Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kisa sap progressim bu gun elime gecdi.tabii futurlarim da beraber.detay hocama cok tesekkur ederim.progressi hemen test edecegim eve doner donmez.futuru da yarin sabah insallah.ama demin biraz kurcaladim her iki makinayi da ve sanirim progress baskin cikacak gibi futura.kucuk,hafif ve o altindaki sari dugmesiyle cok sirin bir sey.
progress az once denendı.yuzumun sol tarafını progress ıle sag tarafını futur ıle tras ettım.5 perde...evet ılk perde ıkı makına da ayar 3 deyken wtg.2.perde yıne ayar 3de xtg.3.perde ayar 1de atg.4.perde ayar 6da atg.5.perde futur ıle ayar 1de wtg.yuzum yanıyor...
şap surdum 2 defa ve sonra soguk su falan.sonra bepantol ve dove krem ama yuzum yanıyoooorrrrrrr.neyse gelelım ızlenımlerıme.ılk once hemen belırteyım ıkı makınanın aynı sayılı ayarları arasında alaka yoktur.progress 1de sankı ıcınde jılet yokmus gıbı dolasıyor.futur 1de progressın 2-3 ayarında gıbı.bılıyorsunuz feather popular vardı bende.progress 1de ondan bıle mıld.progress 6da oldukca agresıf;bır suru kesık.futur 6da sankı ustura gıbı;bır suru kesık.unuttum bak soylemeyı;ıkı makınada da kutularından cıkan merkur jılet vardı;su anda copteler.
kısa sap ılgınc.sanırım bıraz sure gerekıyor alısmak ıcın.
futurun jıletın ustune kapanan parcası oynuyor !!!!!!!!!!!!!! ayar yapayım dıye 3.perdede baktıgımda fark ettım.kafa ve jılet resmen yamukdu.yanı sankı gıyotın gıbı duruyodu jılet makınada.bır tarafı bara cok yakın bır tarafı uzak.ayar sırasında ıkı tarafından tutup sapı cevırınce ıyıce ortaya cıktı kı kafa oynuyor.enteresan.baska kullanan varsa bu olay nedır ve cozumu var mı veya ben yanlıs bı seyler mı yapıyorum bı konusalım.
sonuc;futuru sılıp yaglayıp ıkız kardesı olan ve oglum ıcın ayırdıgım dıgerının yanına kaldırdım.emınım kı bıraz teknık calısmam lazım Smile yoksa gercekten kendımı dogramam soz konusu.
progress;ınanılmaz bır alet.cok cok cok sevdım.kısa sap olayından bahsettım ya alısmam lazım.ayar 3e cıkmaya gerek olacagını sanmıyorum bır de.2 veya 1 bıle hatta yetecek gıbı bana.hergun tras oluyorum ya uzamıyor fazla sakallar.merkur jılet yerıne derby taktım bakalım sabaha bır de onunla denıcem.sonra perma-sharp ve sonra da rapıra...
acaba dıyorum futura bı sans daha mı versem derby veya perma-sharp ıle? cok sevdım onu da ama....dusunsenıze angelına jolıe ıle cıkıyorsunuz ama o sızı kırbaclıyor Smile
Hocam futurla 5 perdeye surat mı dayanır, hem de hergün tıraş oluyormuşsunuz. Bileğiniz zamanla yumuşayacak, birkaç ay sonra futuru bir de 2-3 günlük sakalla deneyin fikriniz tamamen değişecek eminim. Ama yine de futur günlük tıraşa çok uygun bir alet değil malesef.
bu ,kafanın oynamasına cok takıldım ben aslında bılıyo musunuz.nasıl oynar ya ? resmen saga sola oynuyor ve jıletın de acısı degısıyor bara.sımdı gıdıp bır de oburune bakıcam bakalım aynı mı?
oburu de aynı.
Bu makineleri değil kullanmak,görmedim bile, ancak olaya mantık açısından yaklaşırsak başlığın oynamaması lazım, oynaması halinde makinenin kontrolü güç olur ve kesikler kaçınılmazdır diye düşünüyorum, ancak usta bir el normal tıraş yapabilir, bence.
(07/06/2013, Saat: 00:10)tugruldogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu ,kafanın oynamasına cok takıldım ben aslında bılıyo musunuz.nasıl oynar ya ? resmen saga sola oynuyor ve jıletın de acısı degısıyor bara.sımdı gıdıp bır de oburune bakıcam bakalım aynı mı?

