Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kaba bastırılmış Arko sabun ile bu sabahki tıraşım orta konforda geçti,
Tıraş sonrası yüzüme aftershave sürmemenin daha iyi geldiğini keşfettiğim için yüzümü sadece kurulayarak banyodan ayrıldım.
Yüz tenimdeki hafif beyazlığın sebebini de merak etmiyor değildim...

Saat 12 civarında yüzüme göz attığımda yumuşacık olduğunu farkettim.

Arko'nun halen herkes tarafından keşfedilmemiş gizli silahları var Smile

**Neden bu kadar yumuşak diye düşündüm, Arko'nun içerik listesi aklıma geldi.
Bence Arko sabunda ciddi seviyede "kimyasal bir oyun" var.
Uzun süre cella ve body shop maca root kullandıktan ve bunları bitirdikten sonra içimde arko aşkı alevlenmeye başlamıştı Smile Happycenter da rutin erzak alışverişini yaparken arko sabunları gördüm,3 tane aldım yanındada zamanım dar olduğunda kullanmak için arko hydrate traş kremi aldım çıktım.

Sabunlardan birini hemen metal kaba bastım ve tıraşa başladım.

Suyu her zamankinden biraz sıcak yaptım.Yüzde köpürtme yapıldı.

Rocnel SE
Shark Jilet
Banta Perfect Domuz Kılı Fırça

Cella ve maca root gibi koruyuculuğu daha iyi ürünlerden sonra arko ile nasıl bir performans yakalıyabileceğimi merak ediyordum.

2 perde + rötüş.Koruyuculuğunun cellaya göre biraz daha düşük olması aşikar.

Kokusunu seviyorum.

Tıraş keyif verdi.Yakın bir tıraştı.
Arko'yu seviyorum ama galiba çenemde kaşıntıya sebeb oluyor. Acaba buna sabunun içindeki hangi madde sebep olabilir?
Cildim yağlı olduğu için bu sabun bana oldukça uygun. Fakat kokusu için aynı şeyleri söylemem mümkün değil Undecided
Arko - sedef ustura - yarım ustura tipi perma sharp jilet ile yaptığım tıraşlardan her zaman keyif almışımdır rotasyonumda bu üçlünün yeri ayrıdır ..
Epeydir Arko ile bir kaç şey yazmak istiyordum ancak sevenlerini kızdırmaktan korkuyordum.Bu sefer cesaretimi topladım kararlıyım.

Geleneksel tıraşa yurt dışında yaşarken başladım, Arko ile tanışmam epey geç oldu. Kendi tecrübelerime göre en kötü sabunları Lea ve Wilkinson sanırdım ta ki Arko ile tanışana kadar. Diğer iki sabuna haksızlık etmiş olduğumu anladım.

En başta koku felaket. Lea'nın kokusu laundromatlar gibi kokar derdim, Arko daha da felaket, sentetik ne olduğu belirsiz bir koku. Eski berber kokusu deniyor, olmaz olsun öyle kokan bir berber.
Kayganlık ve tıraş sonrası ise feci. Azıcık uğraşılırsa Wilkinsonla bile bundan daha iyi bir kayganlık yakalamak mümkün. Tıraş sonrası yüzüm gerim gerim geriliyor ki cildim köseleden bir tık aşağıdır hani. Doğru dürüst sakal yumuşatamıyor, bununla tıraş olurken jiletten tuhaf tuhaf sesler çıkıyor. Resmen ağlıyor sakallar. Tıraş sonrası ne kadar sinekkaydı olursam olayım, yüzümü odun gibi hissediyorum. Zerre yumuşaklık hissi yok.. İllaki bir balsam, krem ihtiyacı duyuyor.
Tek avantajı çok çabuk köpürmesi ve tabi fiyatı. O da ucuz etin yahnisi hesabı.

Arkasında çok attım tuttum. Allah beni Arko'ya muhtaç etmesin der, Tüm Arkoseverlere özrü bir borç bilirim Smile
Komşum hepsi tamam da kokuya bari çatmasaydınız en azından Smile şaka bir yana, kokusu benim ve gerçek hayatta tanıdığım herkesin çok hoşuna gidiyor, yabancı forumlarda o ülkelerde bu kokunun klozet deterjanı kokusu olarak kullanıldığı yazıyor acaba sevmeme sebebiniz bu mudur kokuyu?
(21/11/2016, Saat: 00:11)FurkanY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum hepsi tamam da kokuya bari çatmasaydınız en azından Smile şaka bir yana, kokusu benim ve gerçek hayatta tanıdığım herkesin çok hoşuna gidiyor, yabancı forumlarda o ülkelerde bu kokunun klozet deterjanı kokusu olarak kullanıldığı yazıyor acaba sevmeme sebebiniz bu mudur kokuyu?

Herkesin zevkine sonsuz saygım var, ama bana göre koku felaket. Klozet deterjanıyla beraber daha çok kuzey ülkelerinde  ucuz barlarda, benzinlik tuvaletlerinde pisuarlara attıkları dandik  bir koku var. Sentetik, hafif tarçınımsı bir koku. Bire bir o!
Aklıma direk, alkolle karışık sidik kokusu ve bariyersiz pisuarlar geliyor. Offf offf Smile
Bence arko sevmemiz bence tamamen duygusal Smile Babamız dedemiz bizim için model kişiler bu sabunu kullanıyordu. Kimine göre sevdikleri gibi kokar kimine atasını anımsatır. Doğru belki güzel bir sabun değil korumuyor kollamıyo yumuşatmıyor kurutuyor. Varsın olsun benim için kırmızı ambalajı yeter.
He sırf nostaljik diye kullanılıyor demiyorum. Benim gibi yağlı-karma cilt tipi için deva bir ürün