Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(25/08/2020, Saat: 14:41)Devil67 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün aldığım progress geldi. Parçalarına ayırdım , topladım. Fakat doğru mu yaptım bilemiyorum. En sıkı durumda 4 te kaldı. Normalde bu kadar sıkmamak mı gerekiyor. İnce ayarı varmıdır ?
Kapağın çentiği ile alt tabladaki işaret aynı yerde değil mi komşum?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üst kapağı doğru şekilde taktığınızdan emin olun, kapaktakı çentikle alt tabladaki üçgen aynı yerde olmazsa progressi tam sıktığınızda 3-4 ayarına geliyor.
Çentik ve çizgi aynı yöne bakıyor. Sarı plastik bölümü çevirince sertleştiği nokta 1 bir tur çeviriyorum yine 1e geliyor. 1 tur daha çeviriyorum yine 1 e geliyor. Çevirmeye devam edince 4 buçukta tam kapalı konuma geliyor. Böylemi oluyor normalde.
(13/08/2020, Saat: 00:50)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2020 yılında söylemedik sanırsam, eksik kalmasın.

Progress candır. Smile

Abi cidden oyle ama, gereksiz  heyecan arayisi olmasa ve o knob metal olsa herseye yeter tek basina... Big Grin
(25/08/2020, Saat: 23:37)Devil67 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çentik ve çizgi aynı yöne bakıyor. Sarı plastik bölümü çevirince sertleştiği nokta 1 bir tur çeviriyorum yine 1e geliyor. 1 tur daha çeviriyorum yine 1 e geliyor. Çevirmeye devam edince 4 buçukta tam kapalı konuma geliyor. Böylemi oluyor normalde.
Komşum muhtemelen montajında kaydırmış olabilirsiniz o zaman. Çünkü kapak ters takılırsa genelde 3-4 gibi ayarlarda olur fakat kapağı düz taktığınızda bu kadar kaymaması lazım. Progress in kalibrasyonu ile ilgili farklı videolar var diye biliyorum. Hatta sökmeden bezle sarıp penseyle kaydırarak ayarlayanlar da vardı ama ben hiç tam söküm yapmadığım için ayrıntılı bilgi veremiyorum. Videolarda çözümü bulacağınızı umuyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(25/08/2020, Saat: 23:45)İsmetaltan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Abi cidden oyle ama, gereksiz  heyecan arayisi olmasa ve o knob metal olsa herseye yeter tek basina... Big Grin
Metal knob mergress var komşum Wink çeşit çeşit knob takıyorlar.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(26/08/2020, Saat: 00:00)Kacak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Metal knob mergress var komşum Wink çeşit çeşit knob takıyorlar.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O kadar para bermek hic mantikli gelmemisti, halada gelmiyo, mergress, digres, ...res olunca ucuyo fiyatlar, yaptigi is ayni kalinca bilemedim.
(26/08/2020, Saat: 00:24)İsmetaltan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O kadar para bermek hic mantikli gelmemisti, halada gelmiyo, mergress, digres, ...res olunca ucuyo fiyatlar, yaptigi is ayni kalinca bilemedim.
Gerçi bir videolarını izlemiştim. Sadece knob değil birçok iç mekanizma parçasını değiştirip ayrı bir makina gibi yapıyorlardı. Porshe motoru takan vosvos gibiWink. Ama dediğiniz gibi değer mi değmez mi ayrı bir konu.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(25/08/2020, Saat: 23:58)Kacak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum muhtemelen montajında kaydırmış olabilirsiniz o zaman. Çünkü kapak ters takılırsa genelde 3-4 gibi ayarlarda olur fakat kapağı düz taktığınızda bu kadar kaymaması lazım. Progress in kalibrasyonu ile ilgili farklı videolar var diye biliyorum. Hatta sökmeden bezle sarıp penseyle kaydırarak ayarlayanlar da vardı ama ben hiç tam söküm yapmadığım için ayrıntılı bilgi veremiyorum. Videolarda çözümü bulacağınızı umuyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalibrasyon konusunda 1 video bulabildim İngilizce olduğu için anlamadım pek.
(26/08/2020, Saat: 00:37)Devil67 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kalibrasyon konusunda 1 video bulabildim İngilizce olduğu için anlamadım pek.
Komşum eski yorumlara bakarak bu konuda tecrübeli komşularımızdan yardım istemelisiniz o halde. Hatta yanlış hatırlamıyorsam diy bölümünde knob değiştirip metal yapan komşumuz bile vardı. Yada numaraları çok önemsemeden, sıfırdan itibaren kaç sayı atladığınıza bakarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir tane video var onu izleyince mantık olarak anlayıp yaptım. Plastik bölümü 1 pense ile sayıların yazdığı bölümü başka bir pense ile tutup çevirip ayarladım. Pense biraz iz yaptı iyice bez gibi bişey ile sarmak gerekiyor.