Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(16/08/2020, Saat: 01:27)Dr.TomFord Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mart ayında temin ettiğim r41 başlığı ej sap ve voskhod   ile kombinleyerek 1 günlük sakalım ile dün bir deneme yaptım. R41'in bir tarafı çok akıcı ve yakın bir tıraş verirken diğer tarafı çok çekme yaptı canımı acıttı. Gözle konrol ettiğimde jilet açısı, üst tabla vb yerler diğer simetrisiyle aynı gibi. Bu tarz sorun yaşayan komşum oldumu acaba? Yarın farklı jilet ile deneyip aynı sonucu alırsam destek için firmayı aramayı düşünüyorum.

Komşum ej ve muhle'nin kafa kısmındaki vida girişleri birbirinden farklı olabilir, ej sap muhle kafaya milimlik olarak olsa da oturmamış olabilir. Tabi ki önce farklı ve huyunu suyunu bildiğiniz bir jilet denemek gerekir, fakat yine olmazsa problem büyük ihtimal sap-kafa uyuşmamasıdır.
Keyifli alettir aslında ancak her bünyede aynı etkiyi vermez. Genele hitap etmez. Eğer sık ve gür sakallarınız varsa günlük tek perdede işinizi görür. Açık taraklı tasarım, kendine has sesi vs hoştur. Diğer türlü de günlük sakala değil de haftada bir tıraş olunuyorsa yine kullanılabilir. 2011 kafası daha agresifti , yeni nesilde daha ehil.
Bir tarafı çok keyifli ancak diğer tarafı bir o kadar küt jiletle tıraş oluyormuş hissi veriyor. Sanırım alt plakasında sorun var. Firmayla görüşüyorum, eksik olmasınlar çok ilgililer. Sonucu bende merak ediyorum. Birçok aletim var bu tarz bir sorun yaşamadım. Klon futur hariç.
Şöyle komik bir adamın kullandığını gördüğüm alettir.




Gür ve uzun sakal için biçilmiş kaftan gibi duruyor.
1 haftalık sakalda bugün muhle r41 kullandım on numara tahrissiz bir tıraş çıkardı gerçekten çok beğendiğim bir tıraş aleti oldu.
(25/09/2020, Saat: 00:00)Ali192 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1 haftalık sakalda bugün muhle r41 kullandım on numara tahrissiz bir tıraş çıkardı gerçekten çok beğendiğim bir tıraş aleti oldu.

Rapira platinum lux ile tahrissiz çok başarılı bir tıraş daha oldum.
Üstadlar r41 in agresiflik seviyesini kıyaslayacak olursak 3 adet kesik jilet ile shim yapılmış yumaya göre daha mı milddir yoksa daha mı agresiftir.
(19/10/2020, Saat: 14:37)Curiosity Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadlar r41 in agresiflik seviyesini kıyaslayacak olursak 3 adet kesik jilet ile shim yapılmış yumaya göre daha mı milddir yoksa daha mı agresiftir.

Yuma ile öyle fantastik deneyim yaşamış kişi bulmak zor. 2011 öncesi R41 için saplı ustura , sonrası için usturaya yakın denilebilir.
Bu şekilde 2-3 shim ile haftada bir tıraş oluyorum yuma ile. Sakallar yatık,sert,sık olduğundan anca temiz tıraş olabiliyorum.Ustura da denedim ancak fazla riskli. Artık kaliteli bir alete geçme zamanım geldi ancak böyle shim falan uğraşmama gerek bırakmayacak agresiflikte bir alet bulmam gerekiyor. r41 en agresif alet deniyor ama acaba o kadar agresif mi merak ediyorum. Ayrıca 2011 üretimi olanlardan ikinci el harici bulamaz mıyım ?
(19/10/2020, Saat: 15:03)Curiosity Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu şekilde 2-3 shim ile haftada bir tıraş oluyorum yuma ile. Sakallar yatık,sert,sık olduğundan anca temiz tıraş olabiliyorum.Ustura da denedim ancak fazla riskli. Artık kaliteli bir alete geçme zamanım geldi ancak böyle shim falan uğraşmama gerek bırakmayacak agresiflikte bir alet bulmam gerekiyor. r41 en agresif alet deniyor ama acaba o kadar agresif mi merak ediyorum. Ayrıca 2011 üretimi olanlardan ikinci el harici bulamaz mıyım ?

Bunun ayrımını bilip elinde tutan çok az kişi vardır. Onlar da satmaz. Slant makine araştırın derim. İyi gelebilir.