Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(18/07/2019, Saat: 11:55)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]R41 hakkında yorum yapmıyorum. Yeni başlayan bir komşumuza biraz daha tecrübe kazansaydınız, ayrıca günlük tıraşa uygun değildir bu makine yine de kendiniz bilirsiniz demiştim. O da çok abartıyorsunuz bu makineyi ilk tıraşımı R41 ile oldum gayette güzel kestim. El melekem demek ki benim varmış, tahriş de yapmadı yanlış düşünüyorsun dedi. Sanki elinden makineyi almışım gibi bir tepki verdi ve bende uzatmayıp doğrudur demiştim. Bu olaydan iki hafta sonra 2.el bölümünde R41'i satışa çıkardığını gördüm. Smile

kıssadan hisse mi diyorsun komşum Smile
Bazı tecrübeler yaşanmadan anlaşılmıyor. Ama felsefi düşüncede bu da bir öğrenme yöntemi. Saygı duyuyorum. Smile
Komşum herkesin sakal yapısı farklı ben askerde tıraş olurken arkadaşlarım yanımda tıraş olmasan inanmayacağım tıraş olduğuna diyordu. Bana şuanlık bir sıkıntı yaratmadı. 2 hafta sonra 2. El ilanlarına bakarız artık Smile Kaldı ki yine de satılacak bir makine değil rimei hafta sonu bıraktığım sakalı almıyor mesela. Neyse bekleyip görelim Smile
El ve bilek koordinasyonunu iyi ayarlıyor ve aleti yüzünüzün her kıvrımına tüy hafifliğinde kondurabiliyorsanız ve birde uygun bir jilet bulabilmişseniz R41 ile günlük, haftalık, aylık tıraş olunablir.
Benim için R41'e en uyumlu jilet Polsilver eski üretimidir.
polsilver-razor-blades__34018__23578.137...59.jpg?c=2
(18/07/2019, Saat: 12:25)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]El ve bilek koordinasyonunu iyi ayarlıyor ve aleti yüzünüzün her kıvrımına tüy hafifliğinde kondurabiliyorsanız ve birde uygun bir jilet bulabilmişseniz R41 ile günlük, haftalık, aylık tıraş olunablir.
Benim için R41'e en uyumlu jilet Polsilver eski üretimidir.
Üretimden kalktığı için stok yapma ihtimalim yok bu jileti. Yoksa bende denemek isterdim açıkçası.
(18/07/2019, Saat: 12:10)Denetcii Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum herkesin sakal yapısı farklı ben askerde tıraş olurken arkadaşlarım yanımda tıraş olmasan inanmayacağım tıraş olduğuna diyorsu. Bana şuanlık bir sıkıntı yaratmadı. 2 hafta sonra 2. El ilanlarına bakarız artık Smile Kaldı ki yine de satılacak bir makine değil rimei hafta sonu bıraktığım sakalı almıyor mesela. Neyse bekleyip görelim Smile

komşum r41 kullanmana asla laf etmiyorum, kendi tercihiniz, isterseniz jileti elinize alın dayayın yüzünüze o da bir tecrübe bizim için Smile cildiniz kabul ederse elbette kullanın ama mesela aristocrat jr, superspeed, parat gibi vintage gillette marka aletler inanın r41 den daha etkili daha az hasar verirler cilde.
Aynen bende onu söylemeye çalışıyorum. "R41 günlük bir makine değil." gibi kesin bir yargım yok. Bir çok kişi için uygun değil ama bu istisnaların olmayacağı anlamına gelmiyor. @Denetcii komşum İnşallah çok memnun kalırsınız. Ancak şunu bilmekte fayda var R41'in jilet tutuş açısı nedeniyle ciltte yarattığı travma oranı fazla (Her tıraş zaten bir cilt travması) Ama cilt yapısı bu travma ile kolay başa çıkabilen yapıdaysa elbette ki günlük kullanılabilir. Ayrıca @mustbe komşumun da dediği gibi R41'den daha iyi tıraş çıkaran ancak daha az travma yaşatan ürünler mevcut. Bu ayrım önemli.
Ben cildimi yormamak adına işimde müsait olduğu için R89 veya Progress ile gün aşırı tıraş oluyorum. R41 ile günlük tıraş olmak en azından bana uygun değil, olabilen arkadaşalara saygı duyuyorum. Kendim içini cilt yapısında günlük aşırı zorlamaya, travmaya oluşturmaya karşıyım.
(18/07/2019, Saat: 12:38)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aynen bende onu söylemeye çalışıyorum. "R41 günlük bir makine değil." gibi kesin bir yargım yok. Bir çok kişi için uygun değil ama bu istisnaların olmayacağı anlamına gelmiyor. @Denetcii komşum İnşallah çok memnun kalırsınız. Ancak şunu bilmekte fayda var R41'in jilet tutuş açısı nedeniyle ciltte yarattığı travma oranı fazla (Her tıraş zaten bir cilt travması) Ama cilt yapısı bu travma ile kolay başa çıkabilen yapıdaysa elbette ki günlük kullanılabilir. Ayrıca @mustbe komşumun da dediği gibi R41'den daha iyi tıraş çıkaran ancak daha az travma yaşatan ürünler mevcut. Bu ayrım önemli.

@3RD1 teşekkür ederim yorumlarınız için. Bakalım zaman ne gösterecekSmile
(18/07/2019, Saat: 12:29)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]komşum r41 kullanmana asla laf etmiyorum, kendi tercihiniz, isterseniz jileti elinize alın dayayın yüzünüze o da bir tecrübe bizim için Smile cildiniz kabul ederse elbette kullanın ama mesela aristocrat jr, superspeed, parat gibi vintage gillette marka aletler inanın r41 den daha etkili daha az hasar verirler cilde.

Buradaki fikirleri ve deneyim paylaşımlarını şahsi algılayıp alınganlık yapmıyorum içiniz rahat olsun Smile Benim cildim ince yapılıdır öyle fazla baskıya gelemez anında tahriş olur. sakalım ise tam ters oranda sert, yatık ve farklı yönlere çıkar. yatık sakal mild aletlerle başarılı temizlenemiyor. o yüzden el ve bilek hassasiyetini iyi geliştirmeye çalıştım cildimi ve sakal çıkış yönlerini iyi tanıdım. (J-Hook, Gillette slide, Razor buffing kısaca R41 cildimde takla atıyor da diyebiliriz) bu teknikleri yerine göre uygulamak zorundayım da zaten çünkü benim sakalım bunu gerektiriyor. ve başardığımı da düşünüyorum. Şöylede düşünmek lazım, Jiletli yada çelik farketmez ustura ile günlük tıraş olunabilirken R41 ilede olunabilir diyorum. yazdığınız aletlerin hiç birini kullanmadım o yüzden bir şey diyemiyorum.