Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sabunların fiyatları artmıyor komsum, onlar aynı. Biz genel olarak fakirlesiyoruz. Bunun nedeni ve cozumu politik ve stratejiktir.
Arkadasıma cevaben yazdıklarım, iyisinden kotusune turlu sabunlar kullanıp sabun isi benim icin bitmistir demek yerine tecrubelerimizi fırsat buldukca dostlarla paylasalım yazısıdır. Arko veya f/p olayına diyecek hic birseyim yok haklısınız.
(25/10/2018, Saat: 13:43)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sabunların fiyatları artmıyor komsum, onlar aynı. Biz genel olarak fakirlesiyoruz. Bunun nedeni ve cozumu politik ve stratejiktir.
Arkadasıma cevaben yazdıklarım, iyisinden kotusune turlu sabunlar kullanıp sabun isi benim icin bitmistir demek yerine tecrubelerimizi fırsat buldukca dostlarla paylasalım yazısıdır. Arko veya f/p olayına diyecek hic birseyim yok haklısınız.

Sabunların fiyatları artıyor komşum. Euro, Dolar cinsinden thal edilen ürünleri her geçen gün değersizleşen TL cinsinden ödeme yapıyoruz. TL değersizleştikçe daha çok para ödememiz gerekiyor. Fiyatlar arttı derken bu düşünce ile söylüyorum. Smile
Bazen "ya dolar 6'yı görmeden maggard üzerinden bir sabun alayım" diyorum. Sonra 20 dolarlık sabunun Türkiye'ye gelişini 150 TL olarak hesaplayınca vazgeçiyorum. Tabi gümrükten sağ salim geçerse...
Yani üstadım keşke herkesin böyle bir sorunu olmasa da herkes gönlünce istediği sabunları denese. Ama ülkemizde şuan için imkansız. Sonuçta bu geleneksel tıraşa asgari ücret ile başlayan da var, bir şirket yöneticisi maaşı ile başlayanda. Haliyle Arko'ya sarılana da bir şey diyemiyorsun. Keşke asgari ücret en az 2000 olsa, TL dünya da dolar kadar değerli olsa, keşke o yüzlerce lira bayıldığımız sabunlara, tır ali aletlerine en fazla 90-100 TL versek ama iş o nokta da "keşke" de kalır işte.
(25/10/2018, Saat: 13:04)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sabun isi kapanmıstır benim icin demek, sarılır Arkoya mutlu mesut yasarım demek yok hocam. Varsa diger sabunlarla iyisi kotusu tecrubelerimiz bunları ilgili konularında yeni baslayanlara egitici ogretici sekilde paylasacagız.
Forumda en cok sabunu olan veya deneyen sanırsam benim. 2 ay once deseydim elimde Tabac ından tut MdC'sine 50kusur sabun cesidi var ben tamamım sabun isi bitmistir, belki Wolly Kaw incelemesi cıkmayacaktı. Yeniliklere acık olalım, deneyelim tecrube edelim paletimizi hep genis tutalım dostlar. Tecrubemizi bilgimizide bu guzel forumda tum meraklılarına paylasalım.

Üstadım, sabun olayı benim için kapandı dedim ama siz de kapatın anlamı çıkmasın. Bu sadece benim görüşüm.
Zaten yeniliklere açık olduğum için neredeyse tamamını denedim. Ufak çaplı bi servete mal oldu belki. Sonuçta benim ulaştığım sonuç budur. Diğer sabunlarla ilgili Arko başlığına yazmak istemem. Tanışma yazımda sabun krem dahil, bazı ürünler (DE alet, jilet vb.) ile ilgili yorumlarımı yazmıştım.
@almnym
Kardes lutfen yazılanları yanlıs anlamayın. Vermek istedigim mesaj cok net. Benim herhangi bir mevzuyu kapatmadıgım hala aktif olan katılımlarımdan bellidir, beni geciniz. Ufak caplı bir servete mal olacak kadar tecrube varsa, bunu kendimize tutmayalım vakit buldukca forumda meraklılara paylasalım. Sozde kalmasın 12.ci yorumda sabun isini bitirdim daha da soylecek sozum yok demeyelim.

