Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yaklaşık 3-4 hafta önce satın aldığım R41 ile tıraş oluyorum. Daha önce DE89 kullanıyordum ama bu bambaşka bir şey. Daha önce bu kadar tahrişsiz ve bu denli pürüzsüz tıraş olmadım. Resmen kendime eziyet etmişim diyorum önceleri için. Bunu almak için beklememin sebebi de agresifliği için yapılan yorumlar idi. Ancak tekniğiniz oturduktan sonra hiç beklemeye gerek yok, tahrişsiz ve kanamasız muazzam bir tıraş sunacaktır. Herkese tavsiye ediyorum. Bu arada bendeki twist modeli onu da ekleyeyim Smile
Muhle R41'in, Merkur Progress ve Merkur Futur'da ayrı ayrı yaklaşık olarak hangi ayar numarasına denk geldiği konusunda yorumu olan var mı?
hknz, kesme karakteristikleri tamamen farklı. Progress'in 5. ayarı bile R41 ile benzer değil.
Üçünüde kullanmış/kullanan biri olarak kişisel kanaatim R41 in adjustable jilet tutucularından farklı bir karakteri olduğu yönünde.
Daha yakın, daha hissedilir, daha sesi duyulur bir tıraş sunduğunu düşünüyorum.
@Hellhound, @izbe teşekkürler. Peki twist modeli ile normal R41'in farkı nedir?
Resimlerine baktım, twist olanı Merkur 34C gibi alttan çevrilerek jilet yükleme imkanı veriyor sanırım.
twist olanı daha ağır ve kalın sap ve sizind e belirttiğiniz üzere alttan çevirmeli bir model.

(12/05/2015, Saat: 13:44)hknz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Hellhound, @izbe teşekkürler. Peki twist modeli ile normal R41'in farkı nedir?
twist olanı daha ağır ve kalın sap ve sizin de belirttiğiniz üzere alttan çevirmeli bir model.

(12/05/2015, Saat: 13:44)hknz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Hellhound, @izbe teşekkürler. Peki twist modeli ile normal R41'in farkı nedir?
R41 in kesme tarzını adjustable da bulmamız pekde mümkün değil arkadaşlarında bahsettiği gibi. Adjustable aletlerim olmasına rağmen r41 in her daim rotasyona dahil ederim bendeki 2011 r41 dahada agresif olanı jiletli ustura kıvamında.


Sent from my iPad using Tapatalk
(12/05/2015, Saat: 13:49)hknz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Resimlerine baktım, twist olanı Merkur 34C gibi alttan çevrilerek jilet yükleme imkanı veriyor sanırım.

Evet komşum 2 parça. Ama vida kısmı 34C kadar uzun değil. Muhle R41 twist modeli biraz daha kalın ve bir iki santim daha uzun.
Kesme karakteri adjustable jilet tutucularıyla çok farklı yorumunu bende okumuştum,elbette aynı ayarda değil ama gillette slim adjustable ın en agresif ayarı bile mild kalıyor yanında. Fakat benim gözlemlediğim bir şey var,o da; sakalınız sert ve sık ise o zaman agresif aletlerle daha başarılı tıraş çıkarıyorsunuz. Bunu çelik ustura ile tıraş olan arkadaşlar daha net cevabını verir.