Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Benmari usulu eritilen arko sabuna diğer malzemeler karıştırılıyor ve tasa henuz yumusakken basiliyor. Bununla ilgili konu vardi ama aramama ragmen bulamadim tekrar. Tam mililitre milimetre tarifi vardi. Benim yaptigim biraz göz karari ama ben beğenerek kullaniyorum.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(20/04/2014, Saat: 22:02)bayercy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benmari usulu eritilen arko sabuna diğer malzemeler karıştırılıyor ve tasa henuz yumusakken basiliyor. Bununla ilgili konu vardi ama aramama ragmen bulamadim tekrar. Tam mililitre milimetre tarifi vardi. Benim yaptigim biraz göz karari ama ben beğenerek kullaniyorum.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eritme değilde yumuşatma diyelim. Soğuk press tip sabunlar eritmeye değil yumuşatıp şekillendirmeye müsait. O da hepsi değil. Tabac gibi çok sert sabunlara rendeleme daha kolay bir işlem. Benmari usulu eritip kullanma gliserinli sabunlar için. Gliserinli sabunları kaynatmadan istediğinşiz gibi yeniden eritip farklı kaplara dökebilirsinir, özellikleri kaybolmaz.
Arkadaşlar aktardan aldığım lavanta yağını, yarılanan Derby traş sabunuyla karıştırdım sabunu eritip, eskisi gibi sabun kokmuyor hafif lavanta kokusu geliyor ama istediğim kokuyu yakalayamadım, zaten lavanta yağını koklarken umudum yoktu.
Açık parfümeriden lavanta esansı alıp arkoyla denemeyi düşünüyorum lavanta yağında koku geri planda kalıyor,esansla deniyicem alkolsüz bakalım ne olacak sonuç.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Bugun aksamki tirasimda fume azizligine ugrayip kendisine hainlik yaptigim arkoyla tirasima devam ettim.Arkonun benim icin ciltte olusturdugu gerginlik ve tiras esnasinda kurumasi haric tum ozelliklerini cok seviyorum.Hele kokusu benim icin bir efsane Smile
Gelelim bugunki arko deneyimime.Bugun fume sabun alirken birde bluness tras jeli almistim.Su jole kivaminda olandan.Neyse ilk once fircayi bir guzel arko ile yukledim.Sonra suratimi islatip blueness jeli surdum.Biraz ovaladim suratimda.Sonra fircayla arkoya devam.Arkonun kopuk hic sonmedi.Kivami tam kremsi kivama donustu ve cok guzel kalin bir kopuk tabakasi olustu yuzumde.Arkasindan Muhle R102 ve sifir polsilver super iridiumla trasa basladim.Inanin simdiye kadar yasadigim en kaliteli tiraslardan biri oldu.Sinek kaydi ve sifir tahris.Tek perde.Sap testinden super gecti.Herkese boyle guzel tiraslar temenni ederim.
Benim cildim çok yağlı. Sakallarım sık ve sert. Arkoya gliserin ekleyip kaba basıp kullanmaktayım. İnanın başka hiçbir sabuna ihtiyaç duymuyorum. Benim için en iyi sabun denecek derecede. Tabac , Cella vs. gibi sabunları henüz kullanmadım ama henüz ihtiyaç duymadım.
Arkadaslar trasa yeni basladigimda arko sabunu hicbir islem.yapmadan tasa basmistim ve o bitmek uzere.Simdi sormak istedigim sabunu tasa basarken gliserin ekleyerek arko nun kopugunun kurumasi ve yagsiz olmasinin onune gecmek istiyorum.Nasil bir islem yapmaliyim gliserinli yapmak icin ve ne kadar gliserin kullanmaliyim yada gliserinle birlikte guzel koku saglayacak esanslarda katabilirmiyim?
(28/06/2014, Saat: 17:53)mirrorihsan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaslar trasa yeni basladigimda arko sabunu hicbir islem.yapmadan tasa basmistim ve o bitmek uzere.Simdi sormak istedigim sabunu tasa basarken gliserin ekleyerek arko nun kopugunun kurumasi ve yagsiz olmasinin onune gecmek istiyorum.Nasil bir islem yapmaliyim gliserinli yapmak icin ve ne kadar gliserin kullanmaliyim yada gliserinle birlikte guzel koku saglayacak esanslarda katabilirmiyim?

Benim tavsiyem hiç uğraşmayın piyasada kolaylıkla bulunan tıraş öncesi jellerden satın alın. 500 gr mı 4 tl çok etkili ayrıca hoş kokulu. Yok eğer gliserin deneyeceğim derseniz, damlalıklı bir şişeye koyup ihtiyaç halinde sabunun üstüne damlatın derim. Zamanla kıvamını çözersiniz. Yalnız ben kaliteli farklı sabunlar kullanıp, keyfine varın derim. Çeşit çeşit sabunum varken modifiye pek makul gelmiyor bana Smile
(28/06/2014, Saat: 22:10)kazimdikici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim tavsiyem hiç uğraşmayın piyasada kolaylıkla bulunan tıraş öncesi jellerden satın alın. 500 gr mı 4 tl çok etkili ayrıca hoş kokulu. Yok eğer gliserin deneyeceğim derseniz, damlalıklı bir şişeye koyup ihtiyaç halinde sabunun üstüne damlatın derim. Zamanla kıvamını çözersiniz. Yalnız ben kaliteli farklı sabunlar kullanıp, keyfine varın derim. Çeşit çeşit sabunum varken modifiye pek makul gelmiyor bana Smile
Zaten blueness in jelini ilk.perde oncesi kullaniyorum hocam sadece arkoyu modifiye edeyim.dedim.
Bugün uzun aradan sonra Arko traş sabunu ile traş oldum.
Bu süre içinde Alman ingiliz iskoç pekçok sabun ile krem kullandım.
Şu kadarını söyliyim Arko traş sabunu önce milli kültür ve miras listesine alınmalı , sonrada dünya:-))
Aslında başka sabuna hiç gerek yok ama hastalık işte alıyorum diyeyim çoğul kullanmıyım.
Fırça seçmez su seçmez sadece suyu bol olacak,köpüğü ağır yoğun ,sönme yapmaz.fiyatı çok uygun, rahat 1 yıl gider.kokusuda itici değil kimya kokuyor sabun yani neticede.
Malum yaz aylarindayiz. Hepimiz yaz aylarinin sıcaklığına ve nemine uygun sabun krem arayisindayiz. Arkoyla pek cok deneme yaptim. Farkli bitkisel yaglar ve gliserinle zenginleştirilmiş modifiye arko kullandim. Bu aylar icin bir önerim var nacizane ... limon cekirdegi yağlı arko. Arti gliserin ve biraz yumusatmak icin jojoba ya da uzum cekirdegi yagi ekleyerek yaz icin muhteşem bir arko elde edebilirsiniz. Limon yağı ciltteki yag dengesini duzenliyor, antiseptik ve sivilce olusumunu engelliyor. Ayrica psikolojik olarak kokusu enerji veriyor. Ben cok memnun kaldim. Cildim olmadigi kadar rahat. Belki bir prorasonun yerini tutmaz ama guzel bir alternatif olabilir.