini denemiş olmalarını isterdim o modeli agresiflikte tepe noktadaydı, 2013 yılında şu an kullandığımız şekliyle modifiye edildi ve iyide oldu bence.
Birde 2009 modeli vardı ama onu bende kullanamadım çok aramama rağmen maalesef bulamamıştım.
2011 ve 2013 modellerinin farkları bu fotoğraflarda var.


@-mali
Teşekkür ederim mahcup ediyorsun beni eski olduğum doğrudur ama tıraş konusunda tecrübenin sonu yok maalesef hala öğreniyoruz Smile

Onu gördüm aşağıda ki görselde ki gibi. Hatta R89 üst ksımını takında R41 alt kısmın üzerine aynı agresifliği sağlıyormuş diye bir yazı okumuştum ama zaten bu hali bile aşırı agresifken onu pek denemek istemedim. Ama görsel olarak deneyeyim bakalım aşağıda ki gibi birşey çıkıyor mu ortaya.

1z2ok1x.jpg
R41'in kafa dizaynı jileti fazla bükmüyor. Dolayısıyla traş olurken açıyı yüksek tutmak gerekiyor. Açıyı örneğin bir DE89 gibi tutarsanız yüzünüzü tırmalar. Bu durumda tahriş ve çekme kaçınılmaz olur. R41'in agresif olduğunu kabul ediyorum ama bundan çok daha agresif aletler kullandım. Bana göre agresifliği ve konforu gayet yerinde güzel bir alet.
(18/07/2019, Saat: 21:19)batmanforever Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]R41'in kafa dizaynı jileti fazla bükmüyor. Dolayısıyla traş olurken açıyı yüksek tutmak gerekiyor. Açıyı örneğin bir DE89 gibi tutarsanız yüzünüzü tırmalar. Bu durumda tahriş ve çekme kaçınılmaz olur. R41'in agresif olduğunu kabul ediyorum ama bundan çok daha agresif aletler kullandım. Bana göre agresifliği ve konforu gayet yerinde güzel bir alet.

@batmanforever Volkan Bey ben en agresifin R41 olduğunu biliyordum. Hangi aletler R41'den daha agresif?
Mühle r41 e profilden bakınca (yandan) gayet mild görünüyor. R41 kafa tasarımı sayesinde kısa ve uzun sakalda kullanıma imkan sağlıyor. Diğer ayarlı aletlerde ayar yükseldikçe jiletin ucu daha belirgin hale geliyor adeta koruma barı çıkarılmış gibi buda tene dalmaya meyilli oluyor
(18/07/2019, Saat: 18:14)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yok değilim, R41'i 2013 yılında almıştım ve o zamandan beri kullanıyorum. Ayrıca bu ifadenizden anlıyorum ki R41 konusunu baştan sona okumamışsınız Smile. Arkadaşlar R41 in şu anki haline agresif diyenlerin 2011 modelini denemiş olmalarını isterdim o modeli agresiflikte tepe noktadaydı, 2013 yılında şu an kullandığımız şekliyle modifiye edildi ve iyide oldu bence.
Birde 2009 modeli vardı ama onu bende kullanamadım çok aramama rağmen maalesef bulamamıştım.
2011 ve 2013 modellerinin farkları bu fotoğraflarda var.




@-mali
Teşekkür ederim mahcup ediyorsun beni eski olduğum doğrudur ama tıraş konusunda tecrübenin sonu yok maalesef hala öğreniyoruz Smile

Ustadim konuyu bastan sona okuyan belki ender uyelerdenimdir, r41 i aldim alacagim diye cok yorum yazdim cok heves ettim. Ama kullandikca heyecanim hevesim söndu Smile
(18/07/2019, Saat: 22:50)Mehmet_G Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@batmanforever Volkan Bey ben en agresifin R41 olduğunu biliyordum. Hangi aletler R41'den daha agresif?

@Mehmet_G Mehmet Bey, bugüne kadar kullandığım tıraş aletleri arasından Yaqi Klasik, Yintal ve adını bilmediğim bir Alman malı tıraş aletini R41’den daha agresif buluyorum. Ayrıca ayarlı aletler arasından Qshave Futur ve Parker Variant’ı özellikle 3. kademeden sonra gereğinden fazla agresif bulduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Bahsettiğim agresiflik ölçüsü tümüyle kişisel yorumum tabii ki kişiden kişiye ve tıraş olma koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.

