Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Burdan Sayın @rocnel Murat bey sesimizi duysun şu an yabancı forumlarda en beğenilen alet açık ara R41. Bunun Ss muadili piyasaları kasıp kavurur.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende EJ89 barley var, r41 kafa ile uyumlu olduğundan dönüşümlü kullanıyorum. Gerçekten iyi bir ön hazırlıklıkla ve dikkatle tıraş olunca çok tatminkar tıraşlar oluyor. Dikkatsizlik olursa uyarı geliyor hemen Smile kesinlikle bulundurulması gereken bir jilet tutucu olduğunu düşünüyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
R89 ile cildimi tahriş ettiğim, kanattığım (sanırım bastırma ihtiyacından kaynaklanıyor) traşların yanında R41 ile (Feather, Muhle veya sarı Gilette jilet, Acqua di Parma ya da T.O.B.S crem ) tahrişsiz , kesiksiz , sinekkaydı keyifli günlük tıraşlar oluyorum. Tek sıkıntı 41 Twist in kapağındaki vidanın zaman zaman kırılıyor olması. Bunun dışında her şey mükemmel. Smile
Arkadaşlar aklıma takılan bir şey var.. Yaklaşık 3 aydır jiletli ustura kullanıyorum.. Daha önce kullandığım progress ile ej89 a da acıkcası elim artık gitmiyor. Usturanın ciltte verdiği hissi rahatlığı progress ile sinekkaydı olduğum tıraşlar da bile bulamıyorum. Ustura ile çok da keyifli tıraşlar olmaya da başladım .. Ustura hakikaten sabır işiymiş ama sonucuna da değer..Bu arada jiletli ustura bile bu kadar iyiyse çelik nasıldır çok merak ediyorum ..Neyse aklımda R41 ve/veya 37C almak ta var.. Ancak bu iki aletten hangisi usturanın ciltteki etkisine yakın bir rahatlık verir bilemiyorum.. Demek istediğim sıfır sinekkaydı tıraş değil usturanın verdiği konfor ile benzer tıraşı bu iki makineden hangisi verir..
Kulağı kesikler şöyle der,

R41 = Jiletli ustura Big Grin
Bugün bu aleti feather jilet ile kullandım ve wtg + xtg olmak üzere 2 perde tıraş oldum ve müthiş memnun oldum, benim için adeta rüya ikili oldu. Agresif ve agresif iyi anlaştı Smile)


Sent from my iPhone using Tapatalk
@ustaci komşum,
sakal bıraktığı için EJ89dan Progress'e geçecektim. R41 için de çok güzel yorumlar var, kararsız kaldım.
R41 alırsanız Progressle karşılaştirabilirmisiniz?
Teşekkürler
(23/02/2016, Saat: 16:25)Men-Sup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ustaci komşum,
sakal bıraktığı için EJ89dan Progress'e geçecektim. R41 için de çok güzel yorumlar var, kararsız kaldım.
R41 alırsanız Progressle karşılaştirabilirmisiniz?
Teşekkürler

Üstad R41 de 37C de 10 güne kadar elime ulaşacak .. Progress kaliteli bir makine uygun bir jiletle yan ve tersten de alarak tahrişsiz sıfır sinekkaydı tıraş olabilirsiniz .. Ancak ustura tıraşı gerçekten farklıymış.. İki perde düz ustura tıraşının keyfini konforunu şimdiye kadar kullandığım hiçbir makinede bulamadım.. Ej 89 zaten kanımca iyi bir alet değil.. R41 gerçekten ustura tıraşının konforunu veriyorsa ki konfordan kast ettiğim sıfır tıraş değil ciltte bıraktığı etki hiç düşünmeden R41 alın derim.. Geldiği zaman tekrar yorum yazarım..
(23/02/2016, Saat: 16:25)Men-Sup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ustaci komşum,
sakal bıraktığı için EJ89dan Progress'e geçecektim. R41 için de çok güzel yorumlar var, kararsız kaldım.
R41 alırsanız Progressle karşılaştirabilirmisiniz?
Teşekkürler

Hocam bende hem progress hemde r41 var,ikiside çok güzel aletler,yorumum tamamen kişisel olmakla beraber ben size ilk olarak progress almanızı tavsiye ederim.Bunun sebebi günlük tıraşa her zaman uygun olması.Ben r41 ile günlük tıraş oluyorum fakat sizin cilt yapınıza belkide uymaz.Progress ayarlı olduğu için sakalınızın uzunluğuna göre ayar yapabilir,günlük tıraşta ise ikinci veya üçüncü perdelerde ayarı kısarak cildinizi yormadan rahatlıkla tıraş olabilirsiniz.Fakat şu bir gerçekki r41 progress in en yüksek ayarlarından bile daha yakın tıraş veriyor.Progress ile 3-4 ayarında üç perde,r41 ile 2 perdeye karşılık geliyor benim cilt yapım ve sakalımda.
(24/02/2016, Saat: 18:53)astertis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam bende hem progress hemde r41 var,ikiside çok güzel aletler,yorumum tamamen kişisel olmakla beraber  ben size ilk olarak progress almanızı tavsiye ederim.Bunun sebebi günlük tıraşa her zaman uygun olması.Ben r41 ile günlük tıraş oluyorum fakat sizin cilt yapınıza belkide uymaz.Progress ayarlı olduğu için sakalınızın uzunluğuna göre ayar yapabilir,günlük tıraşta ise ikinci veya üçüncü perdelerde ayarı kısarak cildinizi yormadan rahatlıkla tıraş olabilirsiniz.Fakat şu bir gerçekki r41 progress in en yüksek ayarlarından bile daha yakın tıraş veriyor.Progress ile 3-4 ayarında üç perde,r41 ile 2 perdeye karşılık geliyor benim cilt yapım ve sakalımda.

Üç makinayı da kullanıyorum. Progress in uzun ve kısası ve R41.
Benim sakal yapıma ve şahsi fikrime, Bende doğurduğu etkiye göre, agresiflik bakımından Progress 5 ayar bile R41 in gerisinde. @astertis komşumun tüm tavsiyelerine +1 derim.
Önce Progress. 3.4.5 ayarlarda tecrübe edin. Progress 5 ayar dahi Size kullanamayacağınız kadar agresif gelirse R41 e girişmeyin bile derim. Ama yine de takdir Sizindir.