Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(19/02/2020, Saat: 17:35)umok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her niyetlendigimde r41 başlığına geliyorum, sonra agresiflik ile ilgili yazılanları okuyup yine vazgeciyorum Smile

Korkulacak bir durum yok , bastırmadan tıraş oluyorsanız sorun yaşamazsınız ve günlük tıraşta cildi yoruyor.
İşim sebebiyle günlük tıraş mecburiyetim var , günlük tıraş için değil ama ara sıra tıraş olmak için alınabilir belki , her tıraş severin elinden kesinlikle bir defa ya geçmiş yada geçecektir bu alet
R41 damatlık tıraş veren bir kafaya sahip , R41 ile günlük kullanan varmı bilmiyorum ama cildim dayanmıyor günlük tıraşa
Kesinlikle öyle komşum ciddi anlamda yoruyor cildi

(20/02/2020, Saat: 12:22)ATEGO06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]R41 damatlık tıraş veren bir kafaya sahip , R41 ile günlük kullanan varmı bilmiyorum ama cildim dayanmıyor günlük tıraşa
R41 i mümkün olduğunca yumuşak kesimli jiletlerle kombinlerseniz günlük tıraşa daha yatkın olabilir.
Elbette tercih meselesi ancak bence R41 2-3 günlük sakalda orta üzeri keskin bir jilet ile 2 perdede (rötuş gerekmeden) çok güzel iş çıkarıyor.
Günlük tıraş olduğumda ise işimi görecek acele bir tıraşa ihtiyacım varsa aynı kombinasyon ile tek perde + rötuş ile hem hızlı hem de verimli sonuç alıyorum.
Ben R89 dan sonra R41 aldım. 2 günde 2 perdelik wtg tıraş oluyorum. Kendisi ile R89dan daha çok uyum sağladım. R89 ile nedense cildim daha çok tahriş oluyor. Özellikle R89 ile mild jiletler yüzümde kızarıklık yapıyor. Ama daha keskin jiletler ile daha rahat kullanıyorum. R41 i keskin jiletler ile kullanıyorum uyum sağladım ama mild jiletler ile de fena değil.
(21/02/2020, Saat: 13:59)Fenotip Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben R89 dan sonra R41 aldım. 2 günde 2 perdelik wtg tıraş oluyorum. Kendisi ile R89dan daha çok uyum sağladım. R89 ile nedense cildim daha çok tahriş oluyor. Özellikle R89 ile mild jiletler yüzümde kızarıklık yapıyor. Ama daha keskin jiletler ile daha rahat kullanıyorum. R41 i keskin jiletler ile kullanıyorum uyum sağladım ama mild jiletler ile de fena değil.

Komşum R89 zaten mild ayarda kabul edilen bir alet olduğu için mild jiletlerde kullanırken kızarıklık yaşamanız şöyle normal: Muhtemelen jilet umduğunuz gibi kesmiyor ve bu yüzden bastırmaya başlıyorsunuz. R89 kullanırken keskinliği orta ve üzeri - konforu üst jiletler kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız.
(21/02/2020, Saat: 14:10)ahbap Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum R89 zaten mild ayarda kabul edilen bir alet olduğu için mild jiletlerde kullanırken kızarıklık yaşamanız şöyle normal: Muhtemelen jilet umduğunuz gibi kesmiyor ve bu yüzden bastırmaya başlıyorsunuz. R89 kullanırken keskinliği orta ve üzeri - konforu üst jiletler kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız.

Komşum bastırma problemini genelde ilk zamanlar çok yapıyordum şimdi elim daha bir alıştı, ama bazen hata yaptığım yerler de oluyor şap sürünce zaten yanacağı yerleri bile tahmin edebiliyorum artık. Fakat sakallarım sert olunca R89 mild jiletler ile çekiştirme yapıyor. Mild jiletlerden kastım mühle, mavi yeşil astra. Bastırmasam bile çekiştirme yaptığını hissedince galiba bastırmaya eğilim gösteriyorum. O yüzden R89 ile feather, 7 o clock sharp edge ve perma sharp kullanmayı tercih ediyorum.

Ama R41 jileti daha açıkta bıraktığı için fazla saklamadığı için mild jiletler ile bastırmadan kullanabiliyorum. Çekiştirme yapan mild jiletler daha akıcı bir tıraş sunuyor. Bu da daha tahrişsiz bir tıraş sunuyor benim için.
Uzun zamandır R41 kullanmıyordum, progressle mutlu mesut devam ediyordum. Bugün 5 günlük sakala R41 ile giriştim, neden kullanmadığımı hatırladım Smile Pürüssüz bir tıraş verse de, tahriş yaşamasam da yinede rahatsız edici bir salgırlanlığı var aletin. Tıraş keyfimi baltaladığını düşünüyorum. Temizleyip tekrar dolaptaki yerine kaldırdım Smile Günlük kullanan komşularıma saygılarımı iletiyorum Smile