F/p olarak Arkonun ustune bir sabun bulamadım demek baska birsey, en iyi sabun Arko nokta demek baska bisey. İlkine katılır desteklerim, 2cisini sahsi dusunce olarak soylemenize saygı duyarım ama kesinlikle katılmam.

Saygılar.
(25/10/2018, Saat: 19:31)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@almnym
Kardes lutfen yazılanları yanlıs anlamayın. Vermek istedigim mesaj cok net. Benim herhangi bir mevzuyu kapatmadıgım hala aktif olan katılımlarımdan bellidir, beni geciniz. Ufak caplı bir servete mal olacak kadar tecrube varsa, bunu kendimize tutmayalım vakit buldukca forumda meraklılara paylasalım. Sozde kalmasın 12.ci yorumda sabun isini bitirdim daha da soylecek sozum yok demeyelim.

F/p olarak Arkonun ustune bir sabun bulamadım demek baska birsey, en iyi sabun Arko nokta demek baska bisey. İlkine katılır desteklerim, 2cisini sahsi dusunce olarak soylemenize saygı duyarım ama kesinlikle katılmam.

Saygılar.

Hocam yorum sayım az olabilir, yeni üye oldum fakat, bu geleneksel tıraşta yeniyim izlenimi yaratmasın. Yaşımız ortaya çıkacak ama, 2004 askerlik bittikten beri, 14-15 senedir geleneksel tıraşla haşır neşirim. Geltir ve BB yi baştan aşağı okumuşumdur. Zaten katılmaya okuduktan sonra karar verdim. Fırsat buldukça da görüşlerimi paylaşmaya başladım.

Arko sabuna gelince, bu işte o kadar çok değişken var ki . Su sertliği, jilet açısı, kaplama kalınlığının bile etkisinin olduğu yerde değişkenlerden birini, belki de en önemlisini sabitlemişim. Bunu paylaştım. Ama, yine yine altını çiziyorum bu sadece benim görüşüm. Örnek, MWF bende kızarıklık yapmasa sürekli onu kullanabilirdim. Başka arkadaşın lanolin alerjisi yoktur o rahatça kullanır. Her şey kişiden kişiye değişiyor.

Keşke ülkemizde herkes rahatça her malzemeden alabilse, ulaşabilse, denese ama imkanlar kısıtlı. Hem zor bulunuyor hem de artık alım gücümüz ülkece düştü. Mesela, saponificio varesino ile ilgili bir şeyler okuyup "ya ben neden sadece arko kullanıyorum neden benim flütüm yok" diye çok hayıflanmasına gerek yok. İmkanı olan tabi ki denesin. En azından koku farklı. Mesela ben kırmızı prorasodan (sandal) çıkan kokuyu ilk defa almıştım ve inanılmaz etkilenmiştim.

Bu vesile ile elimde fazlaca kullanmadığım sabun krem vb birikti. İsteyen olursa Ankara'dan elden verebilirim. Tabi ki ücretsiz olacak bu nedenle öğrenci tercihimdir. Özelden mesaj atarsanız bir yerde buluşur teslim ederim.

Saygılar
Kardes yorum sayını bahsetmemin nedeni sen daha yenisin bu islerde vs. anlamında degildi haşa. Foruma vakit ayıralım tecrubelerimizi genc arkadaslarla paylasalımdı. "Ben zaten tecrubemi paylasıyorum" lafınız sozde kalmasın manasındaydı.
Neyse fazla uzatıp konuyu kirletmeyeyim, sahsi dusuncem Arko ulkenin yerli gururu f/p kralı ama orta halli kimyasal bombası bir sabundur. Amerikalının fine'ına cok benzetiyorum stratejik olarak. Onların en azından birkac cesid kokusu var, arko da o da yok istegi de yok. Saponificio ile Arko benzetmenizde cok benziyor en azından koku farklı manası cıkardım eger yanlıs anlamadıysam bu dusunceye katılmıyorum, biri sahinse biri audi, ucretten bagımsız her konuda kalite klasman farkları var.