Üstadım detaylı fotoğraf koyabilirseniz makineleri kullanan üstatlarımız yardımcı olacaktır mutlaka.
Evet resim koyacam da bu telefondan cektigim resimleri bilgisayara aktarmak icin gerekli programi kullanmayi ogrenmem lazim once Smile dun gece ve bu sabah tekrar tekrar inceledim mekanizmayi.ustte jileti koyunca jilet duz duruyor.kapagi takinca kapagin iki ucundaki disler tellerin arasindan geciyor ve kilitliyor jileti.ama jilet makinanin ayarina gore bir yay sekli alinca ana govde uzerinde tam ortadaki bardan kurtuluyor.tamamen soktum ve yaya tam baski yaparak oglumun da yardimiyla yeniden vidaladim sapi.yuksek ayarda kafadaki oynama ve jiletin aci degistirmesi yine de var ama az.dusuk ayarda ise resmen jiletin bir ucu bara yakinken obur ucu bardan acik.saniyorum kapaktaki dislerin alttaki teller arasinda oynamasindan kaynakli bu durum.bu arada 2 kere de elimi kesdim ust kapagi acarken.zoru basardim yani Smile ama baslik resmen patliyor sampanya mantari gibi ve tutmaya calisirken de yerinden firlayan jilet var ortada.neyse allahdan 2 futur var elimde.birini bu gidisle parcalarim ben sok tak yaparken.bu arada bu sabah tras olmadim.din geceki 5 perdeden sonra killar iceri kacmis surat hala bebe totosu Smile)))
(07/06/2013, Saat: 11:06)tugruldogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Evet resim koyacam da bu telefondan cektigim resimleri bilgisayara aktarmak icin gerekli programi kullanmayi ogrenmem lazim once Smile dun gece ve bu sabah tekrar tekrar inceledim mekanizmayi.ustte jileti koyunca jilet duz duruyor.kapagi takinca kapagin iki ucundaki disler tellerin arasindan geciyor ve kilitliyor jileti.ama jilet makinanin ayarina gore bir yay sekli alinca ana govde uzerinde tam ortadaki bardan kurtuluyor.tamamen soktum ve yaya tam baski yaparak oglumun da yardimiyla yeniden vidaladim sapi.yuksek ayarda kafadaki oynama ve jiletin aci degistirmesi yine de var ama az.dusuk ayarda ise resmen jiletin bir ucu bara yakinken obur ucu bardan acik.saniyorum kapaktaki dislerin alttaki teller arasinda oynamasindan kaynakli bu durum.bu arada 2 kere de elimi kesdim ust kapagi acarken.zoru basardim yani Smile ama baslik resmen patliyor sampanya mantari gibi ve tutmaya calisirken de yerinden firlayan jilet var ortada.neyse allahdan 2 futur var elimde.birini bu gidisle parcalarim ben sok tak yaparken.bu arada bu sabah tras olmadim.din geceki 5 perdeden sonra killar iceri kacmis surat hala bebe totosu Smile)))

Yazdıklarınız okuyunca içim bir tuhaf oldu o kadar tahrişe nasıl dayanıyorsunuz Smile aman dikkat edin.DE aletlerle ilgili forumdaki yazıların tamamını okuyun belkide bu aletler size göre değildir.
Bahsettiğiniz Futur ise bu videoyu sonuna kadar izlemenizi öneririm.Buradan makinenizde olması gereken yada eksik olanı anlayacaksınız.Ayrıca makinenin sökülüp tekrar toplanmasını anlatıyor.
Muhtemelen sizin makinenin sap kısmı tam sıkılı değil yani ana konumunda değil.
Videonun sizi ilgilendiren asıl kısmı 6'ıncı dakikasından sonra başlıyor.
Not: Kişisel tavsiyem parçalı ayarsız alet kullanın Smile

http://www.youtube.com/watch?v=hwIsPQRqa7Q
Ayarlı yeni ve eski aletler almış,satmış,toplamış ve farkına varmış biri olarak,katılıyorum


+ 1

Not: Kişisel tavsiyem parçalı ayarsız alet kullanın