Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(19/03/2014, Saat: 18:50)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sayın arkadaşlar lütfen kimse alınmasın, sadece aklıma geleni söylüyorum. Şimdi uymadığını bildiğiniz halde memnun kalma çabası seziyorum bazen. R41 pek çok kişinin sevdiği bir alet olabilir ama herkes dillendiriyor günlük tıraş için fazla gelir diye, günlük tıraşı R41 ile olmak için alternatifler üretme peşinde miyiz bana mı öyle geliyor?

hocam, ben sizin bu düşüncenizi fatip grande ile yaşadım. dış görünüşünün albenisi yüzünden günlük tıraşa uygun bir teknikve makine elde etmek için denemediğim jilet sabun kombinasyonu ve teknik denemesi kalmadı. ancak makine gerçekten agresif ve günlük tıraşa uygun değil, bunu öğrenmiş oldum. R41'e sahip değilim ama kullananların da bu aleti dış görünüşünün albenisi yüzünden el altında tutmak istediklerini düşünüyorum . R41 ve Fatip görüntü olarak oldukça Vintage ve vahşi bir görüntüye sahip.
(19/03/2014, Saat: 18:28)Aedan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ustadim bankaci misin? Kader ayni gibi


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sektör finans, kılık kıyafet hep takım Smile
(14/03/2014, Saat: 15:40)crionics Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]R41 yeni kafaya merkur 42c nin sapı takarak yeni bir makina sahibi oldum.
Jilet personna lab blue.
Sabun, speick kase.
Fırça FS24.
Iki günlük sakal.

Açıkçası çekindiğim bir makinaydı. Cildim hassas ve 42c ile tek perde tıraş yetiyordu. 42c ye elim alıştı tahrişsiz ve kanamasız gayet memnun tıraşlar alıyorum.

Önce bir yüz kremi ile sakal yumuşatma. Sonra speick.

Tek perde temiz, tahrişsiz bir tıraş oldu. Diğer tıraşlarıma göre çok daha dikkatli değil, biraz daha dikkatli bir tıraş ile gayet memnun kaldım. Ama gündelik olarak bir sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum. O nedenle şimdilik iki-üç günlük sakalda tercih edeceğim.

Boğazımın en alt kısmı ters yönde sakal çıkıyor yukarı doğru, diğer aletlerle o kısımları da yukarıdan aşağıya tek çekişle alıyorum ATG olmasına rağmen sorun yaşamıyordum. R41 ile şöyle yavaşça denedim, takıldı yemedi. Ben de o kısmı WTG aldım. Sonuçta; noktasal kanama bile yok. Çeneye rötuşa gerek kalmadı çünkü kendisi ilk perdede halletti. Makina agresif denildiği kadar var, sakal kesme sesi ve jileti ciltte direkt hissediyorsunuz.

Herkese keyifli tıraşlar.

Tahriş yaşamadığım halde henüz ikinci kez kullanmadım. Tecrübeli üstadlar günlük bir alet değil diyor, özellikle benim gibi hassas ciltli biri için.

Ayrıca, ilk zamanlarda aldığım kremler ile tahriş yaşadığımdan kremlerden soğumuştum. Elimde sadece sabunlar kalsın diye son iki üç aydır devamlı kremleri kullanıyorum. Ama eskisi gibi bir kez olsun tahriş yaşamadım, nedeni ise elimin ve tekniğimin iyice oturması diye düşünüyorum. Belki biraz daha zamanı vardır.
(19/03/2014, Saat: 18:56)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hocam, ben sizin bu düşüncenizi fatip grande ile yaşadım. dış görünüşünün albenisi yüzünden günlük tıraşa uygun bir teknikve makine elde etmek için denemediğim jilet sabun kombinasyonu ve teknik denemesi kalmadı. ancak makine gerçekten agresif ve günlük tıraşa uygun değil, bunu öğrenmiş oldum. R41'e sahip değilim ama kullananların da bu aleti dış görünüşünün albenisi yüzünden el altında tutmak istediklerini düşünüyorum . R41 ve Fatip görüntü olarak oldukça Vintage ve vahşi bir görüntüye sahip.
Altını imzalarım, her ikisini de günlük kullanmasamda görünümlerini ve albenilerini seviyorum, 1 haftalık sakallarda kullanmaya gayret ediyorum.
R41 ile ikinci tıraşım;
3 günlük sakala, tek perde ve çene bölgesi rötuşla, tahrişsiz ve kesiksiz güzel bir tıraş oldu. Günlük kullanamam onu iyice anladım.

Bilimum ön hazırlık yapıldı, krem ile yumuşatma, sıcak sabunlu su ile yıkama, vulfix sandalwood krem ile köpükleme. Kesik, tahriş, kızarıklık yaşamadım şükür.
Bu hafta tekrar denedim, tobs avakado, 3 tras gecırmıs balzano ıle, cok daha sorunsuz gectı hayatımız. Ki bu sefer dustan once tras oldum. Insan her seye alısıyor valla Angel
Ve tekrar denedim bu hafta başı, hata bende yada jiletdeydi herhalde, cunku 0 tahrısle tamamladım ve ıkı gun arka arkaya tras oldum. Bilginize
Smile

[img]j6sfmp.jpg[/img]
54ix6v.jpg
i20xl0.jpg
2jdp6pg.jpg
@eskiuye3315 ve @ihtilaf üstadlarım, teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.


Sent from my iPad using Tapatalk
Bu forumu ve tıraş makinelerini iyice araştırmadan Zaza Han'a giderek bir dükkana gittim ve satıcının tavsiyesi üzzerine bir makine aldım.
Makine Mühle marka. Ama acaba hangisi? Hiçbir yerinde yazmıyor modeli. Kutuyu da attığım için bilemiyorum. Resimlerini koysam tanır ve yardımcı olabilir misiniz?
2hrfmut.jpg