Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(14/05/2013, Saat: 13:52)lijunshaving Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(14/05/2013, Saat: 13:37)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mail atmistim Connaught a as evvel yanit Geldi. ''Sen canini sıkma yeğenim ben sana bayramdan sonra yenisini yolliycam'' demiş Paul amcam, bravo pro satıcı budur.

E hadi gözün aydın Tipsol Hocam.
Teşekkürler üstadım.
(14/05/2013, Saat: 13:37)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]''Sen canini sıkma yeğenim

Bu sözü söylemişse için rahat olsun tamamdır o iş Big Grin
(14/05/2013, Saat: 17:49)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(14/05/2013, Saat: 13:37)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]''Sen canini sıkma yeğenim

Bu sözü söylemişse için rahat olsun tamamdır o iş Big Grin
Smile evet komşu tam olarak ifade oydu. Bayram dolayısı ile memlekete kaçmış yaylalar bu mevsimde çok güzelmiş.
onlardan biri bana gelecek kaldı 2 Smile
Böyle talep oldukça 2011 model 41 antika olmaz Big Grin
Ne kadar çok agresif ıslak geleneksel tıraş sever varmış Angel
Jilet önünde herhangi bir koruyucu bar bulunmayan makineler var. Tıpkı ustura gibi. R41 nasıl oluyorda bu makinelerden daha agresi oluyor anlamış değilim. Tamam yapısı gereği jileti daha yüksek açılarda tutuyor ağırlığı nedeni ile bastırmadan dikkatli traş olmayı gerektiriyor. Merkur futur ile bu yapılabilir veya ustura ile hadi olmadı, tarağı kırık kullan at ile olur. Bu r41 i bu kadar farklı yapan nedir henüz çözemedim Smile Bu forumun böyle bir tarafı var. İnsanda emin olmak için tüm makineleri test etme isteği doğuyor Smile
kazımdikici hocam temiz ugrassız ve agresif tıraş seviyorsan hic durma. ben hergün tıraş olmak zorunda olan biriyim geldiği günden beri elimden düşüremiyorum, sadece 2 gün once gillette slim ayar 9 da tıraş oldum yok olmadı kesmedi beni sonra hemen r41 e donüs.
(18/05/2013, Saat: 17:17)detay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(18/05/2013, Saat: 17:04)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]kazımdikici hocam temiz ugrassız ve agresif tıraş seviyorsan hic durma. ben hergün tıraş olmak zorunda olan biriyim geldiği günden beri elimden düşüremiyorum, sadece 2 gün once gillette slim ayar 9 da tıraş oldum yok olmadı kesmedi beni sonra hemen r41 e donüs.

Tipsol Hocam bunu R41 almadan önce de yazmıştın.Slim'in 9. ayarı bile kesmiyor demiştin.Bu sözün üzerine dün uzun zamandır tıraşını unuttuğum Slim'le, 9'a ayarlı tıraş oldum.Daha önce bunu denemişmiydim hatırlamıyorum fakat yüzümde bıçaksız alet sürtüyormuşum hissi uyandı sakal kesilmesine rağmen.Sanırım bu hissiyat, hergün R41'le tıraş olmaktan kaynaklı kesim hissiyatı.

Evet doğrudur üstadım R41 in o catur cutur kesme sakalı tertemiz asagı indirme hissiyatı bir başka. daha öncede söylediğim gibi ilerde tek bir tıraş aleti tek sabun tek fırça etc olacak demiştim tıraş aletim R41 karar verilmiştir. Digerlerini sadece koleksiyon amaçlı tutarım sanırım.
Sürekli fikrim değişiyor aslında bu yüzden genel bir kanı edinmem şimdilik zor. Bence 1-2 yıl içinde fikirlerim netleşecek. Şu an aynı jiletden 20-30 kez kullanmadan bir sabunu tamamı ile bitirmeden, aynı makine ile 50 kez traş olmadan bu işi çözmek zor sanırım. Örneğin bu sabun kötü diyorum ama bakıyorum ki doğru köpük yapamadığımdanmış. Bu fırça iyi değil diyorum meğer yerince break-in olmamış. Bu jilet kesmiyor diyorum meğer agresif makineye iyi gelen bir jiletmiş. Bu yüzden ben bu forumda yıllarca deneyim sahibi olmuş üstadlara çok teşekkür ederim bize çok yol gösterici oluyorlar.
Bu işin DE safındaki son nokta bu galiba, geleneksel sever olarak sanırım bu alınacak, şimdi veya sonra sonuç kaçınılmaz gözüküyor.