Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@Testosteron

Kardes yurt dısındaymıs. Sen mail at yurda donunce geri donus yapar sana.
Tamam bir mail daha atayım bekleyeyim o zaman, teşekkürler.
Ben geçen hafta hem mail hem forum aracılığıyla koordine kurdum. Siparişimi ivediklikle ulaştırdı.
Komşularım merhaba,

Geçen hafta Merkur Progress satın almıştım. Onun yanında ıslak traş tecrübemin az olması ve uzun zaman önce ıslak traş olduğumdan alıştırma olması açısından ming shi TTO da aldım ve ilk traşımı keyifle TTO ve perma sharp jiletle oldum. Boynumda birkaç kızarıklık dışında kendi açımdan başarılı bir traş keyfi yaşadım. Yıllardır kartuşlularla acı çektiğimi farkettim. Ertesi gün kansız bir traş olması nedeniyle Progress ile traş olma hakkımın olacağını düşündüm ve aletle gelen merkur jiletlerden birini taktım. Aleti 3'e ayarladım. Güzel bir ön hazırlıktan sonra Progressi ilk çekmemle birlikte bir yanma oldu. Sonrasında bir kaç kesik ve boynumun yarısı kızarıklık.

Traş tamamen fiyasko oldu.

5 gündür araştırma yapıyorum ve aleti yüksek ayarda kullandığımdan dolayı kanlı bir traş olacağını düşünmekteydim. Bu süreçte jiletler ve diğer traş faktörlerini hem forumumuzda hem de geleneksel traşa başlamam vesile olan @Lord Sparhawk üstadın bloğunda araştırdım. Orada Merkur Jiletlerin keyifli traş yaşatmadığını ve tahriş etmeye müsait olduğundan bahsetmişti.

Bugün Progress ile birlikte perma sharp jilet kullandım.

SONUÇ:
- Sıfır Kesik
- Çok az tahriş.

Progress kullanacaklara naçizane tavsiyem kutu ile birlikte verilen jiletleri kullanmayın.

Bu arada Merkur Progress harika bir alet. Geleneksel traşa benim gibi yeni başlayacak olanlar bu aletten başlayabilir. Ancak ayar 1'de olursa iyi olur.

Saygılar...
@Gilviir
Sefim progresin kafa yonu vardır. Centiklerini karsılıklı getirmeniz lazım. İlk tırasınızda hepimizin basına gelen unutkanlıkla ters takmıs olmayasınız.
Birşey almadan önce alacağım şeyi incelerim ve tüm özelliklerini bilmek ve kullanmak isterim. Bu aleti de inceledim. Çentiklerinde sorun yok. Doğru taktım.
Bir de, iki tur yapıyor Progress'in ayar düğmesi. Dikkat edince sıkıntı değil de, hani ilk eline alan karıştırır gibi geldi bana.

Merkür jiletler için yurtdışında çok iyi şeyler yazmışlar aslında. Keskin diyorlar ama.
(29/11/2017, Saat: 00:01)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir de, iki tur yapıyor Progress'in ayar düğmesi. Dikkat edince sıkıntı değil de, hani ilk eline alan karıştırır gibi geldi bana.

Merkür jiletler için yurtdışında çok iyi şeyler yazmışlar aslında. Keskin diyorlar ama.


Komşum ona da baktım. Normal ayardaydı. İkinci tur değil.

Merkur jiletle tekrar tıraş olduktan sonra sonuçlarını yazarım.
(28/11/2017, Saat: 23:50)Gilviir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Birşey almadan önce alacağım şeyi incelerim ve tüm özelliklerini bilmek ve kullanmak isterim. Bu aleti de inceledim. Çentiklerinde sorun yok. Doğru taktım.

siz yazınca aklıma o geldi, bir ihtimal olabilir diye yazmak istedim komsum. Progress candır. Hayırlı olsun, zevki tıraslarınız olsun.
(29/11/2017, Saat: 00:40)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]siz yazınca aklıma o geldi, bir ihtimal olabilir diye yazmak istedim komsum. Progress candır. Hayırlı olsun, zevki tıraslarınız olsun.


Sağolun Komşum,

Dediğiniz çoğu kişi için geçerli tabi ki benim içinde. Alacak arkadaşlara fikir olması açısından önemli bir girdi yaptınız. Keza daha önce çentiklerin ayarlanmamasına bağlı sorun yaşandığı için konuya yazılmış. Umarım herkes hatalardan ders çıkarır.

Teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için.

Smile