Donup dolasıp konu ucret mevzuguna geliyor ama, bu konu hakkında dusuncelerimi farklı mevzularda acıklamıstım. Fiyata bu kadar takık olmamız turk erkeklerine ozgu kimsenin gormedigi kendine ozel olacak bir urune/hizmete paraya kıyamamasıdır. 150 liraya sabuna degil, elinde gosteris yapabilecegi telefona 1500 lira verir. Ayagında ciks spor ayakkabıya 400lira verir. Gecmisten gelen yokluk ve yasaklar ulkesinin uzantısımı marlboro paketinde maltepe tasımak gibi bilemiyorum ama bu icimizde var hala devam ediyor. Bu durumu emeklilige kadar goruyoruz sanırım, altına arabayı ceker ama kendisi icin bir hobi veya bir konuda egitim almayı dusunmez.
Yoklugu anlamazsın diye anlasılıyor yazdıklarım belki, yoklugu bilirim cektim, savas haric en uc orneklerinide anadolu ve dogu da gordum, ama hitap ettigimiz Geltir uyeleri kesitinde ogrenci dahil istedigi sabunu alabilecegini dusunuyorum. Kız arkadası ile kendine haftasonu Mcroyal ve Bigmac siparisi verdimi 50 liraya gıkı cıkmıyor, belki doymuyor bile ama 1-2 ay kullanacagı Tabac sabun 60 liraya cok pahalı. Oldu, -Geltire nasıl giriyorsun, -e ayfon'umdan abi. -Anlıyorum, Arko ile noktanı koy dostum gerisi hikaye.
Sizi Seviyorum
Saygılar.
Arko benim icin artik nostaljiden ibaret , takdir ediyorum Evyapi zamaninda böyle bi sabun cikardigi icin . Hele hele fiyat performans anlaminda . Fakat buradan Evyapida kiniyorum . Hic bir yenilik yapamadigi icin hicbir + katamadigi icin . Bukadar ürün gaminda yenilik yapip sabunda yerinde saydigi icin maillere cevap vermedigi icin önerilere acik olmadigi icin kiniyorum .
Forumda son günlerde Arko ve muadili sabunların konusu gündeme gelince bugün arkoyla tıraş olayım dedim. Şu an günlük mwf kullanıyorum her sabah işim dolayısıyla tıraş oluyorum. Bugün keyfine arkoyla olayım dedim ama çok kötü bir karar verdiğimi anladım. Cildim yağlı olmasına rağmen tıraştan sonra gereksiz bir kuruluk verdi. Yüz hareketlerimi mimiklerimi yaparken yüzümde gereksiz bi kasılma hissettim. Mwfden sonra farkı kesinlikle anladım. Ayrıca tıraş olurken de kayganlık kısmının yetersiz geldiğini, yoğun köpüğe rağmen jileti ciltte epeyce hissettirdiğini farkettim. Diğer tüm ekipmanları sabit tuttum karşılaştırma yapabilmek için.. Bir daha kullanır mıyım, sanmıyorum...
Son kullanma tarihi olurmu sabunun? Demin 2 tl den 5 tane aldim son kullanma tarihi 2018 yaziyo
(01/11/2018, Saat: 22:46)Sahmelik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Son kullanma tarihi olurmu sabunun? Demin 2 tl den 5 tane aldim son kullanma tarihi 2018 yaziyo

Gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz komsum , hatta bi 10 sene sonra dahi hicbirsey olmaz sabununuza . Sadece icerigindeki su kaybindan dolayi sertlesebir buda cok normaldir .