Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Cella
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Cella benimde sık kullandığım sabunlardan biri. Ben de domuz fırça kullanıyorum ve bahsettiğiniz gibi renkte sarılaşma ve özellikle koku kaybı benim sabunumda da mevcut. Ancak performansına yönelik olumsuz bir şey hissetmedim. Sizce bu durum performansı da etkiler mi?
(26/05/2016, Saat: 11:37)oznk40 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar. Cella benimde sık kullandığım sabunlardan biri. Ben de domuz fırça kullanıyorum ve bahsettiğiniz gibi renkte sarılaşma ve özellikle koku kaybı benim sabunumda da mevcut. Ancak performansına yönelik olumsuz bir şey hissetmedim. Sizce bu durum performansı da etkiler mi?

Etkileyeceğini düşünmüyorum..Öyle olsaydı domuz fırçalar tedavülde kalamazdı.

Aslında olan şu: Sabun, doğal bir şekilde domuz fırçaların break -in işlemine devam ediyor. Fırçanın rengini açıp kokusunu da nötralize ediyor. Bu süreç esnasında fırça, renk ve kokusunu, sabunun üst tabakasına bırakıyor. Böylece sabun kuruyunca rengi koyulaşıyor ve kokusu hafif değişiyor. Sadece domuz fırça kullanıyorsak, sürekli kullanımdan dolayı renk daha koyu ve koku daha belirgin oluyor. Öyle ki, bize sabunumuzun bozulduğunu bile düşündürtüyor. Ta ki, fırçanın kokusu tamamen nötralize olup, rengi de iyice ağarıncaya kadar.

Sabununuzu bir süre porsuk veya sentetik fırça ile kullanırsanız, renginin ve kokusunun tekrar eski haline döndüğünü göreceksiniz. Gerçekten bozulmamışsa tabii ki Smile Sabunlar bozulmaya karşı oldukça dayanıklı olduğu için bu da çok düşük bir ihtimal.
Teşekkürler. Gayet açıklayıcıydı Big Grin
(26/05/2016, Saat: 17:26)oznk40 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler. Gayet açıklayıcıydı Big Grin

Rica ederim.
3 gün önce cellanın üreticisine mail attım gerçekten sevdiğim bir sabun hem kokusu hem performansı ama domuz konusunda çok katıyım gelen cevap şu şekilde.Domuz yağı yokmuş büyükbaş hayvan yağı var diyor doğru mu anlamışım üstadlar


Hi Mr. ehka,

if you mean if in Cella shaving soap there is pork tallow the answer is no.
Tallow contained in Cella shaving soap is from bovine animals.
We hope this answer is clear for you and do not hesitate to contact us again for any further question.
Best regard
Gianni Fiorenza
@ehkaa, evet doğrusunuz, celladaki tallow büyükbaştan imiş, domuzdan değilmiş.
(28/05/2016, Saat: 00:01)kerimovic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ehkaa, evet doğrusunuz, celladaki tallow büyükbaştan imiş, domuzdan değilmiş.
Teşekkürler hocam

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir yarım saat önce ilk defa denedim, yüzüm cayır cayır yanıyor şu an. Allerjik birşey galiba.
(28/05/2016, Saat: 02:33)posicor Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir yarım saat önce ilk defa denedim, yüzüm cayır cayır yanıyor şu an. Allerjik birşey galiba.

@posicor hocam sabundan değildir o, zannetmiyorum. Cella çok efendi sabundur Smile Kolonya sürmeyin sakın, Bepanthol losyon yanmayı hemen kesip cildi toparlıyor, aklınızda bulunsun..
(28/05/2016, Saat: 02:39)Lorenzo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@posicor hocam sabundan değildir o, zannetmiyorum. Cella çok efendi sabundur Smile Kolonya sürmeyin sakın, Bepanthol losyon yanmayı hemen kesip cildi toparlıyor, aklınızda bulunsun..

Jilet aynı, fırça aynı, surat aynı, tek fark sabundu. Köpüğü de tam kıvamında olunca sevindim hatta. Pazar bir daha deneyeceğim, inşallah olmaz bir daha. Kokusunu çok sevdim çünkü.

Bepantol tavsiyesi için teşekkürler. Bi ecza dolabına dalayım bakiim Smile