Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aslında nemlendirme etkisi eczanelerde satılan damlalikli gliserin ile her tirasta kaseye yada yüzde kopurtme yapılıyorsa fırçaya bir kaç damla gliserin ile aşılıyor.
(28/09/2020, Saat: 18:32)sudüşleri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dün akşam dolapta bekleyen ve arada kullandığım arko sabun ile güzelce köpük yaptım ve timor jileti progresse takarak ilk perdeyi 2., ikinci perdeyi 1., düzeltmeleri de 3. kademe şeklinde tıraş oldum. Üç günlük sakalım vardı. Bugüne kadar olduğum en tahrişsiz tıraşlardan birisini gerçekleştirdim. Tabiki kaliteli sabunlara göre özellikle kayganlık ve nemlendirme gibi konularda fark var ama bence iş görüyor ve fiyat performans açısından bakacak olursak da zirveye oynar.
Sıhhatler olsun, Progress-Timor ikili uyumunun da hakkını vermek lazım bence
(28/09/2020, Saat: 21:39)esox Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sıhhatler olsun, Progress-Timor ikili uyumunun da hakkını vermek lazım bence

Teşekkürler. Dediğiniz doğru komşum. Tıraş aleti ile jilet uyumu bence en önemlisi. Zaten biraz da buna dikkat çekmek istedim. Yani tıraş aletiniz ile ona uygun konforlu tıraş olabileceğiniz bir jiletiniz varsa sabun işi biraz tercihe bağlı gibi kalıyor. Uzun vadede tabiki kaliteli sabun kullanmak önemlidir ama arada fiyatı uygun ve işini yapan sabunlar da kullanılabilir. Ben bir çok komşum gibi arkonun kokusunu sevdiğim için arada kullanıyorum. Fiyatına göre performansı da gayet iyi.

(28/09/2020, Saat: 20:27)klasik63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aslında nemlendirme etkisi eczanelerde satılan damlalikli gliserin ile her tirasta kaseye yada yüzde kopurtme yapılıyorsa fırçaya bir kaç damla gliserin ile aşılıyor.

Gliserin almıştım daha önce ama dünkü tıraşta kullanmayı unuttum. Ona rağmen memnun etti beni.

(28/09/2020, Saat: 19:36)kaanayhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@"sudüşleri" o nemlendirme etkisini de cildinize uygun bir tıraş sonrası krem , balsam, cilt kremiyle vs çözersiniz. Çok dert edilecek bir durum değil Big Grin sıhhatler olsun hocam

Tabiki komşum, çözülebilir. Ben dert etmiyorum zaten Smile Arkonun kuru olduğu ve kayganlığının yeterli olmadığı hususunda genel bir kanı olduğu için ve ben de buna katılmakla birlikte eğer tıraş aleti ile uyumlu jilet kullanırsanız arada kullanılabilecek bir sabun olduğunu belirtmek istedim.
(28/09/2020, Saat: 23:08)sudüşleri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler. Dediğiniz doğru komşum. Tıraş aleti ile jilet uyumu bence en önemlisi. Zaten biraz da buna dikkat çekmek istedim. Yani tıraş aletiniz ile ona uygun konforlu tıraş olabileceğiniz bir jiletiniz varsa sabun işi biraz tercihe bağlı gibi kalıyor. Uzun vadede tabiki kaliteli sabun kullanmak önemlidir ama arada fiyatı uygun ve işini yapan sabunlar da kullanılabilir. Ben bir çok komşum gibi arkonun kokusunu sevdiğim için arada kullanıyorum. Fiyatına göre performansı da gayet iyi.
Kesinlikle katılıyorum komşum, Arko ilk göz ağrımız ve hep öyle kalacak, dolabımızda mutlaka bir tane numunelik olur her zaman
TR'nin belki de en istikrarlı, çizgisinden asla sapmamış, kendini bozmamış, eleştiri ve beklentilere kendini teslim etmemiş, ambalajından kokusuna, formülünden kurutucu etkisine kadar hiç değişmemiş yegane markasıdır.
Bu tutucu arkadaş, biraz da bu yüzden dünyada geleneksel tıraşın alamet-i farikalarindan biridir. Kendi hayran kitlesini yarattığı gibi, nefret eden bir zümre de mevcuttur. Karakter sahibi olan herşeyde olduğu gibi. Smile
Long live ugly king!
Dolabımda mutlaka bir adet bulunur. Tıraş öncesi fırça ve arko sabunla yüzümü temizliyorum. Tıraş sonrasında da fırçamı arko ile temizliyorum. Kendisiyle tıraş olup tahriş olmamayı henüz beceremedim. Ama kokusu olmadan da yapamıyorum.
Çubuk versiyonu ile kase versiyonu arasında bir fark var mıdır acaba dostlar?
(03/12/2020, Saat: 04:53)oblomov31 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çubuk versiyonu ile kase versiyonu arasında bir fark var mıdır acaba dostlar?

Ayni sabun, ama kasedekinin kokusu kapali olmasindan dolayi cok daha yogun. Cubuk olanlr acikda durdugu icin kokusu dah kisa surede azaliyor. Buna karsin kase kucuk, bu nedenle yeterli bir kopurtme alani mevcut degil. Bu da kopugun gereginden fazla kenarlardan taşmasina neden oluyor. Proraso'ya ozenmisler ama olmamis.
Oyle ya da boyle Arko candir.
Arkoyu kapaklı kaba basınca, koku daha uzun süre kalıyor. Ama sabunun 1/3' ü kalınca artık koku kalmıyor.
(03/12/2020, Saat: 04:53)oblomov31 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çubuk versiyonu ile kase versiyonu arasında bir fark var mıdır acaba dostlar?

Kase versiyonu çubuğa nazaran bir tık daha sert komşum. 15 tl gİbi bir fiyat gördüm onun yerine 2 çubuk arko + 1 tane 5 Tl lik plastik kap aldım marketten gayet fazla ve kasede arko sabunum oldu bilgine. Big Grin