Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tabac Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ben ağır parfüm kokularını sevmem. O yüzden çekinerek aldım. Neyse ki kokusu çok hoşuma gitti. Banyoyu sardı kokusu. DR Harris Arko ve Cella kadar çabuk köpürmüyor. Simpson Chubby 2 Best Badger ile oldukça uğraştım. Çıkan köpük en yakın tıraşı sağlıyor. Ince köpüklü sayılan Cade'den bile yakın tıraş oldum. Bir de kokusunu eklersek sevdiğim sabunlardan biri oldu. (Yine de Cella başka)
Bu Tabac sabunun dengeli ve hoş bir kokusu var. Bunun yanı sıra uzunca dayanıyor ve kıvamlı bir köpük yapıyor dengeli bir koruyuculuk ve nemlendirme yapıyor. Yalnız kokusunun yoğunluğu fazla abartılıyor diye düşünüyorum. Banyoyu koku ile hiç kaplamadı. Arko kokusundan daha güçlü değil. Ben güzel ve denenmesi gerektiğini düşünsem bile Tabac tutkunlarının fazlaca abarttığını düşünüyorum Smile
Son iki tıraşımı tabac stick sabun ile oldum.Ne zamandır niyetleniyordum ama kase ve stick yedeği olmasına rağmen güzelim ambalajını bozmaya kıyamıyordum Smile
Kokusu hakkında beğenimi yazmıştım da tıraşını henüz yeni test ettim.
Çok kısa sürede muhteşem dolgunlukta bir köpük veriyor tıpkı krema kıvamında.Koku, kullanan herkesin söylediği gibi klasik berber kokusu hatta biraz daha güzeli.
Sabunu bol kullandığım için koruyuculuk oldukça iyiydi.
Fakat kayganlık konusunda sanki biraz zayıf geldi bana ama hiç sorun yaratmadı.Tıraş sonrası hafif bir gerginlik olsada oldukça beğendiğim bir sabun oldu.
Tevekkeli değil forumun en çok konuşulan sabunu Smile
Sen nelere kadirsin Tabac !

İlk defa losyon, balsam sürme ihtiyacı duymadan, boğaz bölgem gömlek yakama değmesin diye baston yutmuş gibi yürümeden dolaşıyorum. Smile
Çok uzun yıllar önce sanıyorum 90'lı yılların başlarında babamların odacısı yurtdışından bu ürünleri getirip dairelerinde pazarlıyordu. Genellikle parfüm ve losyon getiren bu adam sayesinde ilk olarak Tabac kolonyaı ( eau de cologne) ile tanışmıştık.

Bu kolonyayı kullandığı zaman babam her kahvaltı masasında buram buram bu kokudan kokardı. Bu sebeple tabac kokusu benim için öncelikle şimdi hayatta olmayan babamla geçirdiğim mutlu kahvaltıları hatırlatıyor. Forumla tanışmadan önce de sürekli bu kokuyu aradım ancak ne markası ne de şişesini hatırladığımdan bu kokuyu bulamadım. Bulamamın bir sebebi de bu ürünlerin ya Türkiye'de sınırlı olarak satılması ya da bulunamamasıydı. Ancak forumla tanıştıktan sonra tabac logosu ve imza haline gelmiş veyaz seramik kabı bana bir şeyler anımsattı. Yurtdışından alışverişe sıcak bakmadığımdan yeni kurulmuş bir alışveriş sitesinde bu sabunun kremini sipariş verdim. Kokudan emin olunca da executive shaving'den hiç düşünmeden kasesini sipariş verdim.

Hertıraş olduğumda artık çocukluğumun kızarmış ekmek kokusuna eşlik eden mükemmel kokusuna ulaştım. Ancak bir eksiklik vardı. Koku kalıcı değildi. Bunu desteklemek için kolonyasını, balsam aftershaveini ve de saç kremini alınca bu eksiklik de güderilmiş oldu. Bence bu sabun ve krem kış aylarımın imza tıraş ürünü oldu.

Koku olarak da çok bilindik bir koku gibi gelse de hiç bir kokuya benzetemiyorsunuz. Bu sebeple de çoğu kullanıcı tarafından berber kokusu; kimilerine ve bana göre de hafif bir deri ve yün (tweed) kokusunu anımsatıyor. Özellikle kapalı alanlarda kullanıldığında koku sizi maroken koltuklarla kaplı bir çalışma odasında pipo ve de güzel doğal soslu bir tütün içilmiş izlenimini uyandırıyor. Yurt içinde kolaylıkla bulabileceğimiz tütün kolanyaları da bu kokuya güzelce eşlik edecektir (ben Tariş'i tercih ediyorum).

Biraz da teknik detaylara gelirsek; koruyuculuğu bakımından üst düzey sabun ve kremler arasında yer bulacaktır. Köpük için fırça ve su seçmemesi de önemli bir artısı. Kısa sürede koyu ve kıvamlı bir köpük elde edilebiliyor. Ayrıca sabunun sert yapısı sebebiyle de kolay tükenmeyen ekonomik bir sabun.
Ancak; özellikle su tutuculuğu yüksek porsuk fırçalar ile çok yoğun kıvamlı bir köpük elde ediliyor, böyle olunca da yüzde kurumaya meyilli bir köpük olşuyor. Bu yoğunluğu suyla dengelemekte yarar var zira usturayla ağır ağır tıraş olurken zorlanılıyor.

Sonuç olarakbu sabun denenmeli diyorum.


Sent from my iPad using Tapatalk
Kokusu bana da çok tanıdık geliyor ama çıkartamıyorum.Gibbs ya da Arko'nun eski tıraş kremlerinden birisine benziyor gibi.
Muhtemelen herkesin bildiğini ben bu gün fark ettim. Cella koruyuculuk bakımından Tabac'ın gerisinde kalıyor. Özellikle usturada Tabac-Cella (ikisini de seviyorum) ikilisinden Tabac daha doğru bir tercih.
Arkadaslar sonunda bende tabac siparisi vermeye karar verdim hadi hayirlisi bakalim Smile
Tabac la ilk tıraşımı oldum.
125 gr.lık kase almıştım. Sabunu yumuşatmak için üzerine biraz su koydum birkaç dk.sonra suyu köpürtme tasına aldım su süt gibi olmuştu yaklaşık 20 25 sn fs finest fırçaya yükledim. Dolgun ve bol köpük yapmayı başardım : ) kokusu nemlendirici özelliği koruması ile kullandığım cella proraso arko derby ve muhtelif kremlerden açık ara önde benim için daha ilk tirasta vazgeçilmez olacak diyebilirim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(23/11/2013, Saat: 16:23)Format/s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tabac la ilk tıraşımı oldum.
125 gr.lık kase almıştım. Sabunu yumuşatmak için üzerine biraz su koydum birkaç dk.sonra suyu köpürtme tasına aldım su süt gibi olmuştu yaklaşık 20 25 sn fs finest fırçaya yükledim. Dolgun ve bol köpük yapmayı başardım : ) kokusu nemlendirici özelliği koruması ile kullandığım cella proraso arko derby ve muhtelif kremlerden açık ara önde benim için daha ilk tirasta vazgeçilmez olacak diyebilirim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabac yorumunuza katiliyorum. Uzunn zaman once almama ragmen dun deneme firsati buldum. Kokusu cok guzel oncelikle. Kopul performansi da harika, uzerine bir de robert becker scuttle da sicakligini korumasiyla yuzumde harika bir his olusturuyor. Yine de itiraf edeyim, arko hep tras setimin bir parcasi olacak fiyat/performans dolayisiyla.