Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merkur Progress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzun zamandır progress almayı kafaya koydum lakin sapı konusunda kafam karışık. Hangisi daha konforlu traş sağlar uzun saplı olan mı yoksa kısa olan mı?
Kısa olan bence.
Ben uzun aldım ellerim büyük diye.
Sonra 42c aldım, kısa saplı bir makina, daha verim aldım sap açısından.

Kısa olan ile manevra daha kolay bana göre.
Kısa makinam elimde kayboluyor benimde sanırım uzunu alacağım ciddi bir handikapı yoksa. Bide bu Çin malı weishi de tıkanmalar oluyor sanırım progress de öyle bir sorun yok...
Bende kısa sap olanı vardı bu sitede ilk alanlardan biriyim. Sapı sarı diye beğenmiyorlardı. Bazı arkadaşların estetik beğenisine hitap etmiyordu. Ben aldım tıraşını beğendim ama sonunda sapı kısa diye sattım. Uzun sap daha iyidir. Bence DE 89'un bile sapı kısa. Uzun sap = konforlu kullanım.
Eger buyuk elleriniz varsa mesela bir karışınız 20cm ve ustuyse büyük saplı bir aleti daha rahat kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Ki benim de ellerim buyuktur ve uzun sapli aletlerden kesinlikle daha iyi verim aliyorum.
Bir karışım 23 cm ve katılıyorum. DE aletlerin uzun saplı olanları daha pahalı ama buna değer. Eller küçük parmaklar kısa bile olsa boyun bölgesinde daha konforlu bence. Birde progress'a jilet takarken dikkat edin eller sabunlu olmasın. Alet küçük olduğu için el içinde kayboluyor. Jilet takıldıktan sonra alttan vidalarken kaydığı anda dönüyor ve parmağı götürüyor. Aslında hiçbir alete sabunlu elle jilet takılmaz ama progress'da bu duruma daha çok dikkat etmek lazım bence.
Bir karışım 26cm
Ben 34c, 42c sap uzunluğu ile çok daha rahat ediyorum. Sap uzadığında, ağırlık merkezi, agresiflik gibi durumlar değişiyor. Çene altı, yanak altı, kulak altı yan boyun bölgelerinde manevra açısından ben daha rahat ettim kısa sap ile. Tabi herkesin görüşüne de saygım var, el alışkanlığı meselesi.
Bence Progress'in kısa sapı ideal. Ellerim küçük sayılır, oldukça rahat ediyorum ama el büyüklüğünden ziyade kullanım tercihleri ve teknik önemli bence. Serçe parmağımı sapın altına yerleştirip kullanıyorum Progress'i. Oldukça da kontrol edilebilir oluyor böylelikle,


Sent from my iPad using Tapatalk
Gercekten cok özgün kullanım tarziniz varmış.
Hepimiz biliriz dengenin en onemli unsuru agirlik merkezinin yere yakin olmasi yani kontrol edilebilir olmasini kolaylastirmasi. O yuzden 1.90 boyunda jimnastikci göremezsiniz. Parmaklari uzun bir de uzerine dolgun birinin standart boydaki insanlara gore tasarlanmis uzunluktaki bir aletten ayni rahatlikta verim almasi ancak o kisinin el aliskanliklarinin o standartlara alismasindan kaynaklanıyor.
Ama nihayetinde tum ustatlarin hemfikir oldugu seye geliyoruz, tamamen kisisel tercih meselesi. Ama gene de uzun ve buyuk elleriniz varsa aman kendinize standart el büyüklükleri icin tasarlanmis aletlerle eziyet cektirmeyin Smile
Peki Eller ne cok buyuk ne cok kucukse, o zaman ne yapacagiz Smile