Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hayır o değil de şayet üzülüyorsanız neden üzülüyorsunuz, kaç kişi kullanıyor, bırakın berberler düşünsün Smile
(04/12/2015, Saat: 20:06)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hayır o değil de şayet üzülüyorsanız neden üzülüyorsunuz, kaç kişi kullanıyor, bırakın berberler düşünsün Smile

öehm! : Tongue
Kötüye bir şey olmaz Big Grin
(05/12/2015, Saat: 13:56)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kötüye bir şey olmaz Big Grin

Çok sert Smile

Arko ile uzun yıllar geçirmiş biri olarak; biraz sert olsa da mancho'ya katılmamak elde değil.
Ama yine de "Arko" candır.
(05/12/2015, Saat: 13:56)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kötüye bir şey olmaz Big Grin
Süper...
Çok ince...
Sizi seviyorum mancho üstad Smile
Saygılar

Sizi seviyorum derken
Ben de şu anda Arko sabun kullanıyorum. Belki herkesin kullanmak isteyeceği bir sabun değil ancak; dünya çapında seveni olan, bu kadar yıldır üretilen ve üretiminin durması istenmeyen bir sabun bu kadar da kötü olamaz benim düşünceme göre.

Ben seviyorum kendisini doğrusu.
(05/12/2015, Saat: 16:58)bayindirh Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de şu anda Arko sabun kullanıyorum. Belki herkesin kullanmak isteyeceği bir sabun değil ancak; dünya çapında seveni olan, bu kadar yıldır üretilen ve üretiminin durması istenmeyen bir sabun bu kadar da kötü olamaz benim düşünceme göre.

Ben seviyorum kendisini doğrusu.

Bir malın bolca bulunur ve ucuza temin edinir oluşu, ona olan arzumuzu baltalayabiliyor. Bu durumun tersi de aynı ölçüde geçerli.

Arko da biraz bundan müzdarip.

Misal şurda ancak kraliyet ailelerinin tüketmeye gücünün yettiği- 17 yyda tanesi 22.000 tl (günümüz parasıyla) ediyor- Rus çariçesinden, Fransa kralına hayranları olan, uğrana tapınak inşaa edilen, katedral kulesine konulan bir mal; ananas şimdi aynı heyecanı yaratmıyor. Oysa ananas aynı ananas, arko aynı arko  Smile

Diyelim ki -beceremez de  Tongue- tıraş sabunu da satan ziyadesiyle üst segment bir firma arkonun kokusunu değiştirdi. Sadece kokusunu değil elbet adını ve görünüşünü de değiştirdi. Youtube blogger, tıraş forumudur ustaca reklamını da yaptı. Acaba sadece acaba aynı mı olurdu değerlendirmemiz "yeni ürün" hakkında?

ps: işbu yazı sadece bazı ekonomik davranış örüntülerine dikkat çekmek içindir. Kimsenin duygularını incitmek niyetini barındırmaz.
(05/12/2015, Saat: 16:46)m y r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Süper...
Çok ince...
Sizi seviyorum mancho üstad Smile
Saygılar

Sizi seviyorum derken

Kalp kalbe karşıdır sevgili myr üstat, çok teşekkürler.
Katıldığınız için size de çok teşekkürler sevgili @koolandgang üstadım Smile
Bence kötü bir sabun değil arko, tam bir f/p ürünü. Ama, tabi ki insan birazcık nemlendirme, koruyuculuk, belki aroma vs. özellikler arıyor. Keşke bu ürünü berberler kullanmaya devam etse de (çünkü onlar için maliyet önemli) firma bizim gibi tüketiciler için daha kaliteli bir sabun üretse. Keşke onları buna zorlayabilecek bir gücümüz olsa. Ne dersiniz, sizce bu güç bizde var mı? Ülkemizde bunu sağlayabilecek bir geleneksel tıraş potansiyeli var mı? Umarım yerli ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi artsın ki, yabancı ürünleri sadece fantezi olsun diye kullanalım.
Arko giderse berberler cella kullanmaya başlayacak değiller. Arkonun 3. sınıf taklitleri olan bluness, derby,tweex gibi sabunları kullanmaya başlayacaklardır, bu bile ülke tıraş camiası adına bir kayıptır. Üretici firmanın geleneksel tıraşa verebileceği yegane ürünün arko olduğu zaten anlaşıldı o nedenle formül veya koku değişikliği yapalım derken yegane ürünlerini de hiç etmeleri şaşrtıcı olmasa da üzücü olur bence.