Adını bilmediğim alman malı tıraş aleti budur Smile
Forumda “Bu aleti bilen var mı ?” başlığı altında paylaşımı mevcut.
http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8418&page=7


5c137m.jpg
Ben R41'in mutlaka denenmesi gereken bir alet oldugunu dusunuyorum. Hassas bir cilt yapisina sahibim, yaklasik 3 haftadir gunluk olarak R41 kullaniyorum. İlk zamanlar cekinerek yavas ve oldukca dikkatli basladigim R41 tiraslarimda simdi daha rahat devam ediyorum. Bundan once orak makine kullaniyordum, R41 ona kiyasla daha guvenli geldi bana :-)
(19/07/2019, Saat: 00:35)Dumanus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben R41'in mutlaka denenmesi gereken bir alet oldugunu dusunuyorum. Hassas bir cilt yapisina sahibim, yaklasik 3 haftadir gunluk olarak R41 kullaniyorum. İlk zamanlar cekinerek yavas ve oldukca dikkatli basladigim R41 tiraslarimda simdi daha rahat devam ediyorum. Bundan once orak makine kullaniyordum, R41 ona kiyasla daha guvenli geldi bana :-)

Günlük mü Smile Vallaha çok sevindim komşum bende günlük için aldım diğer komşularım uygun değil dediler(tabi kendilerine göre haklılar). Benim sakalım için uygun olduğunu düşündüm. Sizi de günlük kullanıyorum diyince mutlu oldum Smile Bir de hangi jiletle kullanıyorsunuz komşum? Ben perma sharp, yeşil astra ve mühle jilet ile denedim. En verimli mühle geldi ama denemeye devam tabi.
(18/07/2019, Saat: 18:40)Denetcii Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Delidumrul
bastırmıyorum o işini yapıyor bende zevkime bakıyorum. Doğru bir jilet de bulduğum zaman benden iyisi yokSmile

Aslında tamda bunu anlatmaya çalışıyorum işin özü bu, bastırmamak yada ne kadar bastıracağınızı ve tüm yüzünüzde aynı stabilite ile tıraş olmaya çalışmak.Konuya yazmaya başladığımda söylediğim gibi tüy hafifliğinde yüzünüzde gezdirebiliyorsanız sorunsuz tıraş olursunuz.
Şöyle düşünün dünyada R41 den başka hiç bir alet yok, ne çelik ustura nede başka alet veya jiletli ustura yok. Böyle olsaydı eminim şu anda hepimiz R41 ile çok rahat günlük tıraşlar oluyorduk Smile hepimiz bu aletle bir şekilde el becerimizi daha hassas geliştirip, yüz kıvrımlarımızı ve sakal çıkış yönlerimizi ezberleyip sorunsuz tıraş olurduk. Ama bu kadar seçenek olunca ve daha kolayı hangisiyse haklı olarak ona yöneliyoruz. Zahmetli olunca uğraşmak istemiyoruz ne kadar alışşsakta elimiz robotik bir kol değil bir şekilde o hassasiyet olmuyor ve hatalar yapıyoruz buradada zaten köpüğün kayganlığı ve koruyuculuğu devreye giriyor ve hataları tolere ediyor.  
Tıraş olurken ne kadar baskı uygulamam gerektiğini R41 öğretti bana her tıraşta 'yav daha ne kadar bastırmamayacağım' diye düşünürken sonunda anladım ne olması gerektiğini.
R41 agresif bir alet onu hepimiz kabul ediyoruz. Özelliklede yeni başlayanlar yada agresif bir alete yeni geçecek biri için arkadaşların uyarılarını haklı buluyorum.
Jilet için bir tavsiye daha vereyim bulunabilirliği biraz daha kolay olan Gillette Silver blue da oldukça güzel anlaşıyor bu aletle.

(18/07/2019, Saat: 23:28)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ustadim konuyu bastan sona okuyan belki ender uyelerdenimdir, r41 i aldim alacagim diye cok yorum yazdim cok heves ettim. Ama kullandikca heyecanim hevesim söndu Smile

@mustbe
İçinize sinmediyse hiç uğraşmayın gerek yok, yanlış anlaşılmasın R41 fanatikliği yapmıyorum sadece agresif aletlerlede günlük tıraş olunabileceğini düşünüyorum. Bir kaç kişi memnun diye başkasının bir sürü zahmete, uğraşa girip elini bileğini alıştırıcam diye kasmasına gerek yok.
Ben aletin tipini çok beğenmiştim birde agresif aletde neymiş merakı ile almıştım. R89 ile geçen keyifsiz tıraşlarım sonrasında R41 ilk tıraşımı sorunsuz olduğumda işte o zaman zehiri almıştım ve sonrasında hiç ayrılmadık. Çok değil 10-13 arası alet denedim ama bunun tahtını hiçbiri alamadı, Şu anda aklımda Rocca, wunderbar ve birde mild olarak game changer var belki Rocca R41 in değerini bir miktar düşürür benim gözümde Smile
@Delidumrul elinize sağlık komşum. 2 hafta sonra bende R41 ile ilgili düşüncelerimi daha tecrübeli bir şekilde yazacağım inşAllah.