Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Önceleri 89 serisinden sonra daha gösterişli bulduğum için futur düşünmüştüm fakat yorumlarda daha kullanışlı olduğu ve manevra kabiliyetinin daha iyi olduğu söylendiği için bu modeli tercih ettim. Şuan tıraş ekipmanlarım arasında parasını sonuna kadar hak eden tek ürün diyebilirim. Diğer aletleri kullanmaz oldum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Progress'i bugün ilk defa kullandım. Astra yeşil jilet taktım ki öncelikle pek beğenmediğim bir jilet ile denemek istedim. İlk perdede 2. ayarı, 2. perdede ise 1,5. ayarını kullandım. Gayet güzel bir sonuç aldım. Konforunu ve keskinliğini beğendiğim jiletlerle nasıl bir sonuç alırım, düşünemiyorum bile. Tahmin ediyorum beni fazlasıyla mutlu edecek Smile
Progress benimde favori de aletim hocam. Elimin altından ne vintage lar geçti, ne ss ler geçti. Hiçbiri progress in tadını vermedi.
Bide şu plastik aksam olmasa bende sevicem ama bu haliyle bi türlü sevemiyorum. Belki tıraşa etkisi yoktur biliyorum ama. Takıntı işte.
(28/09/2016, Saat: 20:58)LiuShang Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bide şu plastik aksam olmasa bende sevicem ama bu haliyle bi türlü sevemiyorum. Belki tıraşa etkisi yoktur biliyorum ama. Takıntı işte.

Valla üstad ilk başta bana da garip gelmişti ama şimdi çok hoşuma gidiyor. En güzel tiraslarımı progress ile oluyorum. İyi ki almışım.
İnanın, uzunca bir süredir tereddüt etmeme nedendir o plastik parça. Bu nedenle almayı hep öteledim. Ancak, şimdi bakıyorum ki o kadarda itici değilmiş.
Çirkin falan ama maşallahı var severek kullanıyorum. Daha erken vakitte geleneksel tıraşla tanışmış olup bi megress edinmeyi çok isterdim ama kaçtı işte.
Progress ile bir türlü elektriğimiz tutmadı. İlk önce wilkinson de almıştım. Sonra progress daha kaliteli ve iyi traş sağlar diye aldım ama nerdeyse geleneksel traştan soğuttu. Uzun zaman sonra wilki ile traşa devam ediyorum ve inanılmaz kaliteli traş sağlıyor. Polsilver jiletle uyumu mükemmel. Progress te sanıyorum fazlasıyla ağır ve kısa saplı olduğu için bilek hareketlerini yapamadığımdan tahriş ve kalitesiz traş alıyorum. Boyun bölgesi sorunlu olduğu için wilki ile devam Smile
(28/09/2016, Saat: 14:35)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Progress'i bugün ilk defa kullandım. Astra yeşil jilet taktım ki öncelikle pek beğenmediğim bir jilet ile denemek istedim. İlk perdede 2. ayarı, 2. perdede ise 1,5. ayarını kullandım. Gayet güzel bir sonuç aldım. Konforunu ve keskinliğini beğendiğim jiletlerle nasıl bir sonuç alırım, düşünemiyorum bile. Tahmin ediyorum beni fazlasıyla mutlu edecek Smile

Dün kullandığım jileti bu sefer önce 1,5 sonra 1 ayarında denedim. Sonuç dünden daha iyiydi.
Günlük tıraşlarımı %70 oranında Progress ile oluyorum. Edwin Jagger Progress'e göre bende kalıntı bırakıyor. Ikon Slant'ı keyif tıraşlarında kullanıyorum. R41 ise çoğunlukla rafta duruyor ama elden çıkarmaya da kıyamıyorum altın rengi saplı sultanımı Smile.

Ben Polsilver ile 2-1.5 ayarda 2 perde oluyorum @Arif üstadın deneyimlediği şeyleri yaşamadım. Tıraş oluş farklılığı sanırım. Ama Polsilver zaten keskin geldiği için bana 2 ayarda tıraş olurken dikkat etmem gerekiyor. Çok temiz tıraş veriyor ama hafif biraz daha fazla bastıracak olsam yüzümü kazıyacak kesin.