Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(12/06/2016, Saat: 01:42)LeonErdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ErGüN komşum, hak veriyorum size. Aynı şekilde ben de her gün R41 ile tıraş oluyorum. Korkulduğu kadar da agresif bir alet değil, naçizane ben böyle düşünüyorum. Tıraş öncesi hazırlığı iyi yaptıktan ve yeterli koruyuculukta sabun kullandıktan sonra tek perdede çok temiz tıraş çıkarıyor R41.

aynen 2. perde sıkıntı. jileti mümkün olduğunca cildinize az temas ettirmek lazım. illaki 0 tıraş olmak gerekmez tek perdede çok temiz bir görüntü sağlıyor zaten. sağda solda kalmış olanları da küçük hareketlerle hallediyorum. bu arada ben sıcak bir duş ile banyo arası bişey sonrası sakalı iyice tıraş kıremi ve domuz kılı fırça ile mıncıkladıktan sonra taktığınız jilet derby extra olsa bile yağ gibi akıyor eğer takılma olursa tümseği atlamak için ileriye doğru zorlamamak lazım. ustura misali. uzun çekişlerle az sayıda geçişler varsın sıfır tıraş olmasın. bir örnek vereyim youtubede sanki sinek kaydı tıraş oluyormuş gibi görünenler yakından incelerseniz o kadarda sinek kaydı tıraş olmadıklarını görürsünüz. şaka maka ikişer takım r 41 r89 TTO razor lar sayısız jilet ki bunların arasında en sevdiğim permasharp stokta 3000 adet var çeşit çeşit sabunlar derken 20 sene yetecek kadar ekipmanım olmuş.
geleneksel tıraşa yeni başlayanlar hiç jilet tecrübeşi yokken en babası olsun hesabı r41 gibi bir canavara feather gibi bir jilet takıp mach 3 gibi tıraş olacaklarını zannederler. ilk tıraşta tövbe ederler. bir arkadaşım benim ekipmanları görünce heves etmiş kimseye sormadan, ön bilgi almadan aynen öyle yapmış. Big Grin
(30/03/2016, Saat: 00:11)arizayim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rocnel'den yeni makina gelene kadar dayanamadım aldım R41'i. Sakallarım yatık, çok fazla kaliteli jilet tutucu denemedim şu ana kadar.

Fakat şunu söylemem lazım, geçtiğimiz yazdan beri ustura ( Sanguine Coolcut 4 ) ve rimei ile kaliteli tıraşlar oluyordum. Rimei kullanırken aleti agresifleştirmek için alt tarafı tam sıkmıyorum olabildiğince gevşek bırakıyorum böylece jiletin açısı değişiyor neredeyse ustura gibi oluyor ama jiletin dönme riski oluyor. Bu da sabahları uyku sersemi tıraş olurken kazalara sebep olabileceğinden endişeleniyorum.

Ustura hafta sonları için çok güzel ama 6 gün tıraş olan benim için sabahları aynı rahatlıkta değil. Cildim düşündüğünüzün aksine çok hassas, ben'den oluşan tümör sebebiyle cildimden operasyon geçirdim. Bu sebeple bir çok şeye alerjisi var, sakallar yatık ve tam olarak 3 yerde döner var. ( boyun bölgeleri ) Şunu çok net söylemeliyim, eğer cildinizi ve sakalların çıkış açısını tanıdıysanız tıraş olurken kanama ya da tahriş neredeyse hiç olmuyor. Hangi aleti kullanırsam kullanayım zaten o sorunları yaşamıyorum ama tabi sinek kaydı olmayabiliyor.

Çok fazla tıraş öncesi hazırlığım yok, arko tıraş sabunu ve domuz kılı orta sınıf fırça ile köpürtüyorum yüzümü. R41 ilaç gibi geldi desem yeri var. Rimei de yaptığım onca şeye rağmen, R41 kadar agresif değil. Söylendiği gibi neredeyse ustura ayarında.  0 tahriş, 0 kanama ve tek perdede beklentimi karşılayan tıraş. Hergün uygun değil diyen arkadaşlarıda anlıyorum ama bu tamamen herkesin cilt yapısına göre değişen bir durummuş.

Sakallarınız gerçekten yatıksa ve batıklarınız varsa, tahriş sorunlarını aşamıyorsanız mutlaka R41 deneyimi yaşayın derim.

komşum o iş tehlikeli. jiletin açısını değiştirip dahada agresifleştirmek istiyorsan kırık jileti tek tarafına tak ve sıkıca sık. al sana jiletli ustura. sen ondan sonra agresiflik gör.
Aynen hocam, şahsi fikrim sinek kaydı olmak gerekmiyor, tahrişsiz tıraş benim için daha ön planda. Ki R41 ile tıraş olurken, agresif karakterinden dolayı, bastırmama refleksi oluşuyor. Bu da daha az tahriş demek.

Duştan sonra tıraş olduğum çok nadirdir. Buna rağmen yine de çok temiz tıraşlar çıkarıyorum. Ön hazırlığı iyi tuttuktan sonra, en kötü jilet bile yağ gibi akıyor. Uzun çekişler ve aynı yerden en fazla iki kere geçince (bastırmadan), tahrişsiz bir tıraşı yakalamak çok kolay.

Bu arada az önce R41, derby extra ve arko üçlüsü ile tıraş oldum, sıfır tahriş. Derby extra gibi orta keskinlikteki jilet aktı resmen.

Dediğiniz gibi komşum, videodakilerin çoğu sinek kaydı olmuyor, uzaktan öyle görünüyor. Hergün tıraş oluyoruz zaten, sinek kaydı olmaya gerek yok.

Maşallah, stoğunuz yedi sülaleye yetecek cinsten Big Grin

Yumuşak ve seyrek sakalı olmasına rağmen Mach 3 ile tahriş yaşayan ve yüzünü kan çanağına çeviren arkadaşlarımı görünce, onları geleneksel tıraş olurken düşünmek bile istemiyorum Big Grin
Bu R41 sevgisi gözlerimi yaşarttı Big Grin. R41 sevenler çoğalıyor.
Az kaldı bende katılmak üzereyim aranıza Smile
R41 tarikat kursa müridi olurum. Yaklaşık 20 farklı ucuz pahalı alet denedim. Yok abi onun gibisi yok.


Sent from my iPhone using Tapatalk
1 ay önce progress ile R41 i birlikte almıştım. R41 in tadını alınca progressi denemek aklımın ucundan bile geçmedi, kutusunda sırasını bekliyor. R41 deki mükemmel tıraşı progresste bulamamaktan korkuyorum.
neden resim yükleyemiyorum. boyutundan dolayı mı acaba
(15/06/2016, Saat: 23:13)ErGüN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Twistler arasıda kalan garip rimei. Big Grin