Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
R41, değil haftalık 3 haftalık sakalı rahatlıkla tıraş edebilecek agresifliğe sahiptir. Daha agresif aletler vardır tabi ki ama fazlası gerekmez bence.
(19/10/2020, Saat: 15:03)Curiosity Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu şekilde 2-3 shim ile haftada bir tıraş oluyorum yuma ile. Sakallar yatık,sert,sık olduğundan anca temiz tıraş olabiliyorum.Ustura da denedim ancak fazla riskli. Artık kaliteli bir alete geçme zamanım geldi ancak böyle shim falan uğraşmama gerek bırakmayacak agresiflikte bir alet bulmam gerekiyor. r41 en agresif alet deniyor ama acaba o kadar agresif mi merak ediyorum. Ayrıca 2011 üretimi olanlardan ikinci el harici bulamaz mıyım ?

@"Delidumrul" komşuma katılıyorum. Mühle R41 oldukça agresif bir alet ve beklentinizi fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum.
Hem agresif hemde konforlu olmasını isterseniz Mühle R94 Rocca V4'ü de incelemenizi tavsiye edebilirim.
Yorumlarınız için teşekkürler üstadlar sanırım r41 bana yeterli olacaktır. 2011 üretimli olanla da sanırım çok çok fazla bir agresiflik farkı yoktur güncel üretimlerin .
Yuma'ya 2-3 jilet takmak yerine Orak ya da Fuji gibi fason olanlarını deneyin derim. Aradığınız şeyin agresiflik olduğundan emin olduğunuzda ve daha düzgün bir alet istediğinizde R41 alırsınız. Yüksek meblağlar ödeyip pişman olmayın sonra.
Futur al bence tam bir ayarlı ustura dilediğin gibi yakın tıraş alabilirsin. Tabiki forumda bir komşumuz vardı usturayla dahi tıraş olduğunda hala kıl kökleri göründüğü için sinek kaydı tıraş olmamış gibi hissiyat veren bir sorununuz yoksa.
Futur' da olur , R41 ' de , hatta Fatip ' de olur. Haftalık tıraş için açıkcası hepsi olacaktır. Haftada bir tıraş oluyorsanız esasen ustura olayını ciddi ciddü gündeme alın. Jiletli ustura için fazla para vermenize de gerek yok. Ali Bıyıklı, Sedef gerçekten iyi usturalar. İlk başlarda yavaş başlarsınız , teknik ilerledikçe farklı varyasyonlar denemeye başlarsınız. Çok kısa sürede de adapte olursunuz diye düşünüyorum.
Agresif makine isteyenlere Yaqi agamemnon'u tavsiye ederim. Çok agresif olmasına rağmen çok akıcı bir kesimi var. Ortalama bir tıraş makinesinin verdiği herhangi bir yakınlığı -1 perdede rahatlıkla verebiliyor. Güncel kafa Fatipler o kadar agresif değiller. Eski kafalar agresifti ama onlar da konforsuz agresifti bana göre. Şekil şukul bırakmayan, düzenli tıraş olup, kolayca sinek kaydı tıraş olmak isteyenlere futur benzersiz bir makine gerçekten. Peki ama şart mı? Hiç değil, yumuşak bir makine ile de gayet yakın tıraş günlük olunabilir. Tıraş hissiyatındaki tercihe kalıyor iş.
Doğrudur açıkcası 2015 sonrası Fatip almadım. En son tvbshaving (rip Smile) den 2015 de iki tane Gold Chrome almıştım. Öncesinde de bir tane Piccolo, bir de chrome düz vardı. Yeni nesil nasıl tecrübe etmedim.

Ben açıkcası bir hafta üzeri tıraşlarımda memnundum , sadece kaplama kalitesi düşük, yer yer işçilik kusurları vardı.

Şöyle bir fotoğrafımı buldum hatta Facebook da ki bir Turkish Shaving teması üzerine eski bir gruptan kalma.4b9db39997a2ac7b4a02b4979a41ac45.jpg
R41 el alışkanlığı oturmuş kimseyi üzmez diye düşünüyorum. Ben günlükte de 2 günlükte de 10 günlükte de severek kullanıyorum. Ayarlı alet muamelesi yapıyorum galiba kendisine içten içe

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(22/10/2020, Saat: 12:53)oozturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]R41 el alışkanlığı oturmuş kimseyi üzmez diye düşünüyorum. Ben günlükte de 2 günlükte de 10 günlükte de severek kullanıyorum. Ayarlı alet muamelesi yapıyorum galiba kendisine içten içe

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R41 kesinlikle vazgeçilemeyecek bir tıraş aleti benim için komşum. iki aletim var ikisi de R41, biri eski sürümü diğeri son sürümü. ikisi de zevkle kullandığım tek tıraş aleti oldular. başka bir makine ile değiştireceğimi hiç sanmıyorum