Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@bekvural
Ustad 6 progress icin ekstrem noktalar ama tabi merak etmisiniz zevk sizin, en azından diger perdelerde ayarı kısın ki cildiniz yorulmasın.
@bekvural Yüksek ayarlarda wilkinson falan kullan bari de en az zararla çık işin içinden perma sharp mafeder Big Grin
Yeni bir peeling vakası geliyor. Çayımı koydum Cumartesi'yi bekliyorum.
@dikdik_s üstadım sadece 1 seferlik olacak 6. Ayarda yoksa wgt için bile 3 çok yeterli gelecektir bence.

@mbilgin komşum jileti değiştirmeyi düşünmüyorum 5 ve 6 da sıkıntı olursa jileti değiştiririm o zaman. Smile

@pilotic üstadım peeling tam olarak nedir baktım nete de ölü deri değişimi gibi birşey mi? Smile



SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@bekvural peeling kelime anlamı olarak soyma diye çevirebiliriz. Elmanın kabuğunu soymaktan bahsederken de kullanılıyor. Kişisel bakım konusunda ise peeling maalesef Türkçe'ye de o haliyle biraz geçti. Mesela bizim geleneksel Türk hamamındaki kese işlemi bir peeling uygulaması. Derinin en dışta kalan ölü tabakasını soyuyor. Benzer şekilde peeling kremleri de var. Derinin üzerindeki ölü tabakayı uzaklaştırıp gözeneklerinin açılması için kullanılıyor.

Biz ıslak tıraş olurken de ister istemez bir peeling yapıyoruz. İsterseniz hiç fırça sabun kullanmayın. DE Alet de kullanmayın, elinize en konforlu kartuşlu aleti alın, onda bile az-çok bir peeling oluyor tabii bizim geleneksel yöntemde (sabun-fırça-kesici) bu daha yüksek seviyede oluyor.

Yalnız genellikle acemilikte tıraş oluyorum diye peeling yapıyor bazılarımız. O da tahrişle sonuçlanıyor. Sonuçta bizim amacımız peeling yapmak değil. Tıraş olmak. Hafiften bir peeling, bizim yöntemin olumlu bir yan etkisi olarak gelmeli. Yoksa elimize tıraş aletini alıp cam kazır gibi suratı kazımaya çalışırsak evet temiz bir tıraş olabilir, sinekler, karıncalar kayabilir ama akabindeki tahriş, yanma, kızarıklı, su toplaması, kıl dönmesi vs. de can sıkar.

Burdaki peeling mevzusu bende şu yüzden çağrışım yaptı. Her zamanki gibi bir attardan tıraş aleti aldım. Ve sonra foruma baktım Smile. Bunu ters sıralamayla yapsam aslında daha iyi olacak Smile. Alet Rapid diye birşeydi. @bighillme alet için agresif değil peeling aleti bu demiş ki aynen öyle hatta daha beter. Yüzüme sürmeye çekindim öyle duruyor.

Konuyu bağlayamadım sanırım. Bu da böyle bir anımdır diyerek bitirmek isterim SmileSmileSmile
@pilotic üstadım güzel bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ben zaten tahriş yaşamadan tıraş olmaya çalışıyorum . Ama cumartesi günü peeling in son noktasını görebilirim Smile

İyi günler

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaklaşık 2 haftadır geleneksel traşa geçtim. Merkur 34c ile başlayan serüvenime bugün impa ticaretten progress siparişi vererek devam ediyorum. Feather marka jilet kullanıyorum. Bakalım makina gelince neyle karşılaşacam.
@sozmezTurk komşum hayırlı olsun. 2 hafta önce başladınız ve feather jilet mi kullanıyorsunuz ben daha elimi sürmedim feather jilete

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(14/12/2017, Saat: 01:01)bekvural Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@sozmezTurk komşum hayırlı olsun. 2 hafta önce başladınız ve feather jilet mi kullanıyorsunuz ben daha elimi sürmedim feather jilete

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet, sakallarım çok sert olduğu için feather bana çok uydu Smile
@bekvural sizin Cumartesi tıraşı ne oldu hani Progress 6. ayardaki?