Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Muhle r41
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(19/08/2013, Saat: 23:10)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(19/08/2013, Saat: 21:02)sertaç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2i6i7f8.jpg


bugün gelenler baya sevdim görünüşlerini ...

Üstadım revenge'yi karanlıkta bırakmışsınız ürkütücü durmuş biraz Smile

Henüz tıraş olmadım ustad ama coolcut yerine bu alınabilir cok guzel gözüküyor
Cok agresif makina
Yeniyim ve doğrusu bütün topiği de okumadım. Hoşgörür de cevaplarsanız:
1. 41 ile 89un temel farkı nedir?
2. Open comb ile closed comb farkı nedir?
3. Grandın tek farkı sap boyu mudur?
4. Yoğun ve sert sakalı ve daha kötüsü oldukça hassas bir cildi olan biri için en uygun makine nedir? (iyi yumuşatılmış bir yüz ve yakınlığından ziyade eziyeti düşünüldüğü için oldukça yüzeyel tıraş sonrası bile yüzüm yarım gün yanıyo-m3 ve nivea tıraş jeli)
Forumun icinde sorulariniza tek tek,dusundugunuzden daha da ayrintili cevap bulabileceginize emin olun.sorularinizin olmasi cok dogal,yanlis anlamayin lutfen ama size basdan sona butun basliklari okumanizi tavsiye edecegim.
Ben yıllardır tek perde oluyorum millet 3 perdeden söz ediyor. Parçalanmıyor mu yüzünüz?
5 perdeden sonra itfaiye nerde diye bagiran bile var...SmileSmileSmile ama acemilik zamanlariydi ve ismini ifsa etmeye de hic gerek yok.../)
5 perdede gülle olup yağarım ben Smile
Düzgün tıraş öncesi hazırlık, iyi bir sabun veya krem. Keskin bir jilet ile tek perde r41, elle sakal kalan yerlerin tespiti ve rötuş amaçlı ikinci perde. Bu aletin en iyi kullanımı, en azından benim için. Tabi bir de günaşırı tıraş olmak gerek.
Gene hoşgörünüze sığınarak ifade edeyim ki burada herkes (ne güzel) birbirini ve tüm aletleri tanıyor ve ben bayağı bir okudum ama 41in agresifliği dışındaki sorulara cevap bulamadım. Tabii yeni bir soru daha eklendi zihnime : Buradakilerin ortalama kaç bıçağı var ve neden birden fazlasına ihtiyaç duyuyorsunuz (yani hobi dışında bir anlamı var mı)
(22/08/2013, Saat: 21:10)geldigitti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gene hoşgörünüze sığınarak ifade edeyim ki burada herkes (ne güzel) birbirini ve tüm aletleri tanıyor ve ben bayağı bir okudum ama 41in agresifliği dışındaki sorulara cevap bulamadım. Tabii yeni bir soru daha eklendi zihnime : Buradakilerin ortalama kaç bıçağı var ve neden birden fazlasına ihtiyaç duyuyorsunuz (yani hobi dışında bir anlamı var mı)

Önce yukarıdaki sorularınızdan başlayayım:

1 temel fark 89 mild bir closed comb 41 ise agresif bir open comb tıraş aletidir. Daha temel ise 89 acemilere 41 ehlilere daha uygundur.
2 Jiletin altında kalan bar düz ise closed comb, tarak gibi ise open comb dur. open comb aletler genel olarak daha agresiftirler ve daha yakın tıraş sağlarlar tabi tahrişe daha meyillidirler ve ufak bir hata-dikkatsizlik kesik ile sonuçlanabilir.
3 Grandın farkı sap boyu ve ağırlığıdır. Ayrıca denge noktası da değişiktir. Daha ağır sap aleti daha agresifleştirir.
4 Hassas cilt yoktur, yetersiz traş öncesi hazırlığı ve bilinçsiz tıraş tekniği vardır. Hassas ciltli üyelerimiz genelde bir süre sonra r41 ve ustura ile çatır çutur tıraş olmaya başlarlar.jws.gif

Makina tercihi tıraş alışkanlıklarınıza göre değişir. Ama genelde yeni başlayan arkadaşlara yurtiçinden wilkinson sword double edge ve rimei, yurtdışından ise 89 (ej veya muhle) veya merkur 34C hd tavsiye etmekteyiz.

Yeni sorunuza cevaben bende 10 civarı alet var, birçoğumuzunki merak ve hobi. Tabi örneğin sürekli 41 veya sürekli 89 bana göre değil, farklı durumlar için ihtiyaç olarak da nitelendirilebilse de temelde ortak neden yeni şeyler alma ve deneme arzusu.

İİyice okumadan forumu araştırmadan birşey almamanız naçizane tavsiyemdir.

Öncelikle şu başlıklara bi göz atın:

http://www.geltir.com/thread-2711.html

http://www.geltir.com/thread-